Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Τετάρτη 27 Μάη, ώρα 19.00 – Παράσταση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Εξωτερικών

Τετάρτη 27 Μάη είναι η κηδεία του διοικητή της πολιτοφυλακής «Φάντασμα» του Ντονμπάς, Αλεξέι Μοζγκοβόι, στην πόλη Αλτσέφσκ όπου εδρεύει η ταξιαρχία. Ο Αλεξέι Μοζγκοβόι δολοφονήθηκε το Σάββατο μαζί με τη γραμματέα της ταξιαρχίας Άννα, τον οδηγό του αυτοκινήτου και δύο πολιτοφύλακες σε ενέδρα, ενώ την ευθύνη ανέλαβε παραστρατιωτικό φασιστικό μόρφωμα της Ουκρανίας. Οι διοργανωτές του αντιφασιστικού διεθνιστικού φόρουμ που έλαβε χώρα στο Αλτσέφσκ απηύθυναν κάλεσμα σε όλες τις καμπάνιες αλληλεγγύης τη μέρα αυτή να τιμήσουμε τη μνήμη του οργανώνοντας κινήσεις αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα του λαού του Ντονμπάς, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις κτλ. συντονισμένα σε όσες περισσότερες χώρες γίνεται.
Η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία ανταποκρίνεται στο διεθνιστικό καθήκον και καλεί τον ελληνικό λαό, οργανώσεις, κόμματα, φορείς και συλλογικότητες σε


 παράσταση διαμαρτυρίας έξω απ’ το Υπουργείο Εξωτερικών (Βασ. Σοφία 1 & Ακαδημίας), την Τετάρτη 27/5, ώρα 19:00 για να διαμαρτυρηθούμε για την πολιτικά απαράδεκτη βοήθεια που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στο αιμοσταγές καθεστώς του Κιέβου.
Στο Κίεβο πριν λίγες βδομάδες ψηφίστηκε η πιο αντιδημοκρατική και αντικομμουνιστική νομοθεσία που απαγορεύει τα αριστερά σύμβολα, τον αριστερό λόγο και κάθε αναφορά στο σοβιετικό παρελθόν. Την ίδια στιγμή υμνούνται ουκρανικές φασιστικές οργανώσεις που είχαν συνεργαστεί με το Χίτλερ. Στο Ντονμπάς που παρά την όποια εκεχειρία οι πολεμικές επιθέσεις ουκρανικού στρατού και φασιστών κατά αμάχων συνεχίζονται . Στο μεταξύ ο Ντμίτρι Γιάρος, αρχηγός του νεοναζιστικού «Δεξιού τομέα», διορίζεται σύμβουλος στο Υπουργείο Άμυνας και τα φασιστικά τάγματα δρούν υπό την πλήρη κρατική κάλυψη και στήριξη του καθεστώτος του Κιέβου. Τη στιγμή αυτή η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να σφίξει το χέρι του Ποροσένκο και να παράσχει «ανθρωπιστική συνδρομή» και «τεχνογνωσία για το ξεπέρασμα της κρίσης». 
Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας παρέχεται νοσηλεία στα νοσοκομεία της Ελλάδας σε Ουκρανούς πολεμιστές της ακροδεξιάς Εθνικής Φρουράς. Όπως αναφερθήκαμε και σε προηγούμενο κείμενο-παρέμβασή μας (βλ. αναλυτικά εδώ https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/05/15/καταγγελια-η-κυβέρνηση-περιθάλπει-το/). Η πολιτική αυτή κίνηση δεν έχει καμία σχέση με την υποχρέωση του ιατρικού προσωπικού να παράσχει φροντίδα, ακόμα και στα εχθρικά στρατεύματα σε περίοδο πολέμου. Πρόκειται για μια κίνηση σε επίπεδο κυβερνήσεων, η οποία καθιστά το ελληνικό κράτος συνένοχο στη σφαγή του λαού του Ντονμπάς, στην καταστροφή των πόλεων, των χωριών και των υποδομών της Αν. Ουκρανίας. Ακόμα περισσότερο πρόκειται για μια κίνηση έμμεσης ηθικής στήριξης και πολιτικής αναγνώρισης του ουκρανικού φιλοφασιστικού καθεστώτος το οποίο προέκυψε μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν, μετά τη σφαγή δεκάδων αντιφασιστών στην Οδησσό, μετά τη σφαγή άοπλων πολιτών στη Μαριούπολη και τον ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του Ντονμπάς που έχει κοστίσει πολλές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και εκατομμύρια προσφύγων.

Μάλιστα, η κυβέρνηση επιλέγει να παράσχει βοήθεια στους πολεμοχαρείς ακροδεξιούς του Κιέβου, και αφήνει πολλές δεκάδες χιλιάδες πολίτες ελληνικής καταγωγής αβοήθητους στην Ανατολική Ουκρανία. Πότε ασχολήθηκε η κυβέρνηση να τους περιθάλψει και να εγγυηθεί τα στοιχειώδη γι’ αυτούς τους ανθρώπους που ως μειονότητα διώκονται από το ακροδεξιό καθεστώς του Κιέβου; Μέσα σε αυτές τις εμπόλεμες συνθήκες μια τέτοια συμφωνία μόνο «ανθρωπιστική» ή ουδέτερη δεν είναι. Παίρνει θέση με την πλευρά του Κιέβου και στηρίζει τον ουκρανικό στρατό που βομβάρδισε ελληνικά χωριά στο Ντονμπάς, όπως το χωριό Σαρτανά, και από τα βλήματά του, μαζί με δεκάδες χιλιάδες πολίτες του Ντονμπάς, έπεσαν αντιφασίστες ελληνικής καταγωγής όπως ο Θανάσης Κοσσέ (Φάνια).

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η παραμικρή κίνηση υποστήριξης του ουκρανικού καθεστώτος, που θέτει εκτός νόμου την κομμουνιστική ιδεολογία, εκκαθαρίζει με συνοπτικές διαδικασίες τους πολιτικούς του αντιπάλους και ανοίγει το δρόμο στο φασισμό στην Ευρώπη, δεν θα γίνει ανεκτή. Είναι το ίδιο καθεστώς που έφερε το ΔΝΤ στην Ουκρανία βουλιάζοντάς την στη χειρότερη κοινωνική κρίση της ιστορίας της. Ιδιαίτερα τώρα που αμερικανοί αλεξιπτωτιστές εκπαιδεύουν την εθνική φρουρά (αυτή που περιθάλτει η ελληνική κυβέρνηση) και ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις επιθετικού προσανατολισμού απειλούν την ειρήνη στην Ευρώπη, το ουκρανικό καθεστώς αποτελεί ξεκάθαρα το μακρύ δόρυ του ΝΑΤΟϊκού, Αμερικανικού και ΕυρωΕνωσιακού ιμπεριαλισμού. 



Καμία συμφωνία – Καμιά συνενοχή – καμία ανοχή!
Να ακυρωθεί τώρα η συμφωνία ελληνικής και ουκρανικής κυβέρνησης!
Έξω οι φονιάδες του λαού του Ντονμπάς!
Αλληλεγγύη στον αντιφασιστικό αγώνα στην Αν. Ουκρανία και στον αγωνιζόμενο ουκρανικό λαό που στενάζει υπό την κυβέρνηση Ποροσένκο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου