Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΠΟΥΛΑΕΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ YES MEN! ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΤΑ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ...

Image
Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΠΑΖΑΡΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ MADE USA!
ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει την φήμη πολιτικού που τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για την Ρωσία.
Ωστόσο στην πράξη ο Καμμένος δείχνει τις πρώτες εβδομάδες στη θέση του ΥΕΘΑ ότι δεν ξεχνά ποτέ το περίφημο “ανήκομεν εις τη Δύσιν” που είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και το οποίο όλοι οι πρωθυπουργοί και οι κυβερνήσεις τήρησαν με ευλάβεια. Ο ΥΕΘΑ έχει επαφές με τους Αμερικανούς απο την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Τελευταία αυτή με τηνVictoria Nuland, Υφυπουργό Εξωτερικών Ευρωπαϊκών & Ευρασιατικών Υποθέσεων των ΗΠΑ. Εκτός από τις επαφές όμως έχει δείξει έμπρακτα ότι θέλει να “παίξει μπάλα” με την Ουάσινγκτον. Την οποία τελικά θα επισκεφθεί πριν πετάξει για Μόσχα.
Ο ΥΕΘΑ έλυσε ζητήματα αμερικανικού ενδιαφέροντος κι όπως λένε οι πληροφορίες έχει“ανάψει πράσινο” από την περασμένη Δευτέρα στο ΓΕΑ για να “τρέξει” η διαδικασία για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16. Πρόγραμμα που “καίει” την Πολεμική Αεροπορία και συνδέεται άμεσα και με την ΕΑΒ .
Ο Καμμένος στις αποσκευές του για τις ΗΠΑ έχει κατάλογο “αιτημάτων” προς τις ΗΠΑ . Θα επιμείνει στην υπόθεση της προμήθειας ελικοπτέρων Black Hawk αλλά και των Cinook. Κι έχει και κάποιες “προωθημένες” ιδέες για την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας.
Οι αμερικανοί δεν φαίνεται να έχουν σοβαρές αντιρρήσεις για όλα αυτά ή τουλάχιστον για τα περισσότερα. Έχουν πολύ σοβαρότερα θέματα να θέσουν στην ελληνική πλευρά. Όπως για παράδειγμα η χρήση αεροδρομίων της Κρήτης για την μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Και σίγουρα καλύτερο απ΄ ότι με την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία εμφανιζόταν πολλές φορές “διστακτική” έναντι της Ουάσινγκτο. Εξαιτίας των πολλών δεσμεύσεων που είχε έναντι των Ευρωπαίων εταίρων. Που μπορεί να εμφανίζονταν …αδιάφοροι αλλά είναι κοινό μυστικό ότι έθεταν εμπόδια και δυσκολίες σ΄ ότι είχε να κάνει με τις αμυντικές μας βιομηχανίες και τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων από τις ΗΠΑ. Από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 η Ελλάδα των κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη “παραδόθηκε” σε σημαντικό βαθμό στις ευρωπαϊκές πολεμικές βιομηχανίες.. Με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα.
Όμως δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Τσοχατζόπουλος "είναι μέσα" για τις μίζες των ρωσικών όπλων, ότι πλήθος στρατιωτικών, επιχειρηματιών και αστών πολιτικών εμπλέκονται σε σκάνδαλα με αμερικανικά όπλα!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου