Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Από τραπεζίτης, μαχητής στο πλευρό των Κούρδων - ΦΩΤΟ

Image
Ο 28χρονος Βρετανός παράτησε τη δουλειά του στο Σίτι του Λονδίνου (City of London)  και τώρα βρίσκεται ανάμεσα στους Κούρδους του YPG να πολεμάει κατα του Ισλαμικού Κράτος - πραγματικό φαινόμενο για τα αγγλικά δεδομένα!

Ο Μέισερ Γκίλφορντ, ο οποίος μεγάλωσε σε ενα άκρως συντηρητικό περιβάλλον, με ιδιωτική παιδεία και μέλος του συντηρητικού κόμματος, εξέπληξε τους πάντες με την απόφαση του να φύγει απο την Βρετανία και πάνω απ’ολα να ενταχθεί στο περιβάλλον του YPG, ενα περιβάλλον που ειναι αντίθετο με αυτά που γνωρίζει.

 


Ο Γκίλφορντ δήλωσε οτι ο λόγος που παράτησε την άνετη ζωή του στη Βρετανία ειναι πολύ απλά επειδή πιστεύει στη δημοκρατία και στην ελευθερία του λόγου, δικαιώματα που όπως ειπε “στη Βρετανία τα έχουμε ως δεδομένα”. 
“Αφησα την οικογένεια μου και την άνετη ζωή μου στη Βρετανία και ρισκάρω ενα φρικαλέο θάνατο στα χέρια των τζιχαντιστών, αλλα δε θα με πάρουν ζωντανό. Στην τσέπη μου εχω μια χειροβομβίδα, θα ανατιναχτώ και θα πάρω και αυτους μαζί μου. Δεν πρόκειται να αφήσω την οικογένεια μου να δει να με εκτελούν δημόσια.”




Ο Γκίλφορντ άφησε την οικογένεια του 2 βδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, μάλιστα λίγο πριν ξεκινήσει τη νέα του δουλειά σε ενα μεγαλο τραπεζικό όμιλο. Ωστόσο ο Γκίλφορντ αποφάσισε να βοηθήσει του Κούρδους γιατι σύμφωνα με όσα πιστεύει, η Βρετανία και η Δύση δεν κάνουν όσα θα έπρεπε για την μάχη εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. 

“Εαν η Βρετανική κυβέρνηση βοηθούσε λιγο παραπάνω, εστω με νυκτερινό εξοπλισμό, όπως γυαλια νυχτερινής όρασης κ.α τότε οι Κούρδοι θα μπορούσαν να κερδίσουν αυτον τον πόλεμο πολύ πιο ευκολα”




Η Βρετανία μέχρι στιγμής εχει συμβαλει στις αεροπορικές επιδρομές μόνο ενα 6%, δηλαδη μια επιδρομή την ημέρα. Επιπλέον η Μεγάλη Βρετανία εχει μόνο τρεις στρατιώτες στα περίχωρα των κουρδικων περιοχών του Ιράκ, σε αντίθεση με την Αυστραλια που εχει 400, την Ιταλία που εχει 280 και την Ισπανία με 300. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου