Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ο ΥΦΕΘΑ Ν.ΤΟΣΚΑΣ προβάλλεται από δημοσιογράφους να κάνει ΕΔΕ για τις εντολές χρήσης στρατού σε αποστολές "εσωτερικής ασφάλειας"- ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

Image
Αισθανόμαστε την ανάγκη να αναγνωρίσουμε την σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καμουφλάρει την συνέχιση της ταξικής μνημονιακής πολιτικής με την σύνθεση αριστερο-ακροδεξιού εθνικισμού και ρατσισμού των Κοτζιά-Καμμένου. Την ένταση της κρατικής τρομοκρατίας που απαιτεί η επιβολή της αστικής πολιτικής σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο με κούφιες κουβέντες υπεράσπισης του αστικού Συντάγματος. Ενός Συντάγματος που σε μια άλλη εποχή του ελληνικού κρατικού σχηματισμού καθόρισε τους όρους διαφύλαξης του αστικού Νόμου και της Τάξης, τους όρους υπεράσπισης του αστικού καθεστώτος εξουσίας. Ενός κειμένου που έχει ήδη συμπληρωθεί με πληθώρα εθνικών νόμων, διεθνών συμφωνιών, πλήθος κειμένων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, περιβάλλεται από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.


Με συμφωνίες εκτίναξης της κρατικής τρομοκρατίας σαν αυτές που υπέγραψε ο αριστερός πρωθυπουργός Α.Τσίπρας την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με πρόσχημα την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», που προβλέπουν την ενίσχυση του πλέγματος καταστολής και την λήψη νέων μέτρων ενίσχυσής του, όπως το γενικευμένο φακέλωμα και η παρακολούθηση των πάντων, η ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών και των κατασταλτικών μηχανισμών, ο περιορισμός και η κατάργηση βασικών λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, η λήψη μέτρων για ακόμη πιο άγριο κυνήγι των μεταναστών και των προσφύγων στο πλαίσιο των μηχανισμών των «έξυπνων συνόρων», της Συνθήκης Σένγκεν. Συγκεκριμένα, στη «Δήλωση» των ηγετών των κρατών - μελών της ΕΕ περιλαμβάνονται τρεις δέσμες μέτρων, υπό τους εξής τίτλους: «Κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών», «Πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης και διαφύλαξη αξιών» και «Συνεργασία με διεθνείς εταίρους».
Μέτρα όμως που αποτελούν την συνέχιση της όξυνσης της κρατικής καταστολής που περιέγραψε πρόσφατα ο νέος υπουργός ΠΡΟΠΟ Πανούσης, που στοχοποιούν  εκ νέου τους μετανάστες και τα κοινωνικά κινήματα. Εξάλλου, δείγματα γραφής δίνουν τα ΜΑΤ ήδη έξω από τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Μεταναστών, αλλά και στο Βόλο, υπερασπιζόμενα την ιδιωτικοποίηση του νερού που επιχειρεί ο Μπέος.   
Και ενώ σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ο Στρατός αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα και περιπολεί στις δυτικές καπιταλιστικές μητροπόλεις, ενώ η καθεστωτική προπαγάνδα εξάπτει την ισλαμοφοβία, ταυτίζοντας τους απελπισμένους μετανάστες με τους τρομοκράτες του ISIS (που εξόπλισαν, χρηματοδότησαν, εκπαίδευσαν οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και τα συμμαχικά τους αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα), παράλληλα η Ε.Ε. σχεδιάζει νέα εισβολή στην Λιβύη, με πρόσχημα την μουσουλμανική τρομοκρατία και πάλι, για να προασπίσει τα ιμπεριαλιστικά της συμφέροντα. Σε όλες όμως αυτές τις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες που ξεδιπλώνονται ήδη ή σχεδιάζονται από την Αφρική έως την Ουκρανία, από τη Βαλτική έως τον Ινδικό Ωκεανό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλώνει παρόν, διεκδικώντας μερίδιο της λεηλασίας για την ελληνική αστική τάξη.
Δείτε όμως τι δηλώνει ο ΥΦΕΘΑ Ν.Τόσκας στο δημοσιογράφο Τσαλδάρη της φιλικής στον ΣΥΡΙΖΑ «Εφημερίδας των Συντακτών»:
“Εδώ υπάρχει μια τεράστια σύγχυση για το ποιος κάνει τι και ποιο είναι το θεωρητικό υπόβαθρο του ρόλου του Στρατού. Δεν μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει σε μια δημοκρατική χώρα τη λειτουργία του στρατεύματος εκτός στρατώνων κι εκτός της κλασικής αποστολής του, που είναι η διασφάλιση της ακεραιότητας της χώρας. Ο όρος ασύμμετρη απειλή πρέπει να εγκαταλειφθεί και εδώ. Ποτέ και πουθενά δεν θα χρησιμοποιηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Ελλάδα για τη διασφάλιση της τάξης”.
Θα υποστηρίζαμε ότι ο ΥΦΕΘΑ Ν.Τόσκας είναι ο μόνος που βρίσκεται  σε σύγχυση αν δεν γνωρίζαμε την προηγούμενη επαγγελματική πορεία και τον επιτελικό του ρόλο επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Γεγονός που αποδεικνύει ότι πολιτεύεται με τις κλασσικές μεθόδους άσκησης της αστικής πολιτικής. Γιατί ο Ν.Τόσκας, παρά τα όσα δηλώνει, γνωρίζει το πλούτο του εθνικού και υπερεθνικού νομικού οπλοστασίου για την αντιμετώπιση του εργαζόμενου λαού ως ασύμμετρη απειλή. Του θυμίζουμε την σχετική μας ανακοίνωση με τίτλο ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΩΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ"!!! [ΒΙΝΤΕΟ] http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/03/blog-post_358.html
Όσο για την έρευνα που προαναγγέλλει ο δημοσιογράφος του onalert.gr φαίνεται ότι η στόχευση της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται στον ενθουσιασμό του σαιτ για τα αμυντικά ζητήματα, καθώς ο ΥΦΕΘΑ Ν.Τόσκας απαντά προσεκτικά στην ερώτηση αν «Έρχεται έρευνα; 
“Θα το εξετάσουμε, γιατί πράγματι μας ενδιαφέρει• κι εφόσον θελήσουν να μας πουν οι πρώην αρχηγοί. Δεν μπορεί να σχεδιάζουν κάποιοι πέρα από το Σύνταγμα και πέρα από τους νόμους…»
Δηλαδή, άσε τον  Επίτιμο Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη –ο οποίος μόλις πρόσφατα δέχτηκε να αναλάβει νέος διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων- και τον συντηρητικό και μετρημένο Επίτιμο Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνο Γκίνη να βγάλουν το φίδι από την τρύπα… και μετά βλέπουμε!
Και συνεχίζει ο ΥΦΕΘΑ την εξιστόρηση του που κινείται παράλληλα με τη θεσμική και πολιτική πραγματικότητα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που σιγά σιγά όμως αποκαλύπτει την πραγματική της στόχευση:
«…Θα εξετάσουμε κάθε περίπτωση που μπορεί να προκύψει και έχει ενδείξεις ότι κάποιοι δεν σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους. Εμείς επιδιώκουμε την ανάδειξη του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων. Να φανεί ότι το λαϊκό και πατριωτικό αίσθημα εντός του στρατεύματος συνδυάζεται με το αίσθημα της κοινωνίας. Οι Ε.Δ. δεν είναι απέναντι στην κοινωνία και στον λαό. Είναι η δυναμική έκφραση του δικαιώματος του λαού να προασπίσει την εδαφική του ακεραιότητα και ανεξαρτησία. Στην παρέλαση που πλησιάζει δεν θα υπάρχουν ούτε κάγκελα ούτε διαχωρισμοί απέναντι σε παρατηρητές και παρελαύνοντες. Η μόνη εμπλοκή των Ε.Δ. θα είναι για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Γι' αυτό θα έχουμε την πρώτη επαφή με το υπουργείο Υγείας την ερχόμενη Δευτέρα (σ.σ.: σήμερα) προκειμένου να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε την έλλειψη γιατρών σε απομονωμένες περιοχές της χώρας».
Τι μας λέει δηλαδή ο ΥΦΕΘΑ; Η κυβέρνηση ρίχνει τα σιδερένια κάγκελα στις παρελάσεις αφού έχει ορθώσει τα απείρως πιο επικίνδυνα για το λαό μας κάγκελα του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας, επιδιώκοντας συστηματικά να μας φυλακίσει στα δεσμά της «εθνική ενότητας», παρουσιάζοντας ως «εθνική επιτυχία» τη μετονομασία των Μνημονίων και της Τρόϊκας, εντείνοντας την εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας. Οι φιέστες μιλιταρισμού και ολοκληρωτισμού εκθέτουν τα όπλα που αυτή την στιγμή η νηνεμία των αγώνων «επιτρέπει» τη μη ενεργοποίηση τους εναντίον των κοινωνικών κινημάτων, αλλά βρίσκονται πάντα εδώ, εντείνοντας την εκπαίδευση του Στρατού στα κατασταλτικά του καθήκοντα.     
Παράλληλα ο Ν.Τόσκας μας ανακοινώνει ότι για μια ακόμη φορά αντί η κυβέρνηση να ενδιαφερθεί για τις τεράστιες ανάγκες των ακριτικών περιοχών, θα προχωρήσει σε μια εφήμερη και περιοδική φιλευσπλαχνία  των Ενόπλων Δυνάμεων, με όρους δημοσίων σχέσεων και επικοινωνιακού σχεδιασμού, έχοντας ως δεδομένη την εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων. Αυτά τα μπαλώματα κοινωνικής πολιτικής των Ενόπλων Δυνάμεων, συνοδοιπορούν με τις εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που δίνονται για πολεμικούς εξοπλισμούς – μόνο η επανεργοποίηση των αεροσκαφών ORION θα κοστίσει 500.000.000 ευρώ-, την ένταση των ασκήσεων με το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ισραήλ, ενώ συνεχίζει και η αριστερή κυβέρνηση να καταβάλλει το 2% του ΑΕΠ, ετησίως, στο ΝΑΤΟ. 
Εμείς απαιτούμε να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς.
Να καταργηθούν επιτέλους οι πολεμικές-μιλιταριστικές φιέστες, να μην ξαναγίνουν Στρατιωτικές Παρελάσεις.
Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει κανένα εθνικό συμφέρον. Έχει συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα, εργατικές ανάγκες και δικαιώματα που για να ικανοποιήσει πρέπει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να Ανατρέψει τα Μνημόνια και να διαλύσει το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Απαιτείται επομένως η ένταση της συνεργασίας και της κοινής πάλης των λαών σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο. 
Και την αναγκαιότητα αυτή θέλοντας να αναδείξει η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για κοινές αγωνιστικές εκδηλώσεις των κοινωνικών κινημάτων σε Αθήνα-Πόλη την Εργατική Πρωτομαγιά. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου