Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ, Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΟΟΥ - ΤΙ ΖΗΤΑ Ο ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ;

ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΥΕΝΕΔ ΤΗΣ... 
Εκπομπή για Σχολή Ευελπίδων-Ικάρων-Δοκίμων: δεν έδειξαν καψόνια-αναβολικά-τις σεξουαλικές επιθέσεις που παίζουν εκεί!
Στο νέο επεισόδιο του σήριαλ της διάδοσης του μιλιταρισμού πρωταγωνιστεί ο Τάσος Τέλλογλου, ο γνωστός δημοσιογράφος του Αλαφούζου και του Βαρδινογιάννη, πολιτικός στο ΠΟΤΑΜΙ, που εν μέσω των μεγάλων κινητοποιήσεων της περιόδου 2010-2012 απαιτούσε από τους Παπανδρέου-Βενιζέλο άρση άρθρων του Συντάγματος, ουσιαστικά την επιβολή Στρατιωτικού Νόμου και την Απαγόρευση των Διαδηλώσεων για να ψηφιστούν και επιβληθούν τα Μνημόνια. Για να προβληθεί στο STAR, ιδιοκτησίας του Βαρδινογιάννη, εφοπλιστή και όχι μόνο, που προσδοκά μερίδιο από τα κολοσσιαία κέρδη που φωλιάζουν στα βάθη της Ανατολικής Μεσογείου και που παρεμβαίνει συστηματικά στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Θυμίζουμε την εκδήλωση δημόσιας καταδίκης του συνδικαλισμού στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και την οικονομική του συνδρομή στην επιστροφή των τεθωρακισμένων στις Στρατιωτικές Παρελάσεις.
Όλοι αυτοί επομένως οι «ανιδιοτελείς και εθνικά υπερήφανοι» συνεργάστηκαν στο νέο μιλιταριστικό σόου, για να βγει στο “γυαλί” η εκπαίδευση στις Σχολές Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων. Από τον Αύγουστο ως τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου, ο δημοσιογράφος ήταν παρών κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης των Ευέλπιδων, Δοκίμων και Ικάρων από το "στίβο μάχης" εως το εκπαιδευτικό στάδιο της χειμερινής διαβίωσης. Στα ΑΣΕΙ υπήρξε επιλογή των νεαρών Ευέλπιδων, Δοκίμων και Ικάρων που εμφανίστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή.
Και τη Παρασκευή 20-02-15, στο Star, ο Τάσος Τέλλογλου παρουσίασε την έρευνα, με θέμα «Το Φρόνημα του 2015: Ανοίγοντας την πόρτα των στρατιωτικών σχολών». Ο Τάσος Τέλλογλου ετοίμασε πυρετωδώς τηλεοπτική εκπομπή για το Star, εννοείται με άδεια του ΥΕΘΑ Ν.Δένδια και του ΓΕΕΘΑ. Δε θα μπορούσε φυσικά να γίνει αλλιώς αφού ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος κινείται ιδεολογικά-πολιτικά στο ίδιο μήκος κύματος, είχε το 2011 πρωταγωνιστήσει στη μετατροπή της Αναστάσιμης Ακολουθίας σε εθνικιστικό σόου, παρακολουθεί την τρομοκρατική δράση των εθνικιστικών Λεσχών Εφέδρων στη Θράκη και τη διάδοση του «ελληνοχριστιανικού πολιτισμού» στα Πομακοχώρια από την επικίνδυνη Ένωση Αποστράτων ΕΑΑΣ Ξάνθης, με την συνδρομή των τοπικών στρατιωτικών δυνάμεων.
Αντιδράσεις διατυπώθηκαν αλλά δεν τις έλαβαν υπόψη. Σύμφωνα με δημοσίευμα «οι στρατιωτικοί που αντιδρούν μιλούν για “λανθασμένη επιλογή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εγείρει καταρχάς σοβαρά θέματα νομιμότητας. Οι διαταγές εκπαίδευσης των Γενικών Επιτελείων αποτελούν απόρρητα διαβαθμισμένα έγγραφα και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης που παρέχεται στα ΑΣΕΙ συνιστά κρατικό απόρρητο, του οποίου η αποκάλυψη και πολύ περισσότερο η αποτύπωση στον τηλεοπτικό φακό απαγορεύεται. Ομοίως, απόρρητη παραμένει η ταυτότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των οποίων η έκθεση στον τηλεοπτικό φακό με το πρόσωπο και το ονοματεπώνυμό τους αποτελεί πρόδηλη παράβαση κάθε στοιχειώδους πρωτοκόλλου ασφαλείας».
Από την άλλη μεριά και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, φαντάζει εντελώς υποκριτικό το μέτρο απαγόρευσης χρήσης κινητών τηλεφώνων με κάμερα από τους φαντάρους στο όνομα της «ασφάλειας», αποκαλύπτοντας την πραγματική αυταρχική και κατασταλτική ουσία στης σχετικής διαταγής του τότε ΑΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου, που ήθελε να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση των αυθαιρεσιών και του τι αντιμετωπίζουν οι στρατευμένοι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας.
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι  ο Στρατός είναι ένας χώρος όπου ο Νόμος εφαρμόζεται κατά το δοκούν, ανάλογα αν βολεύει. 
Είναι χώρος που η υπεράσπιση του Κανονισμού και των Διαταγών είναι ευκαιριακό ζήτημα, υπόθεση δημοσίων σχέσεων, ρουσφέτι και ψηφοθηρία.
Νόμος είναι τα συμφέροντα του αστικού κόσμου και εξυπηρετεί τις ανάγκες της κυβερνητικής πολιτικής και της καθεστωτικής προπαγάνδας. 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου