Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Εθνικιστικά συνθήματα και καψόνια στο ΚΕΝ Καλαμάτας

Τελικά το ΚΕΝ Καλαμάτας, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα, αποδεικνύει ότι είναι ένα πολύ αμαρτωλό Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
Αν στο παρελθόν απασχόλησε με τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, μέλη της οποίας έφτασαν να χαιρετούν φασιστικά στην Αναφορά Λόχου, σήμερα έρχεται ξανά στο προσκήνιο για δύο διαφορετικούς λόγους αλληλοσυμπληρούμενους:
Αφενός η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για το Κέντρο Εκπαίδευσης των βυσμάτων της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής, με επάνδρωση που φτάνει στο 400%, ακριβώς γιατί εξυπηρετεί με όρους του άθλιου πελατειακού κράτους τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και τις ψηφοθηρικές ανάγκες  που συνυπάρχουν με το γνωστό διεφθαρμένο «δούναι και λαβείν».
Αφετέρου η καταγγελία των συναδέλφων νεοσύλλεκτων φαντάρων επιβεβαιώνει την ρήση του νέου Αναπληρωτή ΥΕΘΑ Ήσυχου «ότι γενικά οι δεσμεύσεις τους –και παρά την εκφρασμένη κυβερνητική πρόθεση- είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν(;;;)
Στην καταγγελία λοιπόν από το ΚΕΝ Καλαμάτας αναφέρεται ότι παρά την παρουσία υπερ-πληθώρας μόνιμων στελεχών ρόλο εκπαιδευτών έχουν αναλάβει οι «παλιοί φαντάροι»!
Ίσως στους αξιωματικούς και στους υπαξιωματικούς αυτού του Κέντρου Εκπαίδευσης να έχουν ανατεθεί άλλα σοβαρά καθήκοντα, που θέτουν σε δεύτερη  μοίρα την άρτια και προβλεπόμενη εκπαίδευση των συναδέλφων, με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να αναθέσουν καθήκοντα εκπαιδευτών στους παλιούς φαντάρους…  
Διαφορετικά, μπορούν να μας εξηγήσουν γιατί «το μπαλάκι πέφτει στους φαντάρους»;
Για ποιο λόγο επιτρέπεται μια τέτοια κατάσταση;
Βέβαια οι «παλιοί» είχαν καλούς δασκάλους. Παίζοντας καλά το ρόλο του εκπαιδευτή υπέβαλαν σε καψόνια  τους νεοσύλλεκτους και τους ταράζουν στις μεταβολές.
Αλήθεια μήπως το μόνιμο προσωπικό δεν θέλει να πάρει τις ευθύνες για αυτή την αυταρχική εκπαίδευση και βολεύεται να πρωταγωνιστούν σε όλες αυτές τις χυδαιότητες οι παλιοί στρατιώτες;
Μήπως τους βολεύει να υπάρχει αυτή η κατάσταση και καλύπτονται πίσω από τους παρανομούντες «παλιούς»;
 Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με τα χουντο-συνθήματα στην εκπαίδευση που πήγαν να ακουστούν πάλι στη Καλαμάτα κατά την εκπαίδευση και κόπηκαν αμέσως μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες που υπήρξαν!
Είναι απαράδεκτες, αντισυναδελφικές και παράνομες πράξεις και συμπεριφορές που δεν έμειναν αναπάντητες, καθώς πολλοί συνάδελφοι δεν δέχτηκαν να εκτελέσουν τις παράλογες εντολές.
Για πόσο όμως θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση στα ΚΕΝ;
Ας πάρει θέση επιτέλους η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και ας αναλάβει την ευθύνη το ΓΕΣ για το στρατόπεδο της Καλαμάτας, που για ακόμη μια φορά γίνεται κέντρο ανομίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το σημαντικότερο όμως είναι το συμπέρασμα των συναδέλφων ότι μπορούν να αμφισβητήσουν την αυθαιρεσία, να σταθούν με αξιοπρέπεια και συλλογικά να υπερασπίσουν τα δικαιώματα του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή.
Με κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  


diktiospartakos.blogspot.com

6 σχόλια:

  1. από τη στιγμή που η θητεία είναι υποχρεωτική περιμένετε κάτι καλύτερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμα ειστε φυτα, καλα σας κανουν, ακομα και 25 χρονια πριν που πηγα στο στρατο, δεν τολμαγε κανεις να πειραξει νεο γιατι θα τον πλακωναμε ομαδικα στις κλωτσιες.
    Αμα φοβαστε τις ταχα κυρωσεις, καθηστε να κανετε το μαλακα να σας πηδανε τα παλιοσειρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Εγώ από ιστορίες που ακούω από τον πατέρα μου καταλαβαίνω ότι περνάμε σαν να είμαστε σε κατασκήνωση για 14χρονα.. Τώρα εσύ πριν 25 χρόνια για να πέρναγες καλά μάλλον πήγες σε άλλο στρατο ή δεν έχει τι να κάνει ο πατέρας μου και αραδιάζει ψευτιές δίχως λόγο.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ αρθρογράφε, μπορείς να μας απαντήσεις αν απαγορεύεται οι νεοσύλλεκτοι να έχουν ο καθένας τη δική του πολιτική τοποθέτηση, ακόμη και αν αυτή είναι της Χ.Α.; Θα μπορούσες να προτείνεις, ίσως, κάθε νεοσύλλεκτος να υπογράφει δήλωση παραίτησης από τα πολιτικά του φρονήματα, ακόμη και αν είναι ακραία. Πιθανώς αγνοείς, επίσης, ότι το μεγαλύτερο μέρος των νεοσυλλέκτων στην Καλαμάτα, προέρχονται από τη Δυτική Αττική, περιοχή χτυπημένη πολύ από την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, και με πολλούς ψηφοφόρους της Χ.Α., δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Poso wraia metafrazei thn katastash auth enas dhmosiografos h enas politis o opoios den exei upiretish h den exei ton analogo andrismo gia na antapexelthei stis katastaseis!!! Alloi paleotera xronia edeinan th zwh tous k twra den deinoun oute 5 lepta ap to xrono tous gia na katharisoun to xoro pou koimounte!!exoun mathei na Zoun me thn anesh kai thn authadia!!eimai stratiwths kai egw kai exw epignwsh twn pragmatwn giati to zw!!!!eseis kurioi stamatiste na patate se logia kalomathimenwn kai suniditopoihste oti eiste ellhnes...... .

    ΑπάντησηΔιαγραφή