Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Η Εθνοφρουρά της Σαουδ. Αραβίας στο μέτωπο της Υεμένης

Η Σαουδαραβική Εθνοφρουρά διατάχθηκε να αναπτύξει δυνάμεις της στα σύνορα με την Υεμένη, στην περιοχή του Ναζράν, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.
Στην περιοχή θα αναπτυχθούν μια μηχανοκίνητη ταξιαρχία, υποστηριζόμενη από πυροβολικό, αντιαεροπορικά συστήματα, μηχανικό, αντιαρματικά συστήματα, μονάδες αναγνώρισης και τμήματα επιμελητείας. Η σαουδαραβική τηλεόραση έδειξε στιγμιότυπα από την κίνηση των δυνάμεων αυτών προς τα σύνορα.

Της φάλαγγας προηγούντο οχήματα LAV της General Dynamics Land Systems. Η περιοχή του Νζράν θεωρείται προπύργιο των σιιτών Χούτι, εναντίον των οποίων η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της, επιχειρούν από αέρος, από τις 25 Μαρτίου. Οι Χούτι, απάντησαν με μικροεπιδρομές κατά μήκος των συνόρων, δίνοντας στην Σαουδική Αραβία το πρόσχημα να αναπτύξει και χερσαίες δυνάμεις στα σύνορα, οι οποίες, επισήμως, θα τηρήσουν αμυντική στάση.
Κανείς όμως δεν μπορεί να είναι βέβαιος πως κάποια στιγμή δεν θα υπάρξει και εισβολή των χερσαίων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, παρά την παύση των βομβαρδισμών και την διακήρυξη της βούλησης των κυρίως εμπλεκομένων, για την αναζήτηση διπλωματικής επίλυσης του θέματος…http://www.defence-point.gr/news/?p=127481

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου