Κυριακή 24 Μαΐου 2015

 Χανιά: Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας στις 24 Μάη

Παγκρήτια κινητοποίηση στηναμερικανο-ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας πραγματοποιούν τηνΚυριακή 24 Μάη οι Επιτροπές Ειρήνης του νησιού.  Σε σχετική της ανακοίνωση, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων επισημαίνει ανάμεσα στα άλλα, πως «μέσα στις συνθήκες της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος και τις δυσκολίες των ιμπεριαλιστών να περάσουν στην ανάκαμψη, δυναμώνουν οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί. Από την Αφρική (Λιβύη, Νιγηρία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία) έως την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη κ.λ.π είναι σε εξέλιξη πόλεμοι και επεμβάσεις, αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής “νέας τάξης πραγμάτων”. 

Οι λαοί πληρώνουν με το αίμα τους, θυσιάζονται στο βωμό των καπιταλιστικών ανταγωνισμών για τους ενεργειακούς πόρους, τους δρόμους μεταφοράς. ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση “και μαζί και χώρια”, είναι μέσα στο “παιχνίδι”, οι κίνδυνοι γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου δυναμώνουν».
Προσθέτει πως «η Αμερικανονατοϊκή Βάση στη Σούδα, η μεγαλύτερη της Ανατολικής Μεσογείου, έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στις επεμβάσεις των Αμερικάνων, της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστών, και στους δυο πολέμους στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία, στη Λιβύη και αλλού, και με τις συνεχείς ασκήσεις και επισκέψεις των αξιωματούχων του ΝΑΤΟ προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις νέες επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας και το νησί μας». (Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση και τα σωματεία που συμμετέχουν στην κινητοποίηση).
Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί τη χανιώτικη κοινωνία, τη νεολαία, το μαχόμενο εργατικό - λαϊκό κίνημα στην Παγκρήτια κινητοποίηση στην Αμερικανονατοϊκή Βάση της Σούδας, την Κυριακή 24 Μάη με προσυγκέντρωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 11 π.μ.για να διεκδικήσουν:
  • Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
  • Επιστροφή όλων των στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό.
  • Κλείσιμο της Αμερικανονατοϊκής Βάσης στη Σούδα και όλων των ευρωατλαντικών βάσεων και των στρατηγείων.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Συνημμένα Αρχεία: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου