Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές- ΜΑΤ εμπόδισαν τους κατοίκους

Πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού πραγματοποιήσαν σήμερα οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε το κάλεσμα τους «Δεν αναθέτουμε, Δεν περιμένουμε. Άμεση παύση των εργασιών και των "τετελεσμένων" της Eldorado Gold. Να φύγουν τώρα». 
Από τη πλευρά της η εταιρεία για άλλη μια φορά επέλεξε να βάλει μπροστά τους εργαζόμενους οι οποίοι επίσης συγκεντρώθηκαν στο εργοτάξιο υποστηρίζοντας τη συνέχεια μιας επένδυσης η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
Πιο αναλυτικά εδώ: http://www.alterthess.gr/
Και από την ΕΡΤopen:
Χωρίς εντάσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές και των διαδηλωτών της Χαλκιδικής που αντιδρούν στην εξόρυξη.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, που αρχικά είχαν κλείσει τη διασταύρωση που οδηγεί στο εργοτάξιο της Ελληνικής Χρυσός, τελικά επέτρεψαν στους διαδηλωτές να συνεχίσουν την πορεία τους μόλις για λίγα μέτρα και παρά τις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν στην πύλη του εργοταξίου όπως ήταν προγραμματισμένο.
Οι διαδηλωτές αποχώρησαν, καταγγέλλοντας τη στάση της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου