Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Κοίτα τι συμβαίνει στον Στρατό πρότυπο: Πολυάριθμα περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης στον στρατό του Ισραήλ

Πολυάριθμα περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης στον στρατό του ΙσραήλΔεν υπάρχει μεγαλύτερο στραπάτσο για τους απανταχού της γης μιλιταριστές για την είδηση των επαναλαμβανόμενων κρουσμάτων σεξουαλικής επίθεσης σε μέλη του Ισραηλινού Στρατού. Άραγε τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που απαιτούν Στράτευση των Γυναικών και μάλιστα στρατό στα 18 για άνδρες και γυναίκες, που διαφημίζουν τον ισραηλινό στρατό και προτείνουν να γίνει η Ελλάδα το Ισραήλ των Βαλκανίων, με το άρθρο που αποκαλύπτει όχι μόνο τις σεξουαλικές επιθέσεις, αλλά και την επιχείρηση συγκάλυψης καθώς εμπλέκονται ανώτεροι στρατιωτικοί;
Που είναι άραγε τα ανώτερα ιδανικά του Οπλίτη-Πολίτη, της Παλλαϊκής Άμυνας, του υπεράσπισης του έθνους και της πατρίδας;
Πως δικαιολογούν ότι συμβαίνουν όλα αυτά   στον ισραηλινό στρατό, που τον θεωρούν το καλύτερο παράδειγμα του εθνικισμού και του μιλιταρισμού, μιας συνολικά στρατιωτικοποιημένης κοινωνίας;
Μα πολύ απλά πρόκειται για ένα κατακτητικό στρατό. Που καταπιέζει και εξοντώνει έναν υπερήφανο λαό, που παρά την υπεροπλία δεν το βάζει κάτω και αντιστέκεται σθεναρά. Και ο τρόπος που φέρεσαι «στον εχθρό σου», σε καθορίζει ως προσωπικότητα, διέπει τον τρόπο που θα αντιμετωπίσεις τελικά και τον άνθρωπο με τον οποίο συμπολεμάς, τον κατώτερο σου ιεραρχικά.
Δεν υπάρχει λοιπόν καλός και κακός αστικός στρατός.  Δεν αγιάζει ο στρατός τα μέσα…
Μας το λέει η ισραηλινή κοινωνία που ψηφίζει το φασίστα Νετανιάχου, μας το λέει η εμπειρία μιας από τις καλύτερες-φονικότερες δηλαδή- μονάδες του ισραηλινού στρατού:   
Ο διοικητής του τάγματος Tzabar της Ταξιαρχίας Givati των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) αντισυνταγματάρχης Liran Hadzhbi συμφώνησε στις 28 Μαρτίου σε ένα κείμενο απολογίας, συμπεριλαμβανομένου ενός κατηγορητήριου περί παραπτώματος με άτομα του αντίθετου φύλου, που καταλαμβάνουν μια σημαντικά χαμηλότερη θέση στην στρατιωτική ιεραρχία. Ο διοικητής κατηγορείται για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένων φιλιών ενάντια στη θέληση μιας γυναίκας στρατιώτη. 
Νωρίτερα, ο ισραηλινός Τύπος αναφέρθηκε σε «πολυάριθμα περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης στην Ταξιαρχία Givati ​​που ήρθαν στο φως ... κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων... είναι εξαιρετικά σοβαρά και απεικονίζουν μια αποτυχία σε ολόκληρη την αλυσίδα της διοίκησης στην ταξιαρχία». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον το κατηγορητήριο δεν αναφέρεται σε βαριές κατηγορίες απρεπούς συμπεριφοράς με το αντίθετο φύλο, όπως σεξουαλική παρενόχληση ή σεξουαλική βία. Αυτό αντικατοπτρίζει τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν την ηγεσία των IDF και του αντισυνταγματάρχη Hadzhbi να συμφωνήσουν εκατέρωθεν ώστε να αποφευχθεί μια παρατεταμένη και δύσκολη διαδικασία της δίκης, κατά την οποία η αρχική συναίνεση του κατηγορουμένου στο δικαστήριο θα πρέπει να εξεταστεί κατά την ακρόαση. 
Νωρίτερα, τα θύματα της παρενόχλησης ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με το θέμα, υφιστάμενοι βοήθησαν να αποκρυβεί η σεξουαλική παρενόχληση. Στη συνέχεια, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Μπένυ Γκάντς υποσχέθηκε να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να εξαλείψει τυχόν παράνομες ενέργειες, αλλά στο τέλος παραιτήθηκε από την ενεργό στρατιωτική θητεία το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.
Ο αντισυνταγματάρχης Hadzhbi κατηγορείται για άσεμνη δραση κατά δύο γυναικών στρατιωτών. Σε αυτήν την περίπτωση, ο δικηγόρος και τα μέλη της οικογένειας υποστηρίζουν για τον κατηγορούμενο να τεθεί οριστικά εκτός στρατιωτικής υπηρεσίας. Ποινή φυλάκιησης δεν αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος. Η ένωση των θυμάτων σεξουαλικής βίας στο Ισραήλ καταδικάζει επίσης τον εν λόγω στρατιωτικό για προβληματικές σχέσεις με μερικές γυναίκες στρατιώτες.

Η Ταξιαρχία Πεζικού Givati ( στα εβραϊκά: חֲטִיבַת גִּבְעָתִי, κυριολεκτικά: βουνό) ανήκει στη Νότια Διοίκηση του Ισραηλινού Στρατού και ειδικεύεται σε αμφίβιες επιχειρήσεις. 

Εμείς Αρνούμαστε την Υποχρεωτική Στράτευση, Είμαστε ενάντια στο Μισθοφορικό Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου