Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Παράνομη κρίθηκε η απεργία στη Vodafone, η απεργία θα γίνει!

wind_vodafone_sΤο ταξικό της πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη. Σήμερα έκρινε παράνομη την απεργία του πανελλήνιου σωματείου εργαζομένων vodafone, έπειτα από αγωγή που κατέθεσε το μεσημέρι η διοίκηση. Είναι η πρώτη απεργία που βγαίνει παράνομη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Το Σωματείο αποφάσισε να πραγματοποιήσει την απεργία που έχει προκηρυχτεί για αύριο 3 Μάρτη με αιτήματα:
•    Άμεση υπογραφή αξιοπρεπούς επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας χωρίς μειώσεις, με επαναφορά κλιμακίων και επιδομάτων για όλους τος εργαζόμενους
•    Όχι στην απώλεια θέσεων εργασίας
•    Παύση των απολύσεων – Όχι στην εργολαβοποίηση
•    Κατάργηση της “επινοικίασης” εργαζομένων, πρόσληψή τους από τη Vodafone για την οποία πραγματικά εργάζονται


Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί στην απεργία. Η εργοδοσία προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό μεταφέροντας εργαζόμενους να δουλέψουν σε κτίριο της HOL.
Παράλληλα στη wind, έχει προκηρυχτεί απεργία από το επιχειρησιακό σωματείο για τις 4-5 Μαρτίου μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Για τις 5 Μάρτη έχει προκηρυχτεί απεργία και στην Forthnet.
Το σποτ της απεργίας στη vodafone:http://www.pandiera.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-vodafone-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου