Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Οι Αμερικανοί «βολτάρουν» στην Ευρώπη με πρόσχημα την "ρωσική απειλή"

Κανονικά, αυτά τα στρατεύματα μεταφέρονται στα πεδία ασκήσεων στην Ανατολική Ευρώπη αεροπορικώς, ο βαρύς εξοπλισμός τους με πλοία πρώτα και στη συνέχεια μέσω του σιδηρόδρομου, φθάνεις στις περιοχές του ενδιαφέροντος.
Τώρα όμως, η στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη σχεδιάζει εκτός από τα στρατιωτικά γυμνάσια και μια ορατή απόδειξη: Με την «Επιχείρηση Βόλτα των Δραγώνων» τα αμερικανικά στρατεύματα είναι να καταλήξουν στους στρατώνες της γερμανικής Βαυαρίας αφού πρώτα διανύσουν 2.000 χιλιόμετρα μέσα από χωριά και πόλεις της Βαλτικής και της Πολωνίας.
Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στις επίσημες ιστοσελίδες του Στρατού των ΗΠΑ, και για την περίπτωση που είστε λόγω κάποιας υποχρέωσης σε μια από τις πανέμορφες χώρες της Βαλτικής ή στην Πολωνία, μπορείτε να πληροφορηθείτε σε αυτές τις ιστοσελίδες τον ακριβή χρόνο που θα περάσει κάποιο αμερικανικό άρμα μάχης Abrams μπροστά από το ξενοδοχείο σας.
Εκτός από την πολύ απτή απόδειξη της δέσμευσης των ΗΠΑ απέναστι στις σύμμαχες χώρες στο ΝΑΤΟ, στους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, η «Βόλτα των Δραγώνων» εκπληρώνει επίσης έναν πρακτικό σκοπό: Οι Αμερικανοί διοηκητές ενοχλημένοι (και έκπληκτοι) εδώ και καιρό ότι για μια αναδιάταξη των δυνάμεών τους, ακόμη και στο εσωτερικό των χωρών του ΝΑΤΟ συνδέεται με ένα σωρό χαρτιά,μ κυρίως λόγω τελωνειακών διακανονισμών για το μεταφερόμενο υλικό. Για κάθε χώρα θα πρέπει να ζητηθεί άδεια μέσω της διπλωματικής οδού - γρήγορες αναδιατάξεις των στρατευμάτων είναι έτσι αδύνατες.
Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ έχουν ήδη μεταφέρει και αναπτύξει στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη εκατοντάδες βαριά τεθωρακισμένα οχήματα, αεροσκάφη επίθεσης και ελικόπτερα μεταφορών, όπως και χιλιάδες άτομα στρατιωτικό προσωπικό. 
Δραγώνοι ονομάζονταν τα ιπποκίνητα τμήματα του πεζικού στην Ευρώπη, τα οποία δηλαδή είχαν άλογα στην διάθεσή τους, όχι όμως για την μάχη, αλλά για την μεταφορά τους. Ξεκινώντας την εμφάνισή τους από τον 16ο αιώνα γνώρισαν μεγάλη διάδοση μέχρι και τον 19ο αιώνα σε πολλούς στρατούς στην Ευρώπη. Με την πάροδο του χρόνου συμπτήχθηκαν σχεδόν παντού με τα στρατεύματα του ιππικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου