Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Το "νερό νεράκι" λένε οι φαντάροι στο 16 ΤΥΠ Διδυμότειχο Αγία Φωτεινή


ImageΑυτά είναι τα στρατόπεδα που ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος θέλει να γεμίσει με φαντάρους για να έχουν Πολεμική Επάνδρωση!
Το “νερό νεράκι” έχουν πει στρατιώτες στο Διδυμότειχο. Σε επιστολή που έστειλαν στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων γράφουν μεταξύ άλλων:
"Σήμερα είναι η πέμπτη (5η) μέρα που εδώ οι φαντάροι στο Διδυμότειχο μένουν χωρίς νερό λόγω του προβλήματος με την μόλυνση του δικτύου με αρσενικό, ένα στοιχείο που είναι καρκινογόνο. 

Οι συνθήκες είναι επιεικώς ελεεινές, και λέμε πραγματικά επιεικώς, όντας άτομα από αστικές οικογένειες μετρίου οικονομικού αναστήματος. Δεν υπάρχει νερό για να φάμε και για την προσωπική μας υγιεινή, καθώς και για τις καθαριότητες που πρέπει να γίνουν, η αντιμετώπιση των ανώτερων προς τους στρατιώτες είναι λες και είμαστε τα τελευταία ζώα που απλά περιμένουν να πεθάνουν. 

Το θέμα με το νερό συμβαίνει κατά τακτά χρονικά διαστήματα, δηλαδή υπήρξαν πολλές φορές που έμεναν οι στρατιώτες χωρίς νερό για 3 και 4 μέρες, όπως επίσης είχαμε θέμα και με την θέρμανση. Επί του θέματος για αυτές τις μέρες είμαστε αναγκασμένοι να παραγγέλνουμε συνέχεια απ' έξω μιας και δεν έχουμε νερό να φτιάξουμε φαγητό. 
Παράλληλα, έχει παραμεληθεί στο έπακρο η προσωπική υγιεινή με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μολύνσεων. 
Εν κατακλείδι και συνοψίζοντας, η ύπαρξη νερού είναι προνόμιο από ότι φαίνεται μόνο για τα άτομα των μεγαλουπόλεων.  
Η δυσοσμία από της τουαλέτες και τα σκουπίδια είναι ανατριχιαστική κι έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Από τότε που βρισκόμαστε εδώ αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε την σίτιση μας από έξω”. 

7 σχόλια:

  1. Πολυ τραγικα τα λες και δεν ειναι ακριβως ετσι. Ολο το Διδυμοτειχο εχει προβλημα με τον νερο εδω και 3 μερες μην παραπληροφορειτε με ψεματα τον κοσμο χωρις λογο. Ξερω ειναι δυσκολα στον Εβρο και εγω στο Διδυμοτειχο μενω αλλα λιγο υπομονη και θα περασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κατι αλλο, δεν ειναι μολυσμενο με αρσενικο το νερο αλλα με εντεροκοκο που σημαινει λιγο αιμα θα τα παει τα φανταρακια δεν θα παθουν τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αρχηγε για καραβανα σε κοβω....αλλα εαν θελεις φαγητο και νερα-εως χαρτια υγειας απο την τσεπη σου ειναι διαφορετικα....και κατι αλλο φιλε οι εποπ 1200 το μηνα οι κληρωτοι οπλιτες ..ποσο???και βγαζουν ολη την δουλεια και ειναι πτυχιουχοι και φυσικα οχι διπλα στο σπιτι τους....εαν υπηρχε φιλοτιμο οι ανωτεροι και ανωτατοι αξιωματικοι θα επρεπε τωρα να ....φυγουν και για να μην ξεχνιομαστε ..ολα τα εξοδα του στρατου τα αναλαμβανει ο λαος[μερος του και οι κληρωτοι]

      Διαγραφή
    2. ...ΦΙΛΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ

      Διαγραφή
  3. αμα οι εποπ 1200 το μηνα τραβα κ συ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....οι τραπεζιτικοι ''βλεπουν'' κινησεις μισθοδοσιας...οκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα παιδιά. Μπορεί να ενημερώσει κανείς τι γίνεται σήμερα στη μονάδα;

      Διαγραφή