Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

H Aυστραλία ψάχνει για Μισθοφόρους Στρατιώτες στο εξωτερικό-Έτοιμοι να πάνε και Έλληνες στρατιωτικοί

Μία ιδιαίτερη εκστρατεία κάνει η Αυστραλία αφού αφορά πρόσληψη Μισθοφόρων στρατιωτών ακόμα και από την Ελλάδα.
Στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει τις σύνθετες ανάγκες του αστικού κατεστημένου τόσο στον εντεινόμενο ανταγωνισμό στον Ειρηνικό Ωκεανό, όσο και στις συνεχείς συμμετοχές της σε εκστρατείες εκτός συνόρων αναζητά μισθοφόρους εξειδικευμένους στρατιώτες ακόμη και από το εξωτερικό. Οι ειδικότητες αυτών είναι σκοπευτές, πράκτορες αντικατασκοπείας και εξειδικευμένους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών. Μάλιστα, το αυστραλιανό υπουργείο Αμύνης και ήδη η κυβέρνηση, έχουν εκδώσει βίζα για 135 άτομα που θα στελεχώσουν τις επίλεκτες μονάδες της. Οι προσλήψεις στρατιωτικών από το εξωτερικό, έχουν αυξηθεί από το 2012, ενώ εκκρεμεί ο διορισμός 36 ακόμη υπαλλήλων στον τομέα της άμυνας, από άλλες χώρες.
Το Υπουργείο Άμυνας έχει παραχωρήσει κονδύλια προκειμένου να προσελκύσει τους επίλεκτους στρατιωτικούς, κάτι το οποίο ο Γενικός Διευθυντής, Νηλ Τζέημς, υπερασπίζεται με πάθος ως απόφαση. «Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται περί σπατάλης χρημάτων αλλά για εξοικονόμηση, εφόσον δε χρειάζεται να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό ενώ κερδίζουμε και χρόνο». «Δεν υπάρχουν πολλοί καλοί σκοπευτές στον κόσμο και χρειάζονται 15 χρόνια εκπαίδευσης για κάποιον ικανό. Δεν είναι δυνατόν να προσλάβουμε κάποιον από το δρόμο» συμπλήρωσε.
«Δεν διαθέτουμε τα μέσα, οπότε μας εξυπηρετεί να στραφούμε στο εξωτερικό. Υπάρχει μία φανερή προτίμηση στις χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας για αναζήτηση στελεχών, δεδομένου το ότι οι τακτικές μας έχουν περισσότερες ομοιότητες».
Εκατοντάδες είναι οι αιτήσεις ξένων στρατιωτικών που φλερτάρουν με μία θέση στο στρατό της Αυστραλίας, ελπίζοντας σε καλύτερες πληρωμές και δυνατότητες ανέλιξης, σε μία χώρα με καλύτερη ποιότητα ζωής. Η πλειοψηφία των στρατιωτικών που προσέλαβε η αυστραλιανή κυβέρνηση για τη στελέχωση καίριων πόστων προέρχονται από την Αγγλία, τη Γερμανία, τον Καναδά, την Πολωνία, τις Η.Π.Α. και τη Νέα Ζηλανδία.
Το ενδιαφέρον επεκτείνεται όμως και στην Ελλάδα. Για να δούμε πόσα φασισταριά των Ειδικών Δυνάμεων θα τρέξουν να γίνουν Μισθοφόροι στον Στρατό της Αυστραλίας.

Έχει και εκεί βλέπεις πολλούς μετανάστες, ενώ ολοένα περισσότερο ακολουθεί τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. σε πολεμικές επιχειρήσεις «διάδοσης της Δημοκρατίας» όπως σε Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ.  
Ο καπιταλισμός παγκοσμιοποιήθηκε, οι Μισθοφόροι πάνε παντού, αλλά οι συνέπειες των πράξεων τους είναι πάντα οδυνηρές για τους λαούς και συχνά επιστρέφουν στο Παρίσι, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη, αιματοκυλώντας τις καπιταλιστικές μητροπόλεις.
Οι Έλληνες εργάτες μετανάστευαν παλιά όπως και σήμερα για να βγάλουν με κόπο, ιδρώτα και αίμα, το ψωμί τους.
Τώρα καλούνται ως Μισθοφόροι στη μακρινή Αυστραλία ως βρωμεροί Μισθοφόροι για να εξασφαλίσουν ένα καλό κομπόδεμα βουτώντας τα χέρια τους στο αίμα.   
Κανένας δεν πρέπει να ακολουθήσει αυτό το δρόμο χωρίς επιστροφή...
Εδώ πρέπει να κάτσει και να παλέψει ενάντια σε όποιον καταστρέφει το παρόν του και το μέλλον των παιδιών του και όχι να γίνεται Μισθοφόρος τους. 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου