Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΟ ΚΕΤΘ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ! ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΙΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΣΤΟ ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ.

Σε άλλη διάσταση περνά πλέον ο Ελληνικός Στρατός. Αν στον Έβρο στους φαντάρους στερούν ακόμη και το νερό (λόγω ύπαρξης αρσενικού) και τους προτρέπουν να αναλάβουν οι ίδιοι την σίτιση τους –καθώς παραγγέλνουν καθημερινά από τα σουβλατζίδικα και τις πιτσαρίες-, στον ΚΕΤΘ Αυλώνα, ο Ταξίαρχος διοικητής είχε την λύση για τους φαντάρους που του παραπονιούνται ότι δεν έχουν τα χρήματα για να καλύψουν το κόστος μετακίνησης:
«η διοίκηση προτρέπει τους φαντάρους που ζορίζονται οικονομικά να πιάσουν καμιά δουλειά να βγάζουν τα έξοδα τους και σε όσους έχουν πρόβλημα με τα ωράρια του τρένου να.. ξυπνάνε από τις 4 και να το κόβουνε με τα πόδια»!
Θυμίζουμε το πόσο προβληματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο ΚΕΤΘ Αυλώνα όσον αφορά τις μετακινήσεις των φαντάρων. Αναγκάζονται να πληρώνουν 3€ το δρομολόγιο, δηλαδή 6 € σε κάθε μετακίνησή τους από και προς το στρατόπεδο, σε μια απόσταση λιγότερη από μία ώρα. Μάλιστα, αν δεν έχουν δικό τους μέσο ή δεν τους μεταφέρουν συγγενικά τους πρόσωπα, είναι πολύ δύσκολο να προλάβουν το δρομολόγιο του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα να αργούν να μπουν μέσα το πρωί και να τιμωρούνται με κρατήσεις και «να τρώνε φυλακές»!
Οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι ασαφείς και πηγαίνουν αλλού την κουβέντα. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω για δύο βδομάδες είχανε κόψει και τα υπηρεσιακά και βγαίναμε στις 6, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά για να πάμε 5 ώρες σπίτι μας. Συν ότι είναι πολύ συχνό φαινόμενο να μας γυρίζουνε αργά από τις υπηρεσίες μας και τα φυλάκια, και να μας στερούν ώρες εξόδου!
Η διοίκηση όμως του ΚΕΤΘ που δεν κάνει τίποτε για να δώσει λύση στα προβλήματα που μας δημιουργεί, πρωτοστατεί στη διατήρηση των άθλιων συνθηκών διαβίωσης, καλύπτει όσους παράνομα υποβάλλουν τους νεοσύλλεκτους στην απαγγελία εθνικιστικών ασμάτων, ενώ η προσβλητική αντιμετώπιση των συναδέλφων είναι συστηματική και χρήζει αντιμετώπισης από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας.
Οι μερίδες του φαγητού στα γνωστά λιτά πλαίσια (μάλιστα Την Τετάρτη το φαγητό σε κάποια φάση.. τελείωσε –όσοι ήταν τυχεροί και έφαγαν εντάξει, οι υπόλοιποι έμειναν νηστικοί).
Ρατσιστικά συνθήματα ακούγονται επίτηδες γύρω από τους νεοσύλλεκτους από ΥΕΑ και τους Πεζοναύτες- κάτι που σίγουρα έχει συγκάλυψη από τον ίδιο τον Ταξίαρχο. Να θυμίσουμε ότι «το πρωί της 13/1, στην πρωινή αναφορά της Ίλης Διοικήσεως στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, ο ανθυπασπιστής, με την σιωπηλή συγκατάβαση του επιλοχία της Ίλης, ρώτησε τους φαντάρους "ποιοί είναι ομογενείς", και τους διέταξε επιτακτικά "να μην μιλάνε μεταξύ τους αλβανικά"! Υποστήριξε μάλιστα ότι αυτό είναι διαταγή του ΓΕΣ!!! Αυτό επειδή «υπηρετούνε στον ελληνικό στρατό» και «ποιος ξέρει τι μπορεί να λένε μεταξύ τους» - αφήνοντας υπονοούμενα για ενδεχόμενα συνωμοσίας και εχθρικής απειλής»!
Οι φαντάροι παραπονιούνται και εισπράττουν την αδιαφορία της Διοίκησης.
Κανείς δεν αναλαμβάνει όμως τις ευθύνες των προβλημάτων.
Φαντάρος που παρουσιάστηκε στο διοικητή, μετά από αίτηση χορήγησης υπηρεσιακού λόγω της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης που αισθάνονταν, λιποθύμησε ύστερα από τις φωνές που του βαλε ο διοικητής αρνούμενος το αίτημά του! Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον έστειλε στα Ιατρεία μόνο του χωρίς συνοδεία!
Ο ΑΓΕΣ Μανωλάς πρέπει επιτέλους να δει τι θα κάνει με τα συνεχή απαράδεκτα και παράνομα επεισόδια που σημειώνονται στο ΚΕΤΘ Αυλώνα. Οι καταγγελίες πολλαπλασιάζονται και ολοένα τα πράγματα γίνονται χειρότερα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα από την ακριτική Χίο .Tο όμορφο και μυροβόλο νησί όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι!! Είμαστε μια ομάδα στρατιωτών όπου υπηρετούμε στη 96 ΕΑΡΜΕΘ και έχουμε την ατυχία να εκτελούμε υπηρεσία στο φυλάκιο << ΑΡΓΕΝΤΗ >> ευθύνης της μονάδας μας .

    Εκεί οι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής είναι υποδεέστερες της φιλοξενίας των λαθρομεταναστών , αναφέρω το πρόβλημα λοιπόν για να μην καταχραστώ τον χρόνο σας.

    Μένουμε σε ένα μεταλλικό κοντέινερ πολύ μικρό που έχει μια υποτυπώδης τουαλέτα εντός του ίδιου χώρου το τονίζω !!

    Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει χώρος εστίασης και μια πρόχειρη σκηνή Νο 1 που έχει στηθεί αντικαθιστά τα εστιατόρια χωρίς καμία επιτυχία! Είμαστε μέσα στα χώματα και τις λάσπες χωρίς ντουλάπια για τους δίσκους που τρώμε και με τα ποντίκια να κάνουν επιδρομή, με ότι αυτό συνεπάγετε για την υγεία μας!!

    Αποτέλεσμα όλου αυτού είναι όλοι να παραγγέλλουμε από τα σουβλατζίδικα τις περιοχής και αυτό είναι αβάσταχτο για τις οικογένειες μας που μας στηρίζουν οικονομικά σε αυτή την περίοδο της ζωής μας !!

    Ο λόγος που σας γράφουμε αυτήν την επιστολή δεν είναι ούτε για να εκθέσουμε το Διοικητή μας αλλά ούτε και την Ταξιαρχία στην οποία ανήκουμε, αλλά μόνο για να για να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα μας που φανταζόμαστε ότι εάν υπήρχαν χρήματα θα είχε λυθεί από το Διοικητή μας!!

    Σας παρακαλούμε να δείτε το θέμα μας, αφού αισθανόμαστε ότι το Δίκτυο Σπάρτακος είναι για εμάς ένα παράθυρο επικοινωνίας προς την ηγεσία του στρατού!

    Στις 30/01/2015 σας είχαμε αποστείλει ξανά το κείμενο αυτό χωρίς να δούμε κάποια ανάρτηση, θα σας παρακαλέσουμε αυτή τη φορά να το αναρτήσετε.
    Με εκτίμηση οι Στρατιώτες της 96 ΕΑΡΜΕΘ.
    Τηλέφωνο Επικοινωνίας – 22710 78201.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eρώτηση κρίσεως προς κάθε νεοέλληνα. Τι πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Δουλειά και θητεία ταυτόχρονα ή Ι5 και δουλειά ιδού η απορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή