Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Οι Αλβανοί "ανθρώπινες ασπίδες" για τους τζιχαντιστές

ImageΣύμφωνα με δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας Shqip οι Αλβανοί που πολεμούν μαζι με τους ξένους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιούνται ως  "ασπίδες για τα κανόνια". 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας οι Αλβανοί τζιχαντιστές τοποθετούνται στην πρώτη γραμμή της επίθεσης. Αυτο σημαίνει οτι οχι μόνο βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο αλλα και οτι πολλές φορές, όπως γράφει η Shqip, χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις αυτοκτονίας. 
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της εφημερίδας οι εγχώριοι πολεμιστές - οι οποιοι ειναι συνήθως Σύριοι ή Ιρακινοί - εντάσσονται στην μάχη αργότερα αφου η περιοχή ειναι πλεόν "ασφαλή" και αφου εχει "καθαρίσει", αναλαμβάνοντας περισσότερο οργανωτικούς ρόλους. 
Περίπου 240 Αλβανοί εχουν ενταχθεί στο πλευρό των τζιχαντιστών. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας οι πληροφορίες προκύπτουν απο στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών αλλα και διεθνών δημοσιευμάτων. 

Στα τέλη Ιουλίου, o κορυφαίος Αλβανός τζιχαντιστης στη Συρία (φωτογραφία) ειχε αναρτησει φωτογραφίες στο Facebook στις οποίες φαίνεται να αποκεφαλίζει ενα νεαρό άνδρα που, σύμφωνα με δηλώσεις του τζιχαντιστή, ηταν κατάσκοπος. 

Ειναι γνωστό οτι στα Βαλκανία υπάρχει ενας πυρήνας νέων ανθρώπων που θέλουν να διαδώσουν την ιερή τζιχάντ. Νέοι μουσουλμάνοι, κάτοικοι ασφαλών περιοχών, ταξιδεύουν στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή για έναν "ιερό σκοπό": να γίνουν Μάρτυρες του Ισλάμ! 

Τα Βαλκάνια, τα τελευταία χρόνια, αποτελούν φυτώριο φανατικών ισλαμιστών που δεν διστάζουν να θυσιάσουν ακόμη και τη ζωή τους στον "ιερό πόλεμο" των μουσουλμάνων. Όλο και πιο συχνά, νεαροί από το Κόσοβο, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη εκτελούν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ και τη Συρία. 

Ειναι σίγουρα μεγάλη η συζήτηση που επικρατεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τις εκατοντάδες, αν οχι χιλιαδες, νέων ριζοσπαστικοποιημένων μουσουλμάνων που φέυγουν για τη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και να ασπαστουν την τζιχάντ. Τι ειναι η τζιχάντ και ποιοι οι τζιχαντιστές; 

Εξίσου σημαντικο όμως ειναι και το γεγονός οτι στην περιοχή για να πολεμήσουν κατα των τζιχαντιστών εχουν φύγει απο την Δύση εκατοντάδες Χριστιανοι. Διαβάστε εδω για το Τάγμα Χριστιανών Dwekh Nawsha που εχει ενταχθεί στην μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους με τον δικό του τρόπο. 

Πηγή - Shqip/Economist/Balkan Insight/ΑΠΕ -ΜΠΕ/Reuters
Απόδοση/Επιμέλεια - OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου