Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ντoνέτσκ: Βομβάρδισαν νοσοκομείο οι νεοφασίστες

ukraine-bombardismos-nosokomeioy
Ενώ ΗΠΑ, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ παρέχουν αμέριστη βοήθεια προς τη νεοφασιστική κυβέρνηση του Κιέβου, με την ευρωπαϊκή Αριστερά να εξακολουθεί να αδιαφορεί για τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού του Ντονμπάς, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τη διεθνιστική αλληλεγγύη, προκειμένου να μη διαταράξει τις πολιτικές ισορροπίες στην Ευρώπη, οι νεοφασίστες προχώρησαν σήμερα σε ένα ακόμη έγκλημα πολέμου. 
Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον ενός νοσοκομείου στο κέντρο του Ντονέτσκ, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται εκεί. Από τον βομβαρδισμό τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, ένας γιατρός και πέντε ασθενείς, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Από τον βομβαρδισμό αυτό στη συνοικία Καλίνινσκι επλήγη, επίσης, ένα πανεπιστήμιο που βρίσκεται απέναντι από το νοσοκομείο.
«Ρουκέτες έπεσαν στο παράθυρο. Σαν από θαύμα, οι φοιτητές είχαν βγει από την αίθουσα δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα. Φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί αν βρίσκονταν ακόμη μέσα;» είπε η Λαρίσα Πολιάκοβα, υπεύθυνη του υπουργείου Παιδείας του Ντονέτσκ. «Δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι, δεν υπάρχει καμιά στρατιωτική εγκατάσταση. Δεν καταλαβαίνω γιατί ρίχνουν εδώ. Δεν υπάρχουν παρά πανεπιστήμια, ένα νοσοκομείο, καταστήματα… Είναι πολύ μακριά από τον πόλεμο», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου