Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΗΝΙΟΧΟΣ Κινητοποίηση στο Υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη 29/4 στις 6.00 μ.μ

 Για μια ακόμη φορά η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων κόντεψε να βάψει τα χέρια της στο αίμα. Εμείς τους είχαμε προειδοποιήσει. Το σοβαρό ατύχημα με το αεροσκάφος της Π.Α. Mirage 2000 που βρέθηκε εκτός διαδρόμου σημειώθηκε στη ΠΜ Ανδραβίδας και αποτελεί την συνέχεια της δραματικής απώλειας δύο Ελλήνων πιλότων –μεταξύ των 19 συνολικά θυμάτων- του δυστυχήματος κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στην Ισπανία με σενάριο επίθεσης κατά της Ρωσίας και του κομματιάσματος τριών Πεζοναυτών σε Πεδίο Βολής στο Βόλο, από έκρηξη όλμου.
Τι έγινε:
Στα δραματικά ερωτήματα για μια ακόμη φορά δεν απαντά το Υπουργείο Άμυνας, αφού  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος αποδεικνύουν το πόσο αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή.
Απαντά η δημοσιογραφική έρευνα…
Η κούραση και η αφόρητη πίεση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας λίγο έλειψε να σταθεί μοιραία για τον πιλότο του μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000 που βρέθηκε εκτός διαδρόμου στην Ανδραβίδα. Τι τον έσωσε; Η μεγάλη του εμπειρία αφού όταν κατάλαβε ότι δεν έχει κατέβει το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους του κατόρθωσε να προσγειώσει το Mirage 2000 χρησιμοποιώντας τις δεξαμενές καυσίμου ως “πέδιλα”! Ο πιλότος του Mirage 2000 συμμετείχε στην μεγάλη άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ, στην οποία πετούν και ισραηλινά αεροσκάφη αλλά και δυνάμεις των ΗΠΑ στο έδαφος οι οποίες έχουν αναλάβει αποστολές κατάδειξης στόχων. Ο εμπειρότατος χειριστής επέστρεφε στην Ανδραβίδα από νυχτερινές πτήσεις.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους δεν “δίπλωσε” όπως αρχικά είχε διαρρεύσει, μόλις ακούμπησε στο έδαφος. Το σύστημα δεν είχε κατέβει! 
Το ερώτημα είναι το γιατί. Η μία εκδοχή είναι να μην το κατέβασε ο πιλότος. Έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις και πάντα αποδίδεται στην κούραση των χειριστών οι οποίοι ενδέχεται να ξεχάσουν κάτι που μετά από χιλιάδες ώρες πτήσης το κάνουν σχεδόν “μηχανικά”. Η δεύτερη εκδοχή είναι να υπήρξε βλάβη η οποία δεν επέτρεψε την κάθοδο του συστήματος. 
Τι είναι αυτή η Διεθνής Άσκηση;
Και πάλι απαντά ο έμπειρος στρατιωτικός αναλυτής «ΗΝΙΟΧΟΣ: Αμερικανοί κομάντος στο έδαφος Έλληνες και Ισραηλινοί στον αέρα». Αμερικανοί κομάντος καταδείχνουν με συσκευές λέιζερ από απόσταση στόχους στο έδαφος  σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και αεροσκάφη της Ελλάδας και του Ισραήλ τους βομβαρδίζουν με ακρίβεια ημέρα και νύχτα - αλλά εικονικά! Αυτό είναι ένα από τα σενάρια που ελληνικές ,ισραηλινές και αμερικανικές δυνάμεις εκτελούν από τις 20 Απριλίου  στο πλαίσιο της   Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας  ΗΝΙΟΧΟΣ η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Απριλίου 2015  σε συνδυασμό με την άσκηση «Αστραπή» του Πολεμικού Ναυτικού. Στην  άσκηση  για πρώτη φορά λαμβάνουν μέρος δυνάμεις ξένων χωρών και συγκεκριμένα του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Πέραν  της συμμετοχής μεγάλου αριθμού αεροπορικών – ναυτικών δυνάμεων, συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς  και μονάδων του Στρατού Ξηράς.
Οι προαναφερθείσες  αποστολές - αλλά και άλλες αεροπορικής συνεργασίας- που τις τελευταίες ημέρες έχουν ''αναστατώσει'' κατοίκους πολλών περιοχών καθώς αεροσκάφη περνούν και νύχτα από διάφορες διαδρομές που τους δίνονται για εκπαίδευση ακόμα και νύχτα. Άλλωστε από ελληνικής πλευράς στην άσκηση συμμετέχουν περίπου 100 μαχητικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων που επιχειρησιακά εξορμούν  από την Αεροπορική βάση Ανδραβίδας,όπου βρίσκονται και 12  F-16  του Ισραήλ. Οι αμερικανοί συμμετέχουν μόνο με ειδικές δυνάμεις ξηράς  - κυρίως συνδέσμους και ''καταδείκτες'' στόχων-  βρίσκονται δε ή πάνε σε διάφορα σημεία. Οι αεροπορικές -ναυτικές ασκήσεις εξελίσσονται σε όλο τον χώρο του FIR Αθήνας καθώς η άσκηση προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του-και σε περιοχές αυξημένου ενδιαφέροντος.
Γιατί γίνεται αυτή η διεθνής άσκηση;
Είναι ξεκάθαρο ότι εκπαιδεύονται για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπως αυτές που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Επεμβάσεις που έφεραν θάνατο, καταστροφή πείνα, δυστυχία, δημιούργησαν εκατομμύρια πρόσφυγες ενώ παράλληλα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα από όσα επικαλούνταν. Οι εξελίξεις με το ISIS δε δικαιώνουν καμία από τις προφάσεις των ιμπεριαλιστών. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται σκληρά για την αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. Αυτή είναι η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε. Στρατηγικός στόχος γίνεται η χάραξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Για αυτό και οι αποστολές εκτός συνόρων, για αυτό και οι συμμαχίες με ΗΠΑ-Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο, για αυτό και η επέκταση των δογμάτων άμυνας ασφάλειας… και όλα αυτά φυσικά με κοινό παρονομαστή την υπερεκμετάλλευση της εργατικής τάξης ως βασικό στοιχείο εξόδου από την κρίση.
Αρνούμαστε να δούμε τη χώρα να συμμετέχει ακόμη πιο ενεργά στους πολέμους της νέας εποχής. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι μένουμε στη μεριά του αντιπολεμικού κινήματος και δε βάφουμε τα χέρια μας με αίμα.
Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στην άσκηση. Να μείνουν τα αεροπλάνα χωρίς καύσιμα και ας τρέχουν οι μισθοφόροι του Ισραήλ για ανεφοδιασμό. Καλούμε τη νεολαία και το εργατικό κίνημα να στηρίξουν τη στάση μας και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας, κυρίως με το να πάρουν αντίστοιχες αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Με κίνημα μαζικό μέσα και έξω από το στρατό να ακυρώσουμε την άσκηση βάζοντας μπροστά τα εργατικά συμφέροντα
Κινητοποίηση στο Υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη 29/4 στις 6.00 μ.μ.
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ 50  ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΗΝΙΟΧΟΣ»

290 ΜΚ/ΤΟ Λιβαδοχώριο Λήμνου, 88 Α/Κ, 285 ΤΠ ΑΤΣΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, 547 Aερομεταφερόμενο Τάγμα Ρεθύμνου, ΚΕΕΜ Σπάρτης,  3ος Λόχος Μηχανικού Βάλτος Έβρου,  616 Τάγμα Πεζικού, ΚΕΤΘ Αυλώνα, 535 ΜΚ/ΤΠ 31η Ταξιαρχία, ΚΕΤΧ Πάτρας, ΚΕΝ Μεσολογγίου 2/39 ΣΠ, 526 ΜΚ/ΤΠ, 124 ΠΒΕ Τρίπολη, 585 ΜΚ/ΤΠ Άργος Ορεστικό, 29η Ταξιαρχία Πεζικού Στρατόπεδο Λοχαγού Παράσχου,  ΑΣΔΥΣ, 221 ΕΜΑ ΠΛΑΤΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΚΕΤΑ, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λόχος Διοίκησης,  ΚΕΠΒ Θήβα, 16 ΤΥΠ, 116 ΛΔΒ Στρατόπεδο Καπετάν Λάζος, ΚΕΜΧ Ναυπλίου, Στρατόπεδο Χατζηπεντή Έβρου, 211 ΜΚ/ΤΟ, 95 ΛΑΤΕΘ, 116 ΠΜ Άραξος, 162 ΑΜ Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού, 3o ΤΑΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟ, 112 ΠΜ, 647 ΜΚ/ΤΠ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, 164 ΤΕ ΣΑΜΟΥ, 50 ΠΕΑ/ΑΠ, ΛΟΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΔΒ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Β’, 219 ΚΙΧΝΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, 173 ΜΕΑΠ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, 518 ΤΠ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, 516 ΜΚ/ΤΠ, 424 ΣΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΦΕΡΕΣ ΕΒΡΟΥ, 642 ΤΠ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΥΓΑ, 32 ΜΠΠ Π.Ν, ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 643 ΤΕ Χιος , 123 ΠΤΕ, 117 ΠΜ Ανδραβίδα,  618 Μ/Κ, 296 Μ/Κ ΤΕ, 96 ΑΔΤΕ ΧΙΟΣ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου