Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ 18/2

 Με αφορμή τα γεγονότα σε Μαδρίτη, Λονδίνο και την επίθεση στην γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo οι Ευρωπαίοι ομόλογοι αποφάσισαν έκτακτη σύνοδο κορυφής προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της έξαρσης της τρομοκρατίας. Μετά τη σύνοδο στις 12 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί εσωτερικών 11 ευρωπαϊκών κρατών και ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα συναντηθούν για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας, κυρίως μέσω της ενίσχυσης των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, στις 18/2.
Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενοποιείται πιο στιβαρά για την «ασφάλεια των πολιτών». Τα θέματα, μεταξύ άλλων, αφορούν στην επιτάχυνση της ευρωπαϊκής πρότασης για το πρόγραμμα PNR (Passenger Name Record: το τέλος, και επί της ουσίας, στην προστασία προσωπικών δεδομένων), τον διαδικτυακό έλεγχο της τρομοκρατίας, όπως και για θέματα πρόσληψης της ριζοσπαστικοποίησης μέσω του προγράμματος RAN (Radicalization Awareness Network) αλλά και για την συλλογή πληροφοριών των πολιτών στα κράτη μέλη. Οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι, τα άρθρα της ευρωπαϊκής συνθήκης για επέμβαση του στρατού και η ενοποίηση των ευρωπαϊκών δικαστικών και αστυνομικών δομών, μαζί με το ΝΑΤΟ και τον Ευρωστρατό είναι βασική πολιτική της «Ενωμένης Ευρώπης».
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατηρεί τη συμμαχία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, το ρόλο (και τα δις που δίνει) σε ΝΑΤΟ και Ευρωστρατό, από τις επεμβάσεις σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή ως την κοινή προετοιμασία μονάδων ταχείας επέμβασης και καταστολής πλήθους. Διατηρεί τη συνέχεια των μηχανισμών εσωτερικής ασφάλειας: τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τα ΕΚΑΜ και τα ΜΑΤ, την Αντιτρομοκρατική που «κάνει εξαιρετική δουλειά»…
Ο φράχτης στον Έβρο παραμένει. Η διαφύλαξη των συνόρων από τις «ροές των μεταναστών» είναι ευρωπαϊκή υπόθεση». Οι δηλώσεις του Γ. Πανούση, υπουργού δημοσίας τάξης, αναφέρονται σε περαιτέρω ενίσχυση των συνόρων, για την «ασφάλεια» από την διέλευση τζιχαντιστών. Σε διασταύρωση των στοιχείων των επιβατών από τις χώρες της Μ. Ανατολής και ενίσχυση της παρακολούθησης «υπόπτων» στο διαδίκτυο. Η συνέχεια του κράτους άμυνας ασφάλειας, μαζί με τους εταίρους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, και το τρίπτυχο «μετανάστευση-εγκληματικότητα-τρομοκρατία», επανα-ορίζουν τους ευρωτρομονόμους, εκκολάπτοντας την ισλαμοφοβία, και ποινικοποιούν το κίνημα, με την ταμπέλα της τρομοκρατίας.
Είναι ανάγκη να ανατραπεί άμεσα κάθε πολιτική μετατροπής της κοινωνικής πλειοψηφίας σε άντρο «τρομοκρατίας». Να ανατραπεί κάθε πολιτική γενίκευσης της παρακολούθησης και του ελέγχου.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΕ & ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου