Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Το τεράστιο οικονομικό κόστος και η ταλαιπωρία στην άδεια των φαντάρων που υπηρετούν στη παραμεθόριο

Καθώς το Πάσχα πλησιάζει το ζήτημα των αδειών έρχεται ξανά στο προσκήνιο, αποκαλύπτοντας τις δραματικές συνέπειες από την κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης. Που τις κατήργησαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν λένε κουβέντα, παρά τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις!
Και είναι πραγματικά πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη θητεία μας. Με τον εξευτελιστικό μισθό των 8,7 ευρώ και το ένα μόνο δωρεάν εισιτήριο που σου δίνει ο στρατός –έχοντας καταργήσει τα άλλα δύο-, πρέπει να βάλεις βαθειά το χέρι στην τσέπη για να πας να δεις την οικογένεια και τους φίλους.
Συγκεκριμένα για τον Έβρο η κατάσταση ξεπερνάει τα όρια. Για να κάνεις τη διαδρομή Ορεστιάδα - Αθήνα με ΚΤΕΛ μετ’ επιστροφής χρειάζεται να δώσεις 120 ευρώ, ενώ σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα του ταξί που πιθανόν να χρειαστεί να πάρεις από το στρατόπεδο μέχρι την πόλη.  Φανταστείτε τι γίνεται αν χρησιμοποιήσεις αεροπλάνο, που οι φαντάροι τα αγοράζουν στη μέγιστη τιμή, ακριβώς γιατί δε μπορούν να προγραμματίσουν το αεροπορικό ταξίδι και να προαγοράσουν εισιτήρια.

Κάποιοι συνάδελφοι φαντάροι που κατάγονται από τα Επτάνησα ή την Πελοπόννησο δίνουν πραγματικά μια περιουσία αφού το πόσο ξεπερνάει τα 150 ευρώ και υποβάλλονται σε τρομερή ταλαιπωρία! Επίσης, στο βαθμό που δεν παίρνεις αεροπλάνο λόγω κόστους ή γιατί δεν υπάρχει θέση και πρέπει να διανύσεις όλη αυτή την απόσταση με ΚΤΕΛ ή τρένο, στην συνέχεια και αφού φτάσεις Αθήνα, μετά είσαι υποχρεωμένος να πάρεις νέο μέσο (ΚΤΕΛ-ΟΣΕ) και ανάλογα τον προορισμό, πλοίο!
Αλήθεια, έχει υπολογίσει κανείς στο Πεντάγωνο το κόστος της μετακίνησης που πέφτει στις πλάτες του φαντάρου και της οικογενείας του, σε συνδυασμό με την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίσταται και όλα αυτά για να απολαύσει λίγες μέρες άδεια; 
Η κατάσταση γίνεται ασφυκτική με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι μας να μην παίρνουν συχνά άδεια και να μετράνε μέχρι και το τελευταίο ευρώ για να μπορέσουν να βρεθούν για λίγες μέρες σπίτι τους.
Τα λέμε όλα αυτά γιατί είδαμε με πόση ευκολία η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ξέχασαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Ενώ δαπάνησαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ  μεταφέροντας από μονάδες της Ξάνθης τα τεθωρακισμένα Leopard που είδαμε στην παρέλαση, για να λάβουν μέρος στις εθνικιστικές-μιλιταριστικές φιέστες της 25ης Μαρτίου, όπως επίσης και τους καταστροφείς ναρκοπεδίων από τον Έβρο!
Γενική απαίτηση επομένως των φαντάρων είναι να επανέλθουν άμεσα οι καταστάσεις επιβίβασης και να παρέχεται η δωρεάν  των συναδέλφων τόσο στην άδεια όσο και στην έξοδο. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται οι μονάδες να εξασφαλίζουν τη μεταφορά των στρατευμένων, ώστε να μην τους εκμεταλλεύονται τα ΚΤΕΛ και τα ΤΑΧΙ.
Επίσης, οι στρατιώτες που χρησιμοποιούν μέσα μεταφοράς που τους καθυστερούν και ταλαιπωρούν ή είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύσουν μεγαλύτερες αποστάσεις για να φτάσουν στον τόπο καταγωγής τους, θα πρέπει να λαμβάνουν επιπλέον άδεια, για να εξασφαλιστούν όροι ισότητας.
Τέλος, συνάδελφοι, αν δεν έχετε τη δυνατότητα να καλύψετε εσείς ή οι γονείς το κόστος μετακίνησης πηγαίνετε στα Φρουραρχεία των πόλεων σας και διεκδικήστε να πληρώσουν αυτοί τα εισιτήρια.
Συνάδελφοι πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να αγωνιστούμε για την Ανατροπή αυτής της εχθρικής πολιτικής  για την νεολαία και τους εργαζόμενους, εναντίον των Μνημονίων, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. 
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου