Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Νευροκόπι 518 ΤΠ: Κάδρο του φασίστα δικτά‏τορα Μεταξά στο ΚΨΜ!

Το ότι στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων φωλιάζουν φασιστικές ιδέες το γνωρίζαμε. Το ότι ένα μεγάλο μέρος των στελεχών του σημερινού ελληνικού στρατού, διαπνέονται από εθνικιστικές-σωβινιστικές ιδέες το γνωρίζαμε. 
Με οργή και αποτροπιασμό όμως παρατηρήσαμε στους χώρους του ΚΨΜ της μονάδας του 518 Τάγματος Πεζικού στο Κάτω Νευροκόπι κάδρο του φασίστα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά (ΦΩΤΟΣ)
Η φωτογραφία του δικτάτορα βρίσκεται στην αίθουσα του ΚΨΜ, ακριβώς απέναντι από τον χώρο αγοράς τροφίμων και αναψυκτικών. Ο επισκέπτης του χώρου, εκτός από στρατιωτικές ενδυμασίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πολεμικό και φωτογραφικό υλικό που εκτίθεται στην αίθουσα, μπορεί να δει το κάδρο του Μεταξά να δεσπόζει δίπλα στο παράθυρο!

Κάτω απ' τη φωτογραφία του φιλογερμανού δικτάτορα και επίδοξου Χίτλερ της Ελλάδας υπάρχουν τα εξής λόγια του: 
«Θέλομεν να κάμωμεν πολιτισμόν Ελληνικόν. Δεν θέλομεν τους ξένους πολιτισμούς. Θέλομεν ιδικόν μας πολιτισμόν, τον οποίον να τον ωθήσωμεν και να τον κάμωμεν ανώτερον από όλους τους πολιτισμούς, εις την άκρην αυτήν της Ευρώπης. Θέλομεν ευημερίαν οικονομικήν. Θέλομεν αυτήν την γήν, αυτήν την πολύτιμον γήν, θέλομεν να την κάμωμεν να παράγη, να γίνη περιβόλι, όπως ημπορεί να γίνει μιαν ημέραν ένα πλούσιον περιβόλι, ώστε οι άνθρωποι οι οποίοι ζούν εις τα χώματα αυτά να αισθανθούν ότι είναι ευτυχισμένοι». 

Αυτά διαβάζουν οι νέοι φαντάροι που βρίσκονται ανά περιόδους στο 518 Τ/Π στο Νευροκόπι για εκπαίδευση! Λίγα χιλιόμετρα από το Οχυρό Λυσσέ (το οποίο επίσης διαφημίζεται από τοπικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ως... μεγαλοφυές έργο του Ι.Μεταξά) όπου Έλληνες στρατιώτες αντιστάθηκαν με γενναιότητα στους Γερμανούς κατακτητές! 
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: 
Ο Ιωάννης Μεταξάς δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένας γερμανόφιλος δικτάτορας, ένας θαυμαστής του Μουσολίνι και του Χίτλερ, ένας επίδοξος Φύρερ της Ελλάδας. Αναρρηχήθηκε στην εξουσία με τη βοήθεια των ολιγαρχών-καπιταλιστών και των αστικών κομμάτων της εποχής και επέβαλε μια αιματοβαμμένη δικτατορία. Άσκησε διώξεις απέναντι σε κάθε αντιφρονούντα (κομμουνιστές, δημοκράτες κλπ), εκτόπισε, φυλάκισε και αργότερα παρέδωσε στους Ναζί αγωνιστές της εποχής! Ο Μεταξάς υπήρξε ιδεολογικός πρόγονος των Απριλιανών, της Χούντας των Συνταγματαρχών και ασφαλώς των σημερινών νεοναζί της δολοφονικής Χρυσής Αυγής.
ΡΩΤΑΜΕ:
1. Γνωρίζει άραγε ο - κατά τα λοιπά συμπαθέστατος και ευγενικός - διοικητής του 518 Τ/Π Ταγματάρχης Κ. Μ.; Αν γνωρίζει, με ποια δικαιολογία ανέχεται να υπάρχει στο ΚΨΜ της μονάδας του κάδρο του φασίστα δικτάτορα;
2. Ο Διοικητής της 10ης Ταξιαρχίας με έδρα τις Σέρρες, Συνταγματάρχης Γκ. Ι. δεν είδε το κάδρο του δικτάτορα να δεσπόζει ακριβώς από πίσω του όταν επισκέφτηκε πρόσφατα τη μονάδα για την εκδήλωση απονομής διπλωμάτων σε φαντάρους που πέρασαν ΣΠΕΝ;
3. Ποια η άποψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου, του ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Κ.Ήσυχου (που υποτίθεται ότι είναι Αριστερός) για τα έργα και τις ημέρες του δικτάτορα Μεταξά; 
Τι έχει να πει η "κυβέρνηση της Αριστεράς" για τέτοια φαινόμενα στις ένοπλες δυνάμεις; 
Αυτή είναι η διαπαιδαγώγηση που δέχονται οι νεαροί φαντάροι για την πολιτική ιστορία του τόπου; 
ΝΤΡΟΠΗ. Μόνο αυτή η λέξη τους αξίζει!
ΆΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΔΡΟΥ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΕΤΑΞΑ ΑΠ' ΤΟ ΚΨΜ ΤΟΥ 518 Τ/Π ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΆΛΛΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ. 
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ, ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΩΒΙΝΙΣΜΟ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. στο διοικητητιο μπαινωντας αριστερα ειχε φωτο γραφια του Γ.Παπαδοπουλου.Που το παραξενο?οταν ρωτησα να μαθω για την φωτογραφια μου ειπαν οτι ειχε διατελεση διοικητης του ταγματος για 5 μηνες!!ο στρατος ειναι αλλη υποθεση........

    ΑπάντησηΔιαγραφή