Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Το κίνημα των «Nipsters» ή αλλιώς οι νεοναζί –hipsters


Γράφει η Ελισάβετ Χ.
Το νεο - ναζιστικό κίνημα έχει αρχίσει να “δένει” με την υποκουλτούρα των hipster στη Γερμανία σε πρώτη φάση, αλλά με τάσεις εξάπλωσης σε όλη την Ευρώπη, για να σχηματίσουν μια ομάδα νεαρών με γενειάδες, μοντέρνες τσάντες και φουλάρια ραμμένα με ναζιστικά συνθήματα. Στα Media το επικίνδυνο αυτό μείγμα ναζιστικής και hipsters συμπεριφοράς- αντίληψης έχει βαπτιστεί ως "nipsters. "
Στο YouTube αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , η νέα τάση του νεο- ναζιστικού κινήματος έχει κερδίσει μεγάλο κομμάτι μεταξύ των νέων, κυρίως στη Γερμανία, παρότι δεν χρησιμοποιείται ακόμα ο όρος "nipster " ευρέως στο διαδίκτυο.
Ωστόσο, ο όρος χρησιμοποιήθηκε από τον Patrick Schroeder, ένα από τα πρόσωπα του ναζιστικού κινήματος στη Βαυαρία ο οποίος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone, δήλωσε ότι ο συγκερασμός τους με τους hipsters ελπίζει να τους δώσει ένα πιο φιλικό κοινωνικό - πολιτικό πρόσωπο με απώτερο σκοπό την εξάπλωσή τους μέσα στη νεολαία.
Ο Schroeder οργανώνει σεμινάρια όπου δείχνει στους νεοναζί πώς μπορούν να ντύνονται λιγότερο απειλητικά, λέγοντας ότι οι άνθρωποι από άλλες υποκουλτούρες, συμπεριλαμβανομένης της hip-hop, θα πρέπει να είναι σε θέση να ενταχθούν στο ναζιστικό κίνημα .
«Εάν ο ορισμός του nipster είναι κάποιος που μπορεί να ζήσει σύμφωνα με την επικρατούσα τάση “mainstream “, τότε το βλέπω ως το μέλλον του κινήματος» εξήγησε στη συνέντευξή του.

Οι “ναζί fashionistas" αποκτούν στυλ φορώντας πάνινα παπούτσια, skinny jeans, tote τσάντες, και έντονα χρωματιστά γυαλιά και έχουν στη μεγάλη τους πλειονότητα γένια. Ένα από τα αστεία που κυκλοφορούν σχετικά με τους hipsters-ναζί .είναι ότι κάποιος κουβαλάει μια τσάντα λέγοντας «Σας παρακαλώ μην σπρώχνετε, έχω ένα γιαούρτι στην τσάντα μου ".
Επίσης γυρίστηκε ένα βίντεο με τραγουδιστές που φορούν μαύρες κουκούλες και μάσκες anonumous να χορεύουν σε παλιοσίδερα αυτοκινήτων με πινακίδες που έγραφαν «Κάντε περισσότερο σεξ με τους ναζί, χωρίς προφύλαξη ".

Υπάρχει ακόμη και μια vegan-ναζί εκπομπή μαγειρικής όπου δύο άνδρες φλυαρούν φορώντας κουκούλες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους όπου δείχνουν πως να ετοιμάσει κάποιος εύκολα χορτοφαγικά πιάτα .

Οι Ναζί ανέκαθεν προσπαθούσαν να αντιγράψουν υποκουλτούρες της νεολαίας, όπως για παράδειγμα οι σκίνχεντ που ήταν αρχικά «ένα είδος της προλεταριακής υποκουλτούρα της νεολαίας» και οικο-ναζί, ή hippy -ναζί .
Προσπαθούν να περάσουν τις ναζιστικές και φασιστικές ιδέες ως κάτι το οποίο είναι αποδεκτό, επισημαίνει ο Weyman Bennett, γραμματέας του «Ενωθείτε κατά του φασισμού» στη Γερμανία.
«Το είδαμε αυτό στη δεκαετία του '70 όταν ένα μέρος της πρόωρης πανκ φορούσαν σβάστικες. Από τις αρχές της δεκαετίας του '70 ως τη δεκαετία του '90, το κίνημα του φασισμού έχει προσπαθήσει να "προσαρμοστεί στην κουλτούρα των νέων ", πρόσθεσε.

Το ναζιστικό κίνημα έχει κερδίσει την πολιτική υποστήριξη των νέων στην Ευρώπη είπε ο Bennett , επισημαίνοντας την ανησυχητική τάση, προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά μετά το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο ναζιστικές οργάνωσεις έχουν εκλεγεί στο κοινοβούλιο της ΕΕ, αναφερόμενος στο γαλλικό ακροδεξιό κόμμα του Εθνικού Μετώπου με επικεφαλής τον Marine Le Pen αλλά και στην ελληνική Χρυσή Αυγή.http://tsak-giorgis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου