Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΟΛΟΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ

Αμερικανικά άρματα μάχης M1 Abrams στην Θράκη;Μια νέα διάσταση στην ήδη μεγάλη ελληνική συμμετοχή στην ακήρυκτο πόλεμο των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με την Ρωσία  αποκαλύπτουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι  «Αμερικανικά άρματα μάχης M1 Abrams στην Θράκη; Ο Στρατός των ΗΠΑ στην Ευρώπη θα αποστείλει σύντομα μια ομάδα στην Ανατολική Ευρώπη για να αναζητήσει θέσεις εγκατάστασης βαρέων αρμάτων μάχης και άλλου στρατιωτικού υλικού ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή που ταρακουνήθηκε από την παρέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο ανώτατος διοικητής του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
Η στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ επεξεργάζεται διάφορα αναλυτικά σενάρια για την ενδεχόμενη εγκατάσταση στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη του εξοπλισμού για την συγκρότηση τουλάχιστον μιας τεθωρακισμένης ταξιαρχίας στη γηραιά ήπειρο, στο πλαίσιο της διαβεβαίωσης του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία.
 Ο διοικητής του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη στρατηγός Μπεν Χότζες δήλωσε σε ομιλία του ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την πιθανή κατανομή του εξοπλισμού για τεθωρακισμένες μονάδες στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τις χώρες της Βαλτικής. Ο Αμερικανός διοικητής επιβεβαίωσε επίσης προηγούμενες εκθέσεις σύμφωνα με τις οποίες οι Αμερικανοί σχεδιάζουν την μεταφορά και μόνιμη εγκατάσταση βαρύ στρατιωτικού εξοπλισμού στην γηραιά ήπειρο, για μια πλήρη ομάδα μάχης, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης M1 Abrams, οχήματα μάχης πεζικού M2 Bradley και αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Μ109.
 Οι συνεχιζόμενες διεργασίες είναι για να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο ο εξοπλισμός αυτός θα μπορούσε αναπτυχθεί στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η ανάπτυξη του εξοπλισμού αναμένεται να συμβάλει, μεταξύ άλλων, στην αύξηση της ικανότητας για την αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής στην Ευρώπη. Η υπόθεση: Ο εξοπλισμός αυτός θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιείται από τις ταξιαρχίες του Στρατού των ΗΠΑ. Πέρυσι σε αυτό το ρόλο στοιχεία της 1ης Ταξιαρχίας του Στρατού των ΗΠΑ είχαν αναπτυχθεί περιοδικά στην Πολωνία, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την κρίση στην Ουκρανία. Τώρα, οι Αμερικανοί σκέπτονται την μόνιμη ανάπτυξη εξοπλισμού για έως δύο "βαριές" ταξιαρχίες στην Ευρώπη (περί τα 220 βαριά τεθωρακισμένα οχήματα), των οποίων το κύριο όπλο θα είναι τα άρματα μάχης και τα ερπυστριοφόρα οχήματα μάχης πεζικού. Ήδη από τα τέλη Ιανουαρίου του περασμένου έτους ολοκληρώθηκε η κατανομή του εξοπλισμού για μονάδα μεγέθους τάγματος στη Γερμανία.
Σε μια προηγούμενη δήλωση που αναφέρθηκε από τον ίδιο Αμερικανό στρατηγό, όσον αφορά τις χώρες της Βαλτικής, πιθανότατα θα αναπτυχθούν στην περιοχή μικρότερες μονάδες (έως δώδεκα άρματα μάχης και ερπυστριοφόρα οχήματα μάχης πεζικού). Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί μπορεί να εξετάζουν και το ενδεχόμενο ανάπτυξης περισσότερου υλικού και στην Πολωνία, για το σκοπό της κοινής εκπαίδευσης. Είναι απίθανο προς το παρόν ότι ο εξοπλισμός για το σύνολο της πρώτης βαριάς ταξιαρχίας (τρία τάγματα, το καθένα με περίπου 30 Abrams και Bradley) θα πάει σε μόνο μία χώρα της Βαλτικής.
Από την άλλη, ο Αμερικανός στρατηγός διαβεβαίωσε ότι θέλει μέρος αυτού του εξοπλισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Με δεδομένο ότι οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να γίνουν σε συνεννόηση με τους εταίρους στο ΝΑΤΟ, κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με την έως σήμερα πολιτική περί μη μόνιμης εγκατάστασης "σημαντικών" στρατιωτικών δυνάμεων στις χώρες που προσχώρησαν στην Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού το 1999 ή αργότερα, σύμφωνα με τις αρχικές παραδοχές του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας το 1997, τα αμερικανικά άρματα μάχης θα μπορούσαν να καταλήξουν στην περιοχή της Θράκης, για τον καλύτερο συντονισμό της κοινής εκπαίδευσης με ανάλογες μονάδες από την Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η ανάπτυξη του εξοπλισμού για μονάδες μεγέθους ταξιαρχίας σε μακρινά μέρη είναι περιορισμένης σημασίας από επιχειρησιακής άποψης, αν και φυσικά μπορεί να διαβαστεί ως μια απόδειξη της βούλησης της συλλογικής άμυνας των Συμμάχων. Η αμερικανική στρατιωτική ηγεσία δήλωσε ότι η ανάπτυξη του υλικού θα έχει ολοκληρωθεί έως το αργότερο τέλος αυτού του έτους.
Αυτά γράφει το http://www.defencenews.gr. Αξίζει όμως να δώσουμε μερικά παραδείγματα που αποδεικνύουν το μέγεθος και τις συνέπειες της ελληνικής εμπλοκής όπως περιγράφονται στην ανακοίνωση μας «Σοβαρή και επικίνδυνη για τους λαούς η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας»
Να θυμίσουμε κυρίως την απώλεια 11 ζωών μετά την πτώση του διθέσιου μαχητικού F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και πιο συγκεκριμένα της 341 Μοίρας, στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, κατά την διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ, με σενάριο επίθεσης εναντίον της Ρωσίας. 
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ… ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: "ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΟΜΟΣ..." 
Η ελληνική άρχουσα τάξη χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό (καθώς στρέφεται απέναντι στην Ρωσία του Πούτιν και τους λαούς Αφρικής-Μ.Ανατολής) και το οικονομικό κόστος (απαιτώντας νέες θυσίες από το λαό μας, προχωρώντας σε νέες πολεμικές προμήθειες), εντείνει την στρατιωτική της συνεργασία με τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.
Η ελληνική αστική τάξη, με όχημα τη νέα Μ.Ιδέα των ενεργειακών κοιτασμάτων και την συμβολή της στην ευόδωση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, επιδιώκει με κάθε τρόπο την γεωστρατηγική αναβάθμιση του ρόλου της στην Ανατολή Μεσόγειο, ενώ οξύνεται φυσικά η τεράστια ιμπεριαλιστική σύγκρουση σε Ουκρανία-Εύξεινο Πόντο και συνεχίζεται η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, περιπτώσεις τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ ταυτίζεται τόσο με την κυβέρνηση των Ουκρανών ΝΑΖΙ ψηφίζοντας τις κυρώσεις της Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας, όσο και με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ.
Πρέπει τώρα το αντιπολεμικό κίνημα να πάρει μαχητικές πρωτοβουλίες. Προβάλλοντας την αναγκαιότητα κοινού εργατικού διεθνιστικού αγώνα ενάντια στις κυβερνήσεις της αντεργατικής λαίλαπας, της ακραίας κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, στα τυχοδιωκτικά σχέδια τους. Ενάντια σε Ε.Ε.-ΝΑΤΟ.
Απαιτούμε την κατάργηση κάθε είδους συνεργασίας και συμμαχίας με το κράτος Δολοφόνο Ισραήλ.
Η σκέψη και η αγωνία μας είναι πάντα για τον ηρωικό αγώνα του λαού της Παλαιστίνης.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου