Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Τεράστια πρόκληση: Τσίπρας και Καμμένος δίνουν 610.000.000 ευρώ σε Αμερικανικές Πολεμικές Βιομηχανίες!

P-3 Orion land-based maritime patrol and anti-submarine warfare aircraftΘα περίμενε κανείς ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα πρωταγωνιστούσε στην εγκαθίδρυση της ειρήνης στο Αιγαίο και θα στέκονταν απέναντι στους επιθετικούς, ιμπεριαλιστικούς, Μεγαλοιδεατικούς στόχους της άρχουσας τάξης που οραματίζεται πρωτόγνωρη κερδοφορία μέσω της αναβάθμισης του ρόλου της στην Ανατολική Μεσόγειο.
Θα περίμενε κανείς ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα στέκονταν απέναντι στον «πόλεμο της τρομοκρατίας», τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εξυφαίνουν νέες εκστρατείες στη περιφέρεια της Νέας Τάξης και βάθεμα της κρατικής τρομοκρατίας στις καπιταλιστικές μητροπόλεις.
Θα περίμενε κανείς ότι θα σταματούσε την ελληνική εμπλοκή, με στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, στον πόλεμο κατά των μεταναστών, αρνούμενη την αστική, ολοκληρωτικού τύπου προπαγάνδα της Ισλαμοφοβίας και της διαμονοποίησης των Μουσουλμάνων.   
 Αντίθετα, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προβάλλει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας, ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για την Αφρική-Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Ουκρανία, σηκώνει τους ρατσιστικούς τόνους κατά των προσφύγων με μπροστάρη τον ΥΠΕΞ Κοτζιά, αναλαμβάνει το μερίδιο που της αναλογεί στην όξυνση του ιμπεριαλιστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού με τα πύρινα μισαλλόδοξα λόγια και επικίνδυνα έργα του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, με τον ΑΝΥΕΘΑ Ήσυχο από κοντά να προπαγανδίζει τα «εθνικά συμφέροντα» που απαιτούν την συμμετοχή στα νέα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.
Για να γίνουν όμως όλα αυτά απαιτείται η «εθνική ενότητα», δηλαδή η συμφωνία-υποταγή του εργαζόμενου  λαού που καλείται να υποστεί νέες θυσίες, να γίνει κρέας στα κανόνια τους για τα συμφέροντα τους.  
Απαιτούνται συμμαχίες με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, νέες προμήθειες πανάκριβων όπλων.
Προμήθεια όπλων που προκαλεί εντάσεις καθώς αλλάζουν οι προμηθευτές και προτιμούνται πλέον τα αμερικανικά μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά.
Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος που απολαμβάνει την στήριξη των καθεστωτικών ΜΜΕ και λιβανίζεται από τα φιλικά ΜΜΕ στον ΣΥΡΙΖΑ, σηκώνει τους εθνικιστικούς τόνους και φορά την πάντα βολική στολή του Αρχιερέα της Κάθαρσης.
Την ώρα λοιπόν που ανακοινώνεται για μια ακόμη φορά ότι θα μπουν πρόστιμα ή θα αποκλειστούν οι γερμανικές πολεμικές βιομηχανίες που χρημάτισαν αστούς πολιτικούς και στρατιωτικούς, προκαλώντας την καθ΄ όλα αδιάφορη σε εμάς, γερμανική οργή, αποφασίζονται νέοι εξοπλισμοί αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Δε μας νοιάζει ποσώς από πού θα αγοραστούν τα όπλα. Μας εξοργίζει η ίδια η προμήθεια τους από μια κυβέρνηση που αρνείται ήδη τις όποιες προεκλογικές δεσμεύσεις της, το ίδιο το πρόγραμμα της, που γυρνά την πλάτη σε κάθε εργατική-κοινωνική διεκδίκηση και την αντιμετωπίζει με τα ΜΑΤ, μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Είναι λοιπόν το ΚΥΣΕΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος που αποφάσισαν τα εξής:
Το σαιτ defencenews.gr και το ΒΗΜΑ αποκαλύπτουν ότι «Μετά το πάγωμα των παραλαβών των ελικοπτέρων NH-90 για την ενίσχυση της Αεροπορίας Στρατού στην δεύτερη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σε λίγες μέρες, με τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για τα εξοπλιστικά θέματα, αναμένεται να αποφασιστεί η προμήθεια στις Ηνωμένες Πολιτείες 10 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων CH-47D Chinook. Αυτό αναφέρεται τουλάχιστον από την εφημερίδα «Το Βήμα». Μετά το πάγωμα των παραλαβών των ελικοπτέρων NH-90 αναμένεται να εξοικονομηθεί ένα χρηματικό ποσό έως και 110 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά αναμένεται τώρα να δαπανηθούν για την απόκτηση των μεταχειρισμένων CH-47D Chinook. Εάν αυτό έχει πράγματι νόημα, δηλαδή προσεχώς καθήλωση του συνόλου των ήδη παραληφθέντων 12 ΝΗ-90, για τα οποία έχουν ήδη δαπανηθεί απίστευτα πολλά χρήματα, είναι ένα ερώτημα. Επί τη βάσει της ίδιας τακτικής, τα CH-47D Chinook αναμένονταν, σύμφωνα με πληροφορίες της τότε εξοπλιστικής παραγκούπολης στο Υπουργείο Άμυνας, να βρίσκονται στην Ελλάδα ήδη από τον Φεβρουάριο του 2015».
Ακολουθεί το δημοσίευμα του defence-point.gr «Πέρασε από το ΚΥΣΕΑ η αναβάθμιση των P-3 Orion, πέφτουν υπογραφές» όπου αναφέρεται:
«το πρόγραμμα αναβάθμισης των P-3 Orion, υπογράφτηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), δια περιφοράς. Θα το εκτελέσει η κατασκευάστρια των αεροσκαφών, η αμερικανική Lockheed Martin. Βέβαια πρόκειται για παμπάλαια αεροσκάφη που καλό θα ήταν να αποσυρθούν οριστικά, όμως απουσία εναλλακτικών, με το πρόγραμμα αναβάθμισης μπορούν να εξελιχθούν σε μια αξιόπιστη ενδιάμεση λύση, για κάποια χρόνια, έως ότου τα οικονομικά της χώρας επιτρέψουν την υλοποίηση προγράμματος απόκτησης καινούργιου αεροσκάφους. Πλέον αναμένεται η υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και η υπογραφή της σύμβασης από τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ).
Δεν θέλει και πολύ φαντασία για να αναμένει κανείς αντιδράσεις από διεθνή μέσα ενημέρωσης με τη γνωστή «καραμέλα», της υλοποίησης ενός προγράμματος που θα πλησιάσει την περιοχή του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή για τη χώρα. Οι αντιδράσεις μπορεί να είναι σφοδρότερες, ως συνήθως, από τον «γερμανικό κόσμο». […] Ναι, τα αεροσκάφη είναι πολύ παλιά και με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε η χώρα να προμηθευτεί ενδεχομένως τον τύπο των πολύ νεότερων αεροσκαφών, C-295, από τους Γερμανούς (υπάρχουν και οι Ισπανοί του χειμαζόμενου ευρωπαϊκού νότου… γιατί να μην έμεναν τα χρήματα εντός της ΕΕ και μάλιστα εκεί που τα χρειάζονται περισσότερο;), ενώ με τα χρήματα που θα διατεθούν θα μπορούσε το Πολεμικό Ναυτικό να αποκτήσει 4-5 αεροσκάφη που θα υπερκάλυπταν την ανάγκη».
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη προμήθεια των συγκεκριμένων αεροσκαφών απαιτούνταν ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, μια διαδικασία που δεν ακολουθήθηκε από τους νέους εγγυητές της αστικής νομιμότητας και της εξυγίανσης του τομέα των πολεμικών προμηθειών με πρόφαση το μακρόχρονο του διαγωνισμού και την αναγκαιότητα απόκτησης των συγκεκριμένων αεροσκαφών.
Αεροσκάφη που δεν χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια, αλλά θεωρούνται απαραίτητα στους σχεδιασμούς για την ΑΟΖ, την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και την ανάληψη ευρύτερου ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει κανένα εθνικό συμφέρον. Έχει συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα, εργατικές ανάγκες και δικαιώματα που για να ικανοποιήσει πρέπει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να Ανατρέψει τα Μνημόνια και να διαλύσει το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Απαιτείται επομένως η ένταση της συνεργασίας και της κοινής πάλης των λαών σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο.
Και την αναγκαιότητα αυτή θέλοντας να αναδείξει η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για κοινές αγωνιστικές εκδηλώσεις των κοινωνικών κινημάτων σε Αθήνα-Κωνσταντινούπολη την Εργατική Πρωτομαγιά. 


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου