Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Τι σημαίνει για το κράτος Δολοφόνο Ισραήλ η πολεμική συμμαχία με την Ελλάδα και τι κυνδύνοι ελλοχεύουν για τους λαούς


Ισραήλ: κατέχουμε τα μυστικά των ιρανικών S-300 λόγω εκπαίδευσης με την Ελληνική πολεμική αεροπορία
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι όλα τα αστικά κόμματα που είχαν συμμετάσχει στις μνημονιακές κυβερνήσεις και ακριβώς γιατί εκφράζουν τα στρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης, είχαν υπερασπίσει με στόμφο την στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχία με το Κράτος Δολοφόνο Ισραήλ. Μια συμμαχία που εντάσσει οργανικά όχι μόνο την κοινή στρατιωτική δράση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και την προετοιμασία του Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν. 
Καθοριστική διάσταση σε αυτό αποτελεί η κοινή άσκηση μεταξύ ελληνικών-ισραηλινών στρατιωτικών αεροπορικών δυνάμεων το 2009, επί κυβερνήσεως Καραμανλή, που από πολλούς τότε θεωρήθηκε πρόβα τζενεράλε επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις Ιράν. Μια επίθεση που όχι μόνο θα έσπερνε τον πυρηνικό όλεθρο, αλλά θα έβαζε φωτιά σε μια τεράστια περιοχή, βάζονατς και τον λαό μας στο στόχαστρο της εκδίκησης.
Μάλιστα, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 υπογράφηκε στο ΓΕΕΘΑ, το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΑΣ) έτους 2015 μεταξύ της Ελλάδος και του Ισραήλ.Το ΠΑΣ υπέγραψαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ και ο βοηθός Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ.
Οι εκλογές όμως της 25ης Ιανουαρίου 2015 μας έδωσαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε ότι όχι μόνο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ στηρίζουν αυτές τις επικίνδυνες πολεμικές τυχοδιωκτικές πολιτικές, που απειλούν τους λαούς με πρωτόγνωρη καταστροφή, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ-Χ.Α.
Στο κείμενο που ακολουθεί αποκαλύπτονται ενδιαφέρουσες πτυχές της πολεμικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, όπως παρουσιάστηκαν στα ισραηλινά ΜΜΕ. 

"DEBKA: Εξελιγμένοι ρωσικοί  πύραυλοι S-400 για το Ιράν, S-300 για την Αίγυπτο, την Συρία, την Χεζμπολάχ

Με δεδομένη την  ανεπάρκεια των ταμειακών διαθεσίμων, οι Ρώσοι έχουν γίνει λιγότερο επιλεκτικοί , αυτό το διάστημα με  τους πελάτες τους ανά τον κόσμο.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, πυραυλικά συστήματα S-300 και ακόμη πιο προηγμένα S-400, βρίσκονται υπό προμήθεια, σε μια προσπάθεια να ρεφάρει η ρωσική οικονομία, αναφέρει το ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων DEBKA, δηλαδή οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Η Μόσχα τώρα είναι έτοιμη  να πουλήσει,  όχι μόνο στο  Ιράν, αλλά και στην Αίγυπτο, την Συρία και την λιβανική σιιτική Χεζμπολάχ, αυτού του τύπου τα πυραυλικά συστήματα, τονίζει το ισραηλινό δημοσίευμα.

Στην Τεχεράνη υπογράφηκε ένα νέο  σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας στις  20 Ιανουαρίου 2015, μεταξύ του ρώσου  υπουργού  Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και του Ιρανό ομόλογό του Στρατηγού Xusein  Dehqan.

«Οι δύο χώρες έχουν αποφασίσει να διευθετήσουν το πρόβλημα των πυραυλικών συστημάτων S-300», ανακοίνωσε το ιρανικό υπουργείο Άμυνας, ενώ ο ρώσος συνταγματάρχης leonit  Ivashov, αξιωματούχος του ρωσικού  υπουργείου, πρόσθεσε ότι:  « έγινε ένα  βήμα  προς την κατεύθυνση της συνεργασίας στον τομέα της οικονομίας και την τεχνολογία όπλων, με αμυντικά συστήματα  όπως είναι  οι πύραυλοι S-300 και S-400. Μάλλον θα τα παραδώσουμε».

Το  πυραυλικό σύστημα S-300 ήταν το μήλο της έριδος μεταξύ της Μόσχας και της Τεχεράνης από το 2007, όταν για την αγορά  αυτού του πυραυλικού συστήματος  ,  η Τεχεράνη πλήρωσε  800 εκατομμύρια δολάρια , και ποτέ δεν το παρέλαβε  εξαιτίας των έντονων αντιρρήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

Σήμερα, τόσο το Ιράν, όσο  και η Ρωσία, ευρίσκονται  κάτω από τις οικονομικές δυτικές κυρώσεις,  και είναι πρόθυμες να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο, για να εμποδιστεί η  επέμβαση  των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή. Ο αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα, απαγόρευσε  στην  Ευρώπη, την εισαγωγή  όπλων και οπλικών συστημάτων  από τον ρωσικό στρατό, για να τιμωρήσει τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, για τις ενέργειές του στην Ουκρανία και την προσάρτηση της Κριμαίας .

Μέχρι τώρα, οι Ρώσοι ήταν δύσπιστοι όσον αφορά το « κόψιμο» όλων των γεφυρών με την  αμερικανική κυβέρνηση και απέφευγαν επιμελώς την ευθεία  αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον, κρατώντας ανοιχτές ελεγχόμενες διόδους , σε περίπτωση που παρουσιαστεί μία από αυτές  .

Μια τέτοια «δίοδο » χρησίμευσε για να ρυθμίσουν από κοινού  Ρωσία και  Ηνωμένες Πολιτείες, στην ίδια πλευρά του τραπεζιού τις συνομιλίες με το Ιράν .

Ωστόσο, καθώς η προοπτική περεταίρω συνεργασίας υποχώρησε  από τις ψυχρές σχέσεις μεταξύ των προέδρων Ομπάμα και Πούτιν, αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μόσχα να κλείσει εντελώς αυτές τις διόδους επικοινωνίας.

Πέντε μήνες πριν, η Μόσχα υπέγραψε μια τεράστια σε κόστος $ 3,5 δισ συμφωνία αγοράς όπλων από την Αίγυπτο, που χρηματοδοτείται από την Σαουδική Αραβία. Η Αίγυπτος με την σειρά της  έκλεισε την αγορά της στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία .

Με το σύμφωνο συνεργασίας της  20ης  Ιανουαρίου, η Ρωσία έγινε βασικός προμηθευτής των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων των νέων συστημάτων και εξελιγμένων όπλων ,  συμπεριλαμβανομένων των  πυραύλων S-400, αψηφώντας το εμπάργκο όπλων κατά της ιρανικής  Ισλαμικής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ γενικότερα.

Ο Ιρανός  Υπουργός Άμυνας Xusein  Dehghan,  ζήτησε μεγαλύτερη συνεργασία  με την Ρωσία ως ένα μέσο εναντίον αμερικανικών φιλοδοξιών στην περιοχή. «Το Ιράν και η Ρωσία είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την επεκτατική παρέμβαση και την απληστία των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω της συνεργασίας, και την ενεργοποίηση  του στρατηγικού δυναμικού των δύο χωρών» δήλωσε ο Dehghan. «Δεδομένο είναι  ότι, δύο γειτονικές χώρες, το Ιράν και η Ρωσία έχουν κοινά σημεία ως προς την πολιτική, σε  περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Dehghan δήλωσε ότι η νέα συμφωνία περιλαμβάνει ενισχυμένη συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ανταλλαγές στρατιωτικού προσωπικού για εκπαιδευτικούς σκοπούς,  και συνεργασία με το ναυτικό της κάθε χώρας, χρησιμοποιώντας  συχνότερα τα λιμάνια της κάθε χώρας . Ενώ Ρωσία και Ιράν ήδη συνεργάζονται για την υποστήριξη του καθεστώτος του Μπασάρ Άσαντ.

Πολιτικές πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων DEBKAfile σημειώνουν ότι η συμφωνία με την Μόσχα ενισχύει την επεμβατικότητα  της Τεχεράνης στις εν εξελίξει συνομιλίες για τα πυρηνικά με τις έξι δυνάμεις.

Διαπραγματευτές του Ιράν ευρίσκονται  σε καλύτερη θέση,  στις προσπάθειες του προέδρου Ομπάμα και του Υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, για να εκμαιεύσουν περισσότερες παραχωρήσεις από την Τεχεράνη , προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία, μετά από ατέρμονες αναβολές, πριν από την επόμενη προθεσμία συνάντησης στις  30 Ιουνίου του 2015 .

Επίσης, η Μόσχα υποσχέθηκε να εξετάσει μελλοντικές παραδόσεις πυραύλους αυτού του τύπου στην Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Η πολιτική της Ρωσίας προβλέπει προφανώς μερική περικύκλωση του Ισραήλ με συστοιχίες πυραύλων S-300  από το βορρά και το νότο  και με συστοιχίες  S-400 από το Ιράν και την ανατολή, τονίζουν οι ισραηλινοί εμπειρογνώμονες .

Το πυραυλικό σύστημα S-300, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να εξουδετερώνει αεροσκάφη και πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων Κρουζ, ήταν για χρόνια το έμβλημα του προηγμένου  ρωσικού οπλοστασίου , και τώρα στα χέρια  του Ιράν θα απειλεί άμεσα  το Ισραήλ.

Ωστόσο, με την πάροδο των ετών, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει  αναπτύξει  και δοκιμάσει νέους μεθόδους , είτε με εναέριο, είτε με ηλεκτρονικό πόλεμο, για την «εξουδετέρωση»  του S-300, των οποίων οι δυνατότητες «εκτέθηκαν» σε όλο τους το φάσμα σε χώρες της Ευρώπης, και κυρίως την Ελλάδα, αναφέρει το ισραηλινό πρακτορείο DEBKAfile.

Δηλαδή μέσω των ελληνο-ισραηλινών αεροπορικών ασκήσεων στην Κρήτη οι ισραηλινοί « τεστάρισαν» τις δυνατότητες των ελληνικών πυραύλων S-300PMU-1, βρήκαν τα αδύνατα σημεία , και προετοίμασαν νέες μεθόδους για την εξουδετέρωσης  τους, από την δική τους πολεμική αεροπορία.

Για αυτό και στις ασκήσεις με την ελληνική αεροπορία, τα ισραηλινά αεροσκάφη εκτέλεσαν αποστολές  εξουδετέρωσης αντιαεροπορικών πυραύλων, αλλά και αποστολές SEAD και DEAD που αφορούν «τύφλωση» ή καταστροφή των ραντάρ του ιδίου συστήματος".

Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό του ηρωικού και υπερήφανου λαού της Παλαιστίνης.
Απαιτούμε να παύσει τώρα η πολεμική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ.
Να αποχωρήσει άμεσα η Ελλάδα από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, να κλείσουν οι βάσεις, να μην παράσχει καμιά διευκόλυνση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και να επιστρέψουν άμεσα όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται στο εξωτερικό.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου