Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΑ-Σε επιχειρηματικούς ομίλους και η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τον Π. Καμμένο

Σε πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων μετατρέπεται και η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε στρατιωτικούς συντάκτες μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας.
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και σύμφωνα με τον υπουργό θα παραχωρηθεί στους κεφαλαιοκράτες μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων.
Ανέφερε πως στόχος του υπουργείου είναι η αξιοποίηση των «καθαρών» ακινήτων - δηλαδή εκείνων για τα οποία δεν υπάρχουν διεκδικήσεις - να αποφέρει έσοδα ύψους 1,1 δισ. ευρώ ετησίως.

Με βάση το στόχο του 1,1 δισ. ευρώ πρόκειται για μεγάλης κλίμακας «παραχωρήσεις» σε επιχειρηματικά συμφέροντα, που προφανώς θα κερδίσουν πολύ περισσότερα. Η διαδικασία -όπως είπε ο Π. Καμμένος- θα γίνεται μέσω διαδικτύου. Θα δίνεται ένα χρονικό περιθώριο στους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προσφορές τους και εκείνος που θα δώσει το υψηλότερο τίμημα θα αξιοποιεί το ακίνητο μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης.
Ο υπουργός Άμυνας σε ομιλία του στη Βουλή το Φλεβάρη του 2015 είχε αναφέρει ότι η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων εκτιμάται στα 32 δισ. 496 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η προηγούμενη συγκυβέρνηση στόχευε στην «αξιοποίηση» της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου