Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

 Στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε Μέση Ανατολή και Αφρική προτείνουν ο Δ. Αβραμόπουλος και η Φ. Μογκερίνι

Καταυλισμός προσφύγων στο Μαρόκο (πηγή: ΑΡ)
Τη δημιουργία από την ΕΕ στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών στις χώρες της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής προτείνουν η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος εσωτερικών υποθέσεων Δημήτρης ΑβραμόπουλοςΜε επιστολή τους προς τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ ζητούν να εξετάσουν τη Δευτέρα (στο συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ), το ενδεχόμενο να χρηματοδοτηθεί η ίδρυση «καταυλισμών» σε περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να ζητούν επί τόπου άσυλο, χωρίς να διακινδυνεύουν τη ζωή τους διαπλέοντας τη Μεσόγειο, για να φτάσουν στην Ευρώπη.
Πρόκειται για μια πρόταση που πίσω από τον «ανθρωπιστικό» μανδύα, κρύβει αναλλοίωτη την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ που θέλει την ΕΕ φρούριο και τους μετανάστες σε καθεστώς παρανομίας, έρμαια των κάθε είδους κυκλωμάτων.«Η ιδέα είναι να ιδρυθούν καταυλισμοί στην Αφρική, στην απέναντι πλευρά της Μεσογείου, που θα ασχολούνται με τα αιτήματα όσων ζητούν άσυλο», εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
«Οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου θα μπορούν να κατατίθενται εκεί και οι πρόσφυγες που γίνονται δεκτοί θα μοιράζονται εξίσου σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι θα στερηθούν οι διακινητές ανθρώπων ένα σημαντικό μέρος των εσόδων τους», πρόσθεσε.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που αναφέρει ότι είδε την επιστολή αυτή, υποστηρίζει ότι προτείνεται επίσης να αυξηθεί η βοήθεια προς τις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, ώστε να μπορούν να προστατεύουν καλύτερα τους πρόσφυγες και όσους ζητούν άσυλο και «να παρέχουν ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις» από τα επικίνδυνα ταξίδια.
Στην επιστολή αυτή γίνεται αναφορά στην Τυνησία, την Τουρκία, την Ιορδανία και τονΛίβανο, τις χώρες στις οποίες θα μπορούσε να επικεντρωθεί η βοήθεια των Βρυξελλών.http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου