Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Οι δυο όψεις του νομίσματος

Οι δυο όψεις του νομίσματος
Πηγή: Κώστας Βαξεβάνης – Hot Doc

Η νομιμότητα είναι σαν το μαχαίρι. Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου ή και να εγκληματήσεις. Ζούμε σε μια χώρα πλήρη νόμων, στην οποία απουσιάζει η Δικαιοσύνη. Πολλοί απ’ αυτούς τους νόμους έχουν γίνει ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, για να μην αποδοθεί ποτέ Δικαιοσύνη. Για να μπορούν να είναι νομότυποι και συνεπώς νομοπροστατευμένοι οι διεφθαρμένοι.
Για το νόμο Βενιζέλου ή νόμο «περί ευθύνης υπουργών», δεν χρειάζονται πολλές διευκρινίσεις. Η Βουλή είναι γεμάτη από πρώην υπουργούς που έχουν εγκληματήσει, αλλά τα άδικήματά τους έχουν παραγράφει. Με αυτή του τη νομική πρόνοια, ο Βενιζέλος είναι βέβαιο πως σκεφτόταν τον εαυτό του. Έτσι ούτε για τη λίστα Λαγκάρντ παραπέμφθηκε, ούτε για τα υποβρύχια, ούτε για όσα ο ίδιος ξέρει και εμείς δεν θα μάθουμε ίσως ποτέ.
Τέσσερις πρώην υπουργοί Άμυνας, με μια πρόχειρη έρευνα του εισαγγελέα, προκύπτει πως έχουν ενδεχομένως ποινικές ευθύνες για εξοπλισμούς. Δεν θα δικαστούν ποτέ. Ούτε καν θα ερευνηθούν. Αυτή η χώρα, που ανασαίνει με 400 ευρώ το μήνα για πολλούς κατοίκους της, έχει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου