Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Στο Κίεβο οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ και στέλνονται στο Μέτωπο του Εμφύλιου Πολέμου!

Παρακάτω, η είδηση και ο σχολιασμός της από ρωσικές και ουκρανικές πηγές:
Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία χρησιμοποιείται ευρέως στην Ουκρανία για την καταστολή των εργατικών αγώνων. Όπως σε όλους τους προηγούμενους πολέμους: οι διαδηλωτές εργάτες στέλνονται στο μέτωπο σαν κρέας για τα κανόνια.
Τα μέλη της εργατικής συλλογικότητας, που είχε οργανώσει το (σ.τ.μ. πρόσφατο) αντικυβερνητικό συλλαλητήριο στο Κίεβο, έλαβε φύλλα κατάταξης στον ουκρανικό στρατό (σ.τ.μ., που πολεμάει στα ανατολικά). Μια συνήθης προσέγγιση: «Κανένας εργάτης - Κανένα πρόβλημα».
«Την τελευταία εβδομάδα, στις 21 Μαΐου, οι εργάτες του εργοστασίου οικοδομικών υλικών Nova-Kakhovka διαδήλωσαν μπροστά στο ουκρανικό κοινοβούλιο: απαίτησαν από το μέλος του κοινοβουλίου, και πρώην γενικό διευθυντή της επιχείρησης, Ivan Vinnik, να πληρωθούν τους μισθούς τους. Την ίδια μέρα, στην επιχείρησή τους, έφτασαν 63 φύλλα κατάταξης από το υπουργείο άμυνας (military Commissariat)”, αναφέρει το μέσο "Ukrainian news", με αναφορά στο συμβούλιο του σωματείου.
«Χρησιμοποιώντας τη θέση του ως βουλευτής και γραμματέας της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εθνική ασφάλεια και άμυνα, ο Vinnik αποφάσισε να μην πληρώσει το ενάμισι εκατομμύριο σε καθυστερούμενες πληρωμές και οργάνωσε την αποστολή των φύλλων κατάταξης στους εργάτες», ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση. Φύλλα κατάταξης έλαβαν ακόμα και ανάπηροι εργάτες, όπως και εξειδικευμένοι εργαζόμενοι χωρίς τους οποίους το εργοστάσιο δεν μπορεί να λειτουργήσει.»
ρεπορτάζ: Ukrainian media LB.ua  Η πηγή στα Ρώσικα:
Σχόλιο της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης
Η παρακάτω είδηση δεν είναι, σίγουρα, από αυτές που αποκαλούνται τραγικές, ενός βάρβαρου πολέμου που διεξάγει το καθεστώς του Κιέβου στους πληθυσμούς του Donbass και των ανατολικών περιοχών. Είναι όμως από τις πιο χαρακτηριστικές και πολιτικές ειδήσεις αυτού του πολέμου, με την έννοια ότι αναδεικνύει όλο το σύγχρονο πλέγμα των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας, του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και της βάρβαρης καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, που επιχειρείται να εφαρμοστεί στην Ουκρανία με πολεμικά μέσα (όπως επιχειρήθηκε στην Ελλάδα με ειρηνικά…).
Μην ξεχνάμε ότι είναι οι συνταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ που δοκιμάζονται στην Ουκρανία σήμερα είναι αντίστοιχες όσων δοκιμάστηκαν -κι είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης- στην Ελλάδα την τελευταία 5ετία. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι ο Ευ. Βενιζέλος, ως υπουργός εξωτερικών (και πλασιέ των ευρωπαϊκών σχεδίων διάσωσης/ καταστολής), ήταν ο πρώτος που επισκέφτηκε την κυβέρνηση Ποροσένκο στις αρχές του 2014 για να της παράσχει τέτοια τεχνογνωσία, μεθοδικά κατασκευασμένη στους σκληρούς ταξικούς αγώνες της τριετίας 2009-2012 στην Ελλάδα.
Τα νέα χαρακτηριστικά του αντιτρομοκρατικού πολέμου (ως κατεξοχήν μορφής του σύγχρονου πολέμου), που εμφανίζονται στην Ουκρανία ως πόλεμος κατά του «εσωτερικού εχθρού», η συνάντηση παλιών και νέων τεχνικών διακυβέρνησης σε συνθήκες εμφύλιας σύγκρουσης, η εμπλοκή των διεθνών μηχανισμών του κεφαλαίου και η ισότιμη πολιτική εμπλοκή του (λιγότερο ή περισσότερο αυτόνομου) φασιστικού βραχίονα στις κρατικές υποθέσεις μιας κατάστασης εξαίρεσης, αναδεικνύουν το εμφανές:
Η ουσία του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, σήμερα, εμφανίζεται διαρκώς ενιαία στα αγριότερα κρατικά εγκλήματα κατά του κόσμου της εργασίας. Από το Ντονμπάς και τη Νοβορωσία ως το Κομπάνι, από τη Βαλτιμόρη και το Φέργκιουσον ως τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, στόχος του κράτους και του κεφαλαίου είναι ο κόσμος της εργασίας, ο εχθρός-λαός.
Αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού του Ντονμπάς, ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και τις συμφωνίες τους με την ουκρανική κυβέρνηση.
Πάλη ενάντια στις στρατιωτικές και πολιτικές συμφωνίες του ελληνικού κράτους, στις αποστολές εκτός συνόρων, την πολεμική προετοιμασία και τους νέους μισθοφόρους που σχεδιάζονται.

Να νικήσει ο αντιφασιστικός και ο αντικαπιταλιστικός αγώνας, στο Ντονμπάς και εδώ.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

1 σχόλιο:

  1. Πως θα λέγεται η (Αμερικάνικη) Αραβική Ανοιξη σε Ευρωπαικό επίπεδο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή