Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς στηρίζει το καθεστώς του Κιέβου: τους ΝΑΖΙ, το Μνημόνιο , τον Πόλεμο και τον Ρατσισμό!

Αθήνα - Κίεβο - Παρίσι, η νέα περιοδεία ΚοτζιάΓια μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε την ευκαιρία να αποδείξει ότι το αστικό κράτος έχει συνέχεια, η αστική πολιτική έχει ένα σκοτεινό-αντιδραστικό-ταξικό συνεχές, εντός και εκτός συνόρων. Αυτό αποδεικνύουν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Κίεβο, όπου στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντησή του με τον ουκρανό ομόλογό του, είπε: οι κυρώσεις πρέπει να βοηθούν την ειρήνη και τη διπλωματία, όχι να είναι «εργαλείο θυμού» στη διεθνή πολιτική, ενώ τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διαπραγματεύσεις, όχι στρατιωτικές λύσεις. Στηρίζουμε την κυριαρχία της Ουκρανίας και την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ, τόνισε ο υπουργός. Ο ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Αθήνα μπορείνα προσφέρει τεχνογνωσία σε θέματα Συντάγματος και κράτους δικαίου. Δηλαδή, ο Ν.Κοτζιάς ακολουθεί την επίσκεψη του τότε ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλου, ο οποίος είχε δεσμευτεί για την παροχή συμβουλών προς το καθεστώς του Κιέβου όσον αφορά την εφαρμογή των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, καθώς η ουκρανική ηγεσία ακολουθεί παρόμοια άγρια ταξική μνημονιακή πολιτική και βρίσκεται μπροστά σε συγκλονιστικές κοινωνικές αντιδράσεις.
Μια κοινωνική εξέγερση που θέτει άλλα δεδομένα στην Ανατολική Ουκρανία, όπου ο εξεγερμένος κόσμος της εργασίας,  με την σημαντική διεθνιστική αλληλεγγύη, παλεύει νικηφόρα ενάντια σε ένα αστικό καθεστώς εξουσίας διεφθαρμένο, σύμμαχο με την Ε.Ε., τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Που επιστρατεύει εγκληματίες Νεοναζί, ενσωματώνοντας τους στις στρατωιτικές και κατασταλτικές δυνάμεις  –τα φρικιαστικά εγκλήματα των οποίων δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τους μουσουλμάνους φονταμενταλιστές του ISIS- προκειμένου να καταβάλλει τον ταξικό του αντίπαλο κι να επιβάλει τις πιο άγριες απαιτήσεις του σύγχρονου καπιταλισμού και των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Αυτό το καθεστώς στήριζε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αυτό το καθεστώς στηρίζει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στέκοντας εχθρικά απέναντι στον εξεγερμένο ουκρανικό λαό, που παλεύει με το όπλο στο χέρι εναντίον του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και των ιμπεριαλιστών της Δύσης. Αποκαλύπτεται δια στόματος ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά, όταν δηλώνεται η στήριξη στην Ουκρανική κυριαρχία που έχει κουρελιάσει η νικηφόρα προέλαση  των εξεγερμένων στα Ανατολικά, για να ακολουθήσει, ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν, που ευχαρίστησε την Ελλάδα για την υποστήριξή της προς την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας του και την προσφορά ανθρωπιστικής βοηθείας! Ανοίγει  επομένως ο δρόμος της ακόμη μεγαλύτερης ελληνικής εμπλοκής, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας.
Αξίζει να δούμε ότι την ίδια μέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφωνεί με τους διεθνείς τοκογλύφους και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα –συγγνώμη, τους διεθνείς εταίρους της- την συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών και δεσμεύσεων,   ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζίας «προσφέρει  ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία»… Για να κατανοήσουμε το ρόλο των ανθρωπιστικών επεμβάσεων της Δύσης δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε στο 1999 και στους βάρβαρους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, αλλά σε γεγονότα πολύ πιο πρόσφατα. Το πώς αποσαφηνίζουν άλλα διαλεκτά κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Η εμπλοκή στην Ουκρανία -εφόσον μας ζητηθεί- θα είναι μόνο εντός του πλαισίου της ανθρωπιστικής βοήθειας». Αυτό ξεκαθάρισε  ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, κατά τη διάρκεια γνωριμίας που είχε -μαζί με τον υφυπουργό Νίκο Τόσκα- με τους στρατιωτικούς συντάκτες. Έως τώρα δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα του ΝΑΤΟ προς την Ελλάδα, συνέχισε ο ΑΝΥΕΘΑ, εάν όμως υπάρξει, τότε έχει αποφασιστεί να συμμετάσχει μόνο στην ανθρωπιστική βοήθεια» και για να προστατευτούν οι περίπου 100.000 Έλληνες που ζουν στη Μαριούπολη. Τόνισε ακόμη ότι η ενδεχόμενη συνδρομή της χώρας μας θα εξαρτηθεί από το εάν αυτή εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.
Το ποια είναι αυτή η συνδρομή αποκαλύπτεται μέσα από πλήθος γεγονότων. Από την πρόσφατη απώλεια των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχασαν την ζωή τους μαζί με άλλους 19 ανθρώπους, όταν το πολεμικό τους αεροσκάφος συνετρίβη κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης στην Ισπανία, με σενάριο την επίθεση στην Ρωσία. Τις συνεχείς ασκήσεις των δυνάμεων των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, με την συμμετοχή των πιο ετοιμοπόλεμων και σύγχρονων μονάδων όλων των όπλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με ανάλογα επιχειρησιακά σενάρια!
Η ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΕΝΕΧΕΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Αυτή είναι η πολυδιάστατη νέα εξωτερική πολιτική της νέας κυβέρνησης, με κεντρικό σημείο όπως σημειώνει σε κείμενο του και ο Χρήστος Καπουτσής την “ιδιαιτέρως υψηλή η γεωπολιτική αξία της Ελλάδας στο «χρηματιστήριο» της διεθνούς ασφάλειας και περιφερειακής σταθερότητας». Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο ενός γεωγραφικού τριγώνου γεωπολιτικής αστάθειας, με ένοπλες συγκρούσεις, θρησκευτικού, σεχταριστικού, φυλετικού, ενεργειακού (οικονομικού) και εθνικοαπελευθερωτικού χαρακτήρα, με έντονη δράση τρομοκρατικών και άλλων ποικίλης υφής και χαρακτήρα ένοπλων οργανώσεων. Η ασταθής περιοχή, είναι μια ενιαία γεωγραφική περιοχή, που περιλαμβάνει την Ουκρανία, τα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο (Συρία, Κύπρος, Λίβανος, Παλαιστίνη), την Βόρεια Αφρική (Λιβύη, Αίγυπτος) και τη Μέση Ανατολή (Ιράκ, Κούρδοι, ISIS). Σε αυτή την εύθραυστη και συγκρουσιακή περιοχή, που λόγω και των ενεργειακών αποθεμάτων, είναι ίσως η Στρατηγικότερη περιοχή του Πλανήτη, η Ελλάδα, είναι μία «όαση» σταθερότητας και ασφάλειας. Τα γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ενιαίας οικονομικο-πολιτικής οντότητας, εξυπηρετούνται σαφώς αποτελεσματικότερα, εφόσον η Ελλάδα παραμείνει σταθερή και στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. (ευρωζώνη) και δεν αφεθεί να διολισθήσει στο χάος της οικονομικής κρίσης και συνακόλουθα της κοινωνικής αποσύνθεσης.
Αεροναυτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική, είναι αδιανόητες, χωρίς την βάση της Σούδας. Και ακόμη, η ασφαλής μεταφορά της ενέργειας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), από Ιράν, Ιράκ, Κύπρος, Ισραήλ και Συρία, μέσω της Ανατολικής Μεσογείου, προς τα λιμάνια της Δύσης, αποτελεί Στρατηγικό στόχο των ΗΠΑ. Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας και ειδικά η αξιοπιστία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν ισχυρά εχέγγυα για τη διασφάλιση των δραστηριοτήτων εξόρυξης του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου, του ομαλού εφοδιασμού και μεταφοράς των ενεργειακών πόρων. Είναι σαφές ότι, το χαρακτηριστικό του γεωπολιτικού και γεωστρατηγικού περιβάλλοντος, της κύριας απειλής (Τουρκία), αλλά και των σύγχρονων απειλών, αυξάνουν τις απαιτήσεις, για την οργανωτική και επιχειρησιακή δομή ενός ευέλικτου, αποτελεσματικού και ταχείας αντίδρασης σύγχρονου στρατεύματος.  «Με μια ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική, θα αξιοποιήσουμε την αστείρευτη γεωπολιτική δυναμική της πατρίδας μας», είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή κατά την παρουσίαση των Προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησής του. Και στο πνεύμα των δηλώσεων του πρωθυπουργού, κινούνται , όχι μόνο οι συναρμόδιοι Υπουργοί Εξωτερικών (Ν. Κοτζιάς) και Εθνικής Άμυνας (Π. Καμμένος) , αλλά και οι Υπουργοί Οικονομικών (Γ. Βαρουφάκης) και Ενέργειας (Π. Λαφαζάνης)”. 
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΟΞΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,  ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
Η κυβέρνηση επιχειρεί να ενσωματώσει τον λαό μας με αστικά ιδεολογήματα, το φόβο και στη βάση υλικών συμφερόντων, στη νέα Μεγάλη Ιδέα της αστικής τάξης (ΑΟΖ-ενεργειακά κοιτάσματα-αναβάθμιση του ρόλου της στην Ανατολική Μεσόγειο), στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και στην επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Συγκροτώντας ένα επικίνδυνο εθνικιστικό και στην ουσία του ρατσιστικό ρεύμα, που όχι μόνο επιχειρεί να ακυρώσει τις διεκδικήσεις και τα κινήματα των εργαζομένων, αλλά και να τα μετατρέψει σε πιόνια στις διαπραγματεύσεις της με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, ένθερμους οπαδούς των πολεμικών της τυχοδιωκτισμών (παραδείγματα αυτών προσφέρει η δράση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου), συμμέτοχους-συνένοχους των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων.     
Το τρίπτυχο μετανάστευση-τρομοκρατία-εγκληματικότητα γίνεται ο βασικός ορισμός του κράτους άμυνας-ασφάλειας για να ορίσει τον εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό του, για να τους ταυτίσει, για να μετατρέψει τον εθνικισμό του (ή τον εθνικό φονταμενταλισμό του, θα λέγαμε) σε εσωτερική πολιτική (ασφαλείας) και σε εξωτερική πολιτική ("ανθρωπιστικών" εκστρατειών). Ο μουσουλμανικός φονταμενταλισμός, έτσι, παίζει έναν διπλό ρόλο: αφενός γίνεται το στρατηγικό δόγμα συγκρότησης κοινωνικής συναίνεσης και της καταστολής στο εσωτερικό των καπιταλιστικών μητροπόλεων, αφετέρου αποτελεί το βασικό πολιτικό εργαλείο για την συνέχιση του πολέμου της τρομοκρατίας τόσο στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου η τρομουστερία και η ισλαμοφοβία αποτελούν τα απαραίτητα εργαλεία για την λήψη σκληρών αντεργατικών μέτρων, την επιβολή ακραίων αυταρχικών πολιτικών, νέων πολεμικών παρεμβάσεων σε Αφρική κι Μέση Ανατολή. Ακριβώς ίδια είναι η λογική στην κοινή σύνοδο των υπουργών εσωτερικών της ΕΕ και των ΗΠΑ, στις 19/2. 
Ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός σκεπάζει την Ευρώπη και απειλεί τον κόσμο της εργασίας. 
Αυτές λοιπόν οι λύσεις που περιγράφονται, οι βουτηγμένες στο αίμα και στην εκμετάλλευση-καταπίεση των λαών, έχουν τις υπογραφές του συνόλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δένουν το λαό μας, καθώς και τις επόμενες γενιές,  σε μαρτυρικά Μνημόνια και μας εμπλέκουν σε βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Αλλά πρώτα απ΄ όλα μας αντιμετωπίζουν ως εσωτερικό εχθρό.
Πρέπει τώρα να ενισχύσουμε την προσπάθεια συγκρότησης μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στα σφαγεία εργαζόμενων-νεολαίας για τα «εθνικά» αστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

1 σχόλιο:

  1. Και τί έγινε λοιπόν ; Μην πνιγόμαστε σε .. μισή κουταλιά νερό ! Μην συρόμαστε σε εικονικά και Νουμερικά/Αριθμούς πεδία. Το πεδίο μας ΕΙΝΑΙ η πολιτική και η κοινωνία των Ανθρώπων, και δή η Ελληνική Κοινωνία και ο Ελληνικός Λαός ! Δεν επικοινωνούμε με ... e-mail, διότι αυτά έρχονται από τα .. lapto, και εμείς απεχθανόμασταν ανέκαθεν τα ... laptop ! Στο σημερινό πολιτικό πεδίο με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, που ουδείς τους ξέρει και γνωρίζει (εμείς βλέπουμε μόνο της ανθρώπινες καρικατούρες του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου !), θα πρέπει να εφαρμόσουμε .. εφαρμοσμένη αριθμητική, διότι δεν κατέχουμε ακόμη τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά ! Τί σημαίνει ΑΥΤΟ ;; ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ !!! Αυτό είναι η βάση της εφαρμοσμένης αριθμητικής ! Εφόσον κάναμε το Ελληνικό Πρόβλημα Ευρωπαϊκό-Παγκόσμιο, ΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ τους ΠΡΟΒΛΗΜΑ (που είναι το εικονικό) και ΑΥΤΟ ... ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ! Δηλαδή θα διαλύσουμε την Χώρα μας, τον Ελληνικό Λαό/Έθνος, την Γεωγραφική, την Εδαφική Ακεραιότητα της Χώρας ΜΑΣ, επειδή ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ και ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ οι "Άλλοι", και ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ τους ..... ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ;;;; Φοβόμαστε την Μορφολογία της Τομής ;; Επειδή στην Τομή δεν υπάρχουν γιοφύρια ; Γιαυτό καθόμαστε και χιλιοπολυγράφουμε και παρατηρούμε την Μορφολογία του Μπλόκ μέσα στην Σαπίλα του μυαλού τους ;; Η Ζωή, Η Αξιοπρέπεια, Η Υπερηφάνεια και Η Δόξα ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ και ΑΞΙΩΜΑΤΑ Παγκόσμια !!! Οι Έλληνες Πρώτοι τα Όρισαν ! Ας τους τα ΞΑΝΑΡΙΞΟΥΝΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ !! Αυτοί ΟΛΟΙ τους είναι ΚΕΝΟΙ !! ΕΜΕΙΣ ;;;;;;;;;;-!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή