Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Γερμανία: Σημαντική ενίσχυση στους Κούρδους Πεσμεργκά

Ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει την αποστολή σημαντικής στρατιωτικής ενίσχυσης στους Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά, για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του Ισλαμικού Κράτους.
Τα όπλα και τα πυρομαχικά που θα σταλούν έχουν συνολική αξία 13 εκατομμυρίων ευρώ (η περσινή βοήθεια βέβαια ανερχόταν σε 70 εκατομμύρια ευρώ). Θα περιλαμβάνουν 30 αντιαρματικά συστήματα τύπου MILAN, 300 όλμους και 200 εκτοξευτές ρουκετών τύπου RPG (Rocket Propelled Grenade).
Επίσης, 4.000 μικρού μεγέθους φορητά όπλα, 6 εκατομμύρια σφαίρες, 10.000 χειροβομβίδες, 10θωρακισμένα οχήματα, ιατρικό εξοπλισμό και στρατιωτικές στολές – φόρμες παραλλαγής.
Με αυτό το δώρο φεύγει από τη Γερμανία ο πρόεδρος της Κουρδικής Αυτόνομης Επαρχίας, Μασούντ Μπαρζανί, ο οποίος συναντήθηκε με την Άγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου για τα θέματα διεθνούς ασφαλείας που διεξάγεται στο Μόναχο.
Παράλληλα, πριν μερικές ημέρες, 100 Γερμανοί εκπαιδευτές – στρατιωτικοί σύμβουλοι έφθασαν στα κουρδικά εδάφη, που προστίθενται στους 29 οι οποίοι ήδη εκπαιδεύουν τις κουρδικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου