Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Η Πολεμική Αεροπορία συζητά την αναβάθμιση 155 μαχητικών F-16

Η Πολεμική Αεροπορία συζητά την αναβάθμιση 155 μαχητικών F-16Η Lockheed Martin συμμετέχει σε συζητήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με μια πιθανή απαίτηση για την αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Όπως έχει μάθει το Defencenews.Gr, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στο Άρλιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας Lockheed Martin, Μέικ Λιν, είπε ότι η εταιρεία αναμένει μια απαίτηση από την Ελλάδα για την αναβάθμιση περίπου 155 F-16 Block 30/50/52, ένα πρόγραμμα για το οποίο αναμένει να ανταγωνιστεί η εταιρεία του την Boeing.

 Η Boeing εξέφρασε ενδιαφέρον για το πρόγραμμα κατά τη διάρκεια ενός πρώτου γύρου συζητήσεων του περασμένου έτους, είπε ο ίδιος. «Έχουμε ενημερωθεί ότι η ΒΑΕ δεν ενδιαφέρεται πλέον για την διεθνή αγορά αναβάθμισης του F-16, αλλά εξακολουθούμε να βλέπουμε τον ανταγωνισμό από την Boeing», πρόσθεσε ο Μέικ Λιν.
 Η Σιγκαπούρη στην Ασία ενδιαφέρεται επίσης να ξεκινήσει σύντομα ένα πρόγραμμα αναβάιμισης και εκσυγχρονισμοπυ του στόλου των F-16.
 Επίσης, συνεχίζονται οι συζητήσεις για την αναβάθμιση των 134 F-16 της Νότιας Κορέας, ένα πρόγραμμα που είχε αρχικά είχε ανατεθεί στην BAE Systems, με ένα ραντάρ AESA της Raytheon ως μέρος του πακέτου. Τον Νοέμβριο του 2014 η Σεούλ εγκατέλειψε την επιλογή της ΒΑΕ αφού λίγο νωρίτερα η αμερικανική κυβέρνηση αύξησε αισθητά την τιμή. Η εταιρεία LockhhedMartin είναι τώρα σε συζητήσεις για να καθοριστεί το πρόγραμμα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού που έχει εντοπιστεί.
 Η Lockheed Martin θέλει να «βρει τρόπους για τη μόχλευση» των επενδύσεων της στην αναβάθμιση στο πρότυπο F-16V για Ταϊβάν και ενδεχομένως για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, είπε ο Μέικ Λιν. Το F-16V ενσωματώνει το ραντάρ APG-83 της Northrop Grumman APG-83 κλιμακούμενες ραντάρ ευέλικτη πορείας, αναβαθμισμένο υπολογιστή αποστολής και 6 από τις 8 κεντρικές οθόνες.
 Η εταιρεία θεωρεί επίσης μια δυνητική αγορά για 50 νεόδμητα F-16, τα οποία στο σύνολό τους θα επεκτείνουν τη γραμμή παραγωγής του μαχητικού στο Φόρτ Γουόρθ του Τέξας με κατά άλλα τρία χρόνια. Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι δύο χώρες στη Μέση Ανατολή.
 Η Lockheed Martin παράγει αυτή τη στιγμή ένα F-16 ανά μήνα στο Φορτ Γουόρθ, όπου η εταιρεία κατασκευάζει επίσης το F-35 Joint Strike Fighter. Το πρόγραμμα F-16 έχει ήδη απευλευθερώσει χώρο και πόρους παραγωγής για να φιλοξενήσει το F-35, και δεν καλείται να παραχωρήσει μεγαλύτερη χωρητικότητα, αλλά δεν υπάρχει καμία βραχυπρόθεσμη πίεση την περαιτέρω μείωση του ρυθμού παραγωγής προς όφελος του F-35.http://defencenews.gr/index.php/diafora/138-2014-09-29-18-33-46/1323-i-polemiki-aeroporia-syzita-tin-anavathmisi-155-maxitikon-f-16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου