Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Για τις Τουρκικές εκλογές


Στις 7 Ιουνίου 2015 θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία οι εθνικές εκλογές .

Οι εκλογές αυτές δεν θα εκλέξουν μόνο νέα κυβέρνηση.
Θα είναι μια εκλογική αναμέτρηση  ανάμεσα σ' αυτούς που θέλουν ειρήνη και αδελφοσύνη και σε κείνους που θέλουν να κυβερνούν με αιματοχυσία και τυραννία. Θα είναι μία αναμέτρηση ενάντια σ αυτούς που οδηγούν στην πείνα και στην εξαθλίωση. 
Αυτή την φορά  είναι αντιμέτωποι: το μέτωπο της δημοκρατίας και της  αδερφοσύνης του ΗDP που απαρτίζεται από Κούρδους, Τούρκους, Έλληνες, Αρμένιους, Άραβες  κι άλλων εθνοτήτων εργαζόμενους με το αντιδημοκρατικό ΑΚP. 


H κυβέρνηση του AKP χρόνια τώρα κωφεύει στο αίτημα του κουρδικού λαού για ειρήνη και δημοκρατία καθώς και αιτήματα των εργαζομένων. Επιστρατεύει αστυνομία και στρατό προκειμένου να καταστείλει κάθε αγωνιστική φωνή και δεν διστάζει ακόμη και να δολοφονεί  γυναίκες, παιδιά, εργάτες προκειμένου να τρομοκρατήσει τον λαό και τους αγωνιστές


Εντούτοις ούτε ο κουρδικός λαός παραιτείται από το αίτημα για ελευθερία κι ισότητα, ούτε ο τουρκικός λαός από αιτήματα δημοκρατίας, ούτε οι εργάτες από τους ταξικούς τους αγώνες. Παντού, στα βουνά στα σχολεία, στους δρόμους, στα εργοστάσια, ο αγώνας συνεχίζεται.



Το ΗDP (Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα) συμμετέχει  στην προσεχείς εθνικές εκλογές της Τουρκίας, προκειμένου να είναι μια φωνή δημοκρατίας μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο και να απαιτήσει ελευθερία και δημοκρατία για όλους καθώς και ειρήνη και αδερφοσύνη με την γείτονα Ελλάδα.



Για πρώτη φορά Τούρκοι πολίτες έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στα προξενεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ρόδου και Ξάνθης. Σημειώνεται ωστόσο ότι πρέπει να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι 31 Μαρτίου 2015.



Η συμμετοχή των διαμενόντων στην Ελλάδα που έχουν Τουρκική υπηκοότητα στις εκλογές  -υπολογίζεται ότι είναι περίπου 10.000 -  στηρίζοντας το ΗDP, ουσιαστικά στηρίζουν τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας απέναντι στις τυραννικές τακτικές του Ερτογάν  που όχι μόνο αδιαφορεί να τα αιτήματα των Κούρδων, αλλά ουσιαστικά διώκει κάθε δημοκρατική αντίληψη στέλνοντας στις φυλακές χιλιάδες αγωνιζόμενους πολίτες καθώς και ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων που στηρίζουν την δημοκρατία και την διαφορετικότητα. Καλούμε τους Έλληνες αδερφούς με τουρκική υπηκοότητα να μας στηρίξουν  με την ψήφο τους.



Οι λαοί , οι εργαζόμενοι, οι νέοι , οι γυναίκες, όλοι ενωθήκαμε ενάντια στην τυραννία του AKP και του Ερτογάν και περιμένουμε την αλληλεγγύη σας , διότι η ενδυνάμωση εκλογικά του HDP, ουσιαστικά σημαίνει την ενδυνάμωση της δημοκρατίας στην Τουρκία και την εδραίωση της φίλιας των λαών.   



Οι λαοί μας, οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, οι νέοι και οι αδελφοί μας από όλες τις εθνότητες που ενώνονται ενάντια στην τυραννία του ΑΚΡ περιμένουν την αλληλεγγύη σου. Δεν πρέπει να χαθεί καμία ψήφος. Κάθε χαμένη ψήφος είναι ένα χαμένο κομμάτι του αγώνα που δίνουμε.



Άπλωσε το χέρι της αλληλεγγύης σου από την Ελλάδα. Αν είσαι Τούρκος υπήκοος πήγαινε στο τουρκικό προξενείο και δώσε την ψήφο σου στο Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP).
      
Μην ξεχνάς, εμείς δεν κάνουμε ψηφοθηρία, ενώνουμε τον αγώνα μας και τις δυνάμεις μας. Γιατί αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλων των λαών. Είναι και δικός σου αγώνας.Μπορείς να ψηφίσεις στις 30-31 Μαΐου στα προξενεία της Τουρκίας στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Θεσσαλονίκη, στη Ρόδο και την Κομοτηνή. Θα πρέπει όμως από πριν να επικοινωνήσεις και να συμπληρώσεις τα απαραίτητα έγγραφα. Επικοινώνησε αμέσως μαζί

Τηλέφωνο:  2105//3785  -  6992278918
E-Maıl: hdphdp.hdphdphdp@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου