Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Πλέον θα φορούν και στους Στρατιωτικούς βραχιολάκια ο Π.Καμμένος και οι Δήμαρχοι;

ImageΜια περίεργη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στη Θράκη το τελευταίο διάστημα: δήμαρχοι των ακριτικών περιοχών απαιτούν ουσιαστικά την υποχρεωτική παραμονή των στρατιωτικών και των οικογενειών τους εκεί ώστε να τους εκμεταλλεύονται οικονομικά τα τοπικά συμφέροντα!
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η υπόθεση έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες στο Τυχερό Έβρου και στο Σουφλί, όπου οι τοπικοί άρχοντες θέλουν με το ζόρι οι στρατιωτικοί να μην έχουν δικαίωμα επιλογής της περιοχής που θα διαμένουν όχι τόσο οι ίδιοι αλλά κυρίως οι οικογένειές τους. Μάλιστα, σε σχετικό βίντεο ο δήμαρχος Σουφλίου αποκαλύπτει τις επικοινωνίες που έχουν γίνει με τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και δείχνει να ελπίζει βάσιμα ότι θα υπάρξει υπουργική απόφαση που θα απαγορεύει στους στρατιωτικούς να μένουν στην Αλεξανδρούπολη! 
Ο δήμαρχος Σουφλίου φέρεται να έχει υποβάλλει πρόταση στον Υπουργό Άμυνας, που προβλέπει η δυνατότητα μετακίνησης των ανωτέρω εκτός της έδρας της Μονάδας όπου υπηρετούν να μειωθεί από τα 50 χλμ στα 15 χλμ.  Είχε προηγηθεί μια επιστολή με παραλήπτη τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και αποστολέα φοιτητή που κατάγεται από το Τυχερό Έβρου. Διαβάστε:
“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, λαμβάνω την τιμή να επικοινωνήσω μαζί σας, καθώς υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα, που αφορά τη Δημοτική Ενότητα Τυχερού του Δήμου Σουφλίου. Μετά από απόφαση που λήφθηκε από αρμόδια αρχή, αποφασίστηκε να δοθεί άδεια διαμονής των μονίμων αξιωματικών και υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού που υπηρετούν στο στρατόπεδο του Προβατώνα, σε απόσταση μεγαλύτερη των 45 χιλιομέτρων από το στρατόπεδο, πράγμα που δεν ίσχυε πριν από μερικά χρόνια, με συνέπεια μεγάλος αριθμός στρατιωτικών να επιλέξουν ως μόνιμη κατοικία τους την Αλεξανδρούπολη από το Τυχερό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ερήμωση των ακριτικών μας τόπων και τον οικονομικό μαρασμό των κατοίκων, μέσω της άστοχης επένδυσης νοικοκυριών σε ιδιόκτητα ενοικιαζόμενα σπίτια μετά από προτροπή των κυβερνώντων.
Η επιστροφή των στρατιωτικών στο Τυχερό και στα περίχωρα, δεν είναι απλά μια πολυτέλεια ή ένα επιπλέον εισόδημα για τους κατοίκους, αλλά τίθεται θέμα επιβίωσης.
Υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά τη στάση σας απέναντι στον ακριτικό μας Έβρο και είμαστε καθολικά σίγουροι πως θα επιδείξετε την δέουσα προσοχή και θα μεριμνήσετε για την αποτελεσματική επίλυση του παραπάνω προβλήματος”.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη του κοινωνικού φασισμού που έχει περικυκλώσει κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής και ενισχύεται καθημερινά, τροφοδοτούμενος από την άγρια ταξική μνημονιακή πολιτική.
Αφού όλα τα κόμματα και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα –ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή, ΛΑΟΣ- έδωσαν τη μάχη της διατήρησης άχρηστων στρατοπέδων και ιδιαίτερα των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που συγκεντρώνουν και τη μερίδα του λέοντος του ενδιαφέροντος λόγω των δεκάδων χιλιάδων νεοσυλλέκτων –μεταξύ άλλων της Τρίπολης, Καλαμάτας, Άρτας, Μεσολογγίου, Πύργου κλπ- εξυπηρετώντας την εκλογική τους πελατεία και τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα.
Έρχονται επομένως να αρνηθούν κάθε δικαίωμα, κάθε ελευθερία, καθυποτάσσοντας και χειραγωγώντας τις ανάγκες όχι μόνο των στρατιωτικών, αλλά και των οικογενειών τους. Πρέπει επομένως τα στελέχη και τα συγγενικά τους πρόσωπα να εγκατασταθούν υποχρεωτικά σε κάθε ακριτικό χωριό για «να πουλήσει έργο» ο Δήμαρχος και τα τοπικά πολιτικά στελέχη, «πετώντας» τους στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους στα ντόπια οικονομικά συμφέροντα.
Τώρα βεβαίως αν υπάρχουν σχολεία, φροντιστήρια, δυνατότητες ψυχαγωγίας και πολιτιστικής δημιουργίας-αναζήτησης είναι ψηλά γράμματα για τον κάθε άρχοντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κυνηγά ψήφους, εξασφαλίζοντας τα ευρώ των στρατιωτικών για μοιρασιά «στην τοπική κοινωνία».
Αυτά είναι όμως τα αποτελέσματα του αστικού μοντέλου ανάπτυξης που ερήμωσε την επαρχεία και έσπειρε στρατόπεδα και ΑΕΙ-ΤΕΙ για να καλύψει της ανάγκες του άθλιου πελατειακού κράτους.
Συνέχεια σε αυτή την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση βάρβαρου κοινωνικού ανταγωνισμού αποτελεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο γιατί διαιωνίζει τη Μνημονιακή πολιτική (με τους γνωστούς άθλιους χειρισμούς μετονομασίας του Μνημονίου και της Τρόϊκας), αλλά και με την πολιτική της στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τόσο ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, Πρόεδρος των ακροδεξιών και εθνικιστών «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», όσο και τα υπουργοποιημένα στελέχη στο Πεντάγωνο, επενδύουν σε μια εθνικιστική-μιλιταριστική προσέγγιση, επιχειρούν να «κερδίσουν» τους στρατιωτικούς υποσχόμενοι τα αναδρομικά του ΣεΤ και δίνοντας επιδόματα, ενώ γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους φαντάρους. Διατηρώντας επίσης τα προνόμια τους -Λέσχες Αξιωματικών, Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις κλπ- με προαπαιτούμενο την εργασιακή εκμετάλλευση των στρατιωτών.
Τώρα ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος φαίνεται έτοιμος να ικανοποιήσει τα εξωφρενικά αιτήματα των Δημάρχων εις βάρος των στρατιωτικών.
Αυτή είναι η ατέρμονη διαδικασία εκμετάλλευσης, καταπίεσης, καθυπόταξης της σύγχρονης εποχής του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Αναμοχλεύοντας τις κοινωνικές αντιθέσεις μεταξύ των χαμηλότερων στρωμάτων, για να διατηρηθεί το αστικό καθεστώς εξουσίας που κερδοσκοπεί ασύστολα και από την καπιταλιστική κρίση, την χρεωκοπία που προκάλεσε η κερδοφορία του, φορτώνοντας τη στον εργαζόμενο λαό μας.
Είτε με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Για μας άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Εμπιστευόμαστε μόνο τον συλλογικό αγώνα και τα κοινά συμφέροντα και ελπίδες που έχουν τόσο μεταξύ τους οι φαντάροι, όσο και με εμάς και με όλο τον κόσμο της εργασίας.
Ότι άλλαξε, βελτιώθηκε, κερδήθηκε ήταν αποτέλεσμα αγώνων του εργαζόμενου λαού. Δε το χάρισε κανείς!
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ-ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

Diktiospartakos.blogspot.com  diktiospartakos@hotmail.com 

1 σχόλιο:

  1. ΩPAIO EEE;;

    "Θα 'ρθει MIA MEPA, που η Aπληστία της Iδιοκτησίας, του Πλούτου και της Eπαρσης, θα Aποθηκευτεί στις Τράπεζες, στις Πολυεθνικές και σε τόσο λίγους, που οι πολλοί μη κατέχοντες, θα ξεσπάσουν σαν ΘEOMHNIA που θα κάνει τη Zωή των Oλίγων Kατεχόντων .... KOΛAΣH"

    ΑπάντησηΔιαγραφή