Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ρωσία-Κίνα στο πλευρό της Βενεζουέλας

flota rusaΗ Ρωσία και η Κίνα τάσσονται ενεργά στο πλευρό της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, για την αντιμετώπιση των απειλών που εκτοξεύονται εναντίον της από τις ΗΠΑ.
Μετά από το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα και με το οποίο η Βενεζουέλα χαρακτηρίζεται απειλή για τις ΗΠΑ, άρα θα δικαιολογούνταν μια επίθεση εναντίον της, τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα ανακοίνωσαν πως εγγυώνται την εθνική ανεξαρτησία της λατινοαμερικανικής χώρας.
Συγκεκριμένα, στη συνάντηση στο Καράκας των υπουργών Άμυνας της Βενεζουέλας και της Ρωσίας, συμφωνήθηκε η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών και ήδη ρωσικά πολεμικά πλοία πλέουν προς τα λιμάνια της Βενεζουέλας. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, ενώ εγκαθίστανται στη Βενεζουέλα ρωσικοί πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, τύπου BM-30 Smerch.

Στο Καράκας πραγματοποιήθηκε, επίσης, συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας με τον κινέζο πρεσβευτή, ο οποίος μετέφερε την πλήρη συμπαράσταση της κυβέρνησής του προς τη Βενεζουέλα και την πρόθεση για την παροχή όποιας βοήθειας θεωρηθεί αναγκαία.http://ekdohi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου