Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

«Διώξτε πρώτα τους φασίστες και βλέπουμε…» Λουγκάνσκ προς Κίεβο για την επανενσωμάτωση των Λαϊκών Δημοκρατιών στην Ουκρανία

Σημαία της πρώτης Σοβιετικής Δημοκρατίας της Ουκρανίας, υψωμένη από πολιτοφύλακες του Ντονμπάς σε σημείο ελέγχου στην Αν. Ουκρανία.
Το περασμένο Σάββατο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας ότι οι περιοχές των λαϊκών δημοκρατιών δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ουκρανία μόνο με τα όπλα προσθέτοντας ότι χρειάζονται  και άλλοι τρόποι, διπλωματικοί και μια διαδικασία πολιτικής επανενσωμάτωσης στην Ουκρανία.
Άμεση υπήρξε η απάντηση από επίσημα χείλη της ΛΔ Λουγκάνσκ. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής πρόεδρος του λαϊκού συμβουλίου της ΛΔ Λουγκάνσκ, Βλάντισλαβ Ντεϊνένκο τόνισε ότι μια επανενσωμάτωση των Λαϊκών Δημοκρατιών στο ουκρανικό κράτος θα ήταν πιθανή μόνο αν προηγούνταν μια διαδικασία «αποφασιστικοποίησής» του συμπληρώνοντας ότι η ΛΔ Λουγκάνσκ μπορεί να δει κοινό μέλλον μόνο σε μια πλήρως δημοκρατική, αληθινά λαϊκή Ουκρανία που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις περιοχές που μέχρι πρότινος την αποτελούσαν.
Όμως, όπως πρόσθεσε ο Ντεϊνένκο, δεν μπορούμε να μιλάμε για επανενσωμάτωση όσο το Κίεβο παραβιάζει τα όσα υπέγραψε τον Φλεβάρη στο Μινσκ και ακολουθεί πολιτική γενοκτονίας προς τον λαό του Ντονμπάς.
Εδώ να συμπληρώσουμε ότι το καθεστώς του Κιέβου, παρανόμως δεν καταβάλλει μισθούς, συντάξεις κι επιδόματα στους κατοίκους του Ντονμπάς, χρήματα για τα οποία έχουν εργαστεί, φορολογηθεί και δικαιούνται απ’ το ουκρανικό κράτος. Πρόκειται για μια πρακτική συλλογικής τιμωρίας απέναντι στους κατοίκους του Ντονμπάς που στόχο έχει να πλήξει το ηθικό τους και να δημιουργήσει εσωτερικούς τριγμούς  στις λαϊκές δημοκρατίες. Προσφάτως, η ΛΔ Ντονιέτσκ ανακοίνωσε ότι προχωράει στην ίδρυση ανεξάρτητου ταμείου συντάξεων, οι οποίες πλέον θα καταβάλλονται σε ρωσικό ρούβλι.
Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα και μετά το ενδο-ολιγαρχικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών που οδήγησε στην απομάκρυνση του ολιγάρχη Κολομόισκι απ’ τη θέση του κυβερνήτη της σημαντικής επαρχίας Ντνιεπροπετρόφσκ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από τους ναζί του Δεξιού Τομέα να αφοπλίσουν τις αυτόνομες παραστρατιωτικές μονάδες τους και να ενταχθούν στις επίσημες δομές του ουκρανικού στρατού. Ως αντάλλαγμα, πρότεινε στον επικεφαλής τους, Ντμίτρι Γιάρος, θέση-κλειδί στο υπουργείο Άμυνας της χώρας. Αν και οι ναζί του Δεξιού Τομέα, προς το παρόν διαλέγουν να διατηρήσουν την αυτονομία τους, τέτοιου είδους πρακτικές φανερώνουν ότι το ουκρανικό καθεστώς απλά προσπαθεί να κρύψει τους ναζί του κάτω απ’ το χαλί στο βαθμό που πλέον δημιουργούν αρνητικό κλίμα διεθνώς, αποξενώνοντας σημαντικό τμήμα της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.
Σημαία της πρώτης Σοβιετικής Δημοκρατίας της Ουκρανίας, υψωμένη από πολιτοφύλακες του Ντονμπάς σε σημείο ελέγχου στην Αν. Ουκρανία.
Σημαία της πρώτης Σοβιετικής Δημοκρατίας της Ουκρανίας, υψωμένη από πολιτοφύλακες του Ντονμπάς σε σημείο ελέγχου στην Αν. Ουκρανία.
Απίστευτες δηλώσεις Αβάκοφ: «Έπρεπε να είχαμε τινάξει στον αέρα τα κυβερνητικά κτίρια σε Ντονιέτσκ-Λουγκάνσκ»
Την ίδια στιγμή, λοιπόν, ο Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβάκοφ δήλωνεσε τοπικά ΜΜΕ ότι όταν πέρυσι την άνοιξη οι διαδηλωτές του Αντι-Μαϊντάν κατέλαβαν τα κυβερνητικά κτίρια σε Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ: «έπρεπε να τα είχαμε τινάξει στον αέρα». Όπως πρόσθεσε σε αυτή την περίπτωση «θα είχαμε καμιά 50αριά θύματα και όχι 5.000 όπως έχουμε τώρα». Εσείς έχετε ακόμα απορία για το ποιος οργάνωσε τη σφαγή στην Οδησσό;
Παρεμπιπτόντως, ο Αβάκοφ, είναι πολιτικός του ακροδεξιού και νεοφιλελεύθερου Λαϊκού Μετώπου που συγκυβερνά στην Ουκρανία. Προέρχεται από το κόμμα της Γιούλια Τιμοσένκο και διετέλεσε επί 5 χρόνια κυβερνήτης της επαρχίας του Χάρκοβο στην Αν. Ουκρανία. Το 2012 κατηγορήθηκε για παράνομη μεταφορά/πώληση γης, μπήκε στις διεθνείς λίστες καταζητούμενων της Ιντερπόλ, συνελήφθη στην Ιταλία και κρατήθηκε εκεί. Η επανεκλογή του, το 2012 οδήγησε στην παράλληλη ακύρωση της δίωξής του απ’ την ουκρανική δικαιοσύνη και την απελευθέρωσή του. Αυτά, προκειμένου να έχει ο κόσμος μια ιδέα περί του ποιοι είναι οι εκλεκτοί της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που θα εμφυσήσουν στην Ουκρανία τις «ευρωπαϊκές αξίες».solidarityantifascistukraine.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου