Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Αντιπολεμική έκκληση προς τους ουκρανούς στρατιώτες από τον διοικητή της Ταξιαρχίας «Φάντασμα» του Ντονμπάς (βίντεο με ελ. υπότιτλους)

[αν οι ελληνικοί υπότιτλοι δεν ενεργοποιηθούν αυτόματα, πατήστε το κουμπί κάτω δεξιά στην οθόνη]

Νέα έκκληση προς τον ουκρανικό λαό και τους στρατιώτες απευθύνει ο διοικητής του τάγματος «Φάντασμα» που μάχεται υπερασπιζόμενο τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ στο Ντονμπάς. Ο Αλεξάντερ Μοζγκοβόι καλεί τους Ουκρανούς στρατιώτες να σταματήσουν αυτόν τον πόλεμο που όπως σημειώνει γίνεται για τα συμφέροντα των ολιγαρχών. Σε άλλο βίντεο (με αγγλικούς υπότιτλους) καλεί στη δημιουργία ενός νέου κράτους χωρίς ολιγάρχες, με δωρεάν εκπαίδευση, υγεία για όλους. Σημειώνουμε ότι στην ταξιαρχία «Φάντασμα» λειτουργεί κι αυτόνομη κομμουνιστική μονάδα με την ονομασία «Κόκκινη Αντίσταση». Πρόσφατα υπήρξε νέα πρωτοβουλία από κομμουνιστικές κι αντιφασιστικές οργανώσεις στη Ρωσία για στρατολόγηση εθελοντών που θα μεταβούν στο Ντονμπάς. Κάλεσμα σε εθελοντική επιστράτευση έκανε κι ο πρωθυπουργός της ΛΔ Ντονιέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, με στόχο να φτάσουν οι ένοπλες δυνάμεις της Νοβοροσίας τις 100.000 και να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κλιμάκωσης του πολέμου.
Στον αντίποδα, η βίαιη επιστράτευση στην οποία έχει προχωρήσει το ουκρανικό καθεστώς συναντά ποικίλες αντιδράσεις ενώ δυναμώνουν τα αντιπολεμικά αισθήματα στην κεντρική και δυτική Ουκρανία. Έτσι, ο υπουργός άμυνας της Ουκρανίας Στεπάν Πολτόρακ παραδέχτηκε δημοσίως ότι οι ουκρανικές Αρχές έχουν καταφέρει να επιστρατεύσουν μόνο το 20% των πολιτών που τους είχε έρθει χαρτί επιστράτευσης ενώ το υπόλοιπο 80% την έχει αποφύγει με διάφορους τρόπους (ακόμα και εγκαταλείποντας τη χώρα). Αυτή η άρνηση του ουκρανικού λαού να πάει στο σφαγείο για τα συμφέροντα των ολιγαρχών και του ΝΑΤΟ έκανε το ουκρανικό καθεστώς να διατάξει αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους για τους άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας. (πηγή στα ρώσικα: http://dnr-news.com/dnr/13630-poltorak-okolo-80-ukraincev-ne-hotyat-idti-na-front.html)
Στο στρατιωτικό πεδίο, οι πολιτοφύλακες του Ντονμπάς κατάφεραν χθες να απελευθερώσουν το χωριό Νικίσινο ενώ σφίγγουν διαρκώς τον κλοιό γύρω από την κωμόπολη Ντεμπάλτσεβο. Οι επόμενες ώρες και μέρες είναι καθοριστικές καθώς εκεί κινδυνεύουν να περικυκλωθούν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες πράγμα που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο.
miyb4zQs0cI
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου