Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΚΑΑΥ Μάκρης Αλεξανδρούπολη: κατάκοποι δούλοι φαντάροι, νηστικοί, μεσ΄ τη βρωμιά ζουν σε τρώγλες για να κάνουν οι στρατιωτικοί φθηνές διακοπές!

Καταγγελία για ΚΑΑΥ Μάκρης Αλεξανδρούπολη
«Πρόκειται για ΚΑΑΥ όπου υπάρχει μόνιμη δύναμη που κάνει υπηρεσίες και αποσπασμένοι που υποτίθεται θα πήγαιναν εκεί μόνο για δουλειά στα διάφορα πόστα αντί υπηρεσιών. 
Αρχικά να τονίσουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει μιας και οι φαντάροι κάνουν εξαντλητικά ωράρια 12 έως και 16 ωρών και σε πολλές περιπτώσεις τους υποχρεώνουν να κάνουν και κάποια υπηρεσία το βράδυ.
Σε αυτό να προστεθεί ότι κάποιοι μένουν νηστικοί μιας και το φαΐ έρχεται από άλλο στρατόπεδο σε πολύ μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα παρότι υπάρχουν μάγειρες για το εστιατόριο είτε να μην φτάνει για όλους μιας και κάποια συγκεκριμένα στελέχη τρώνε από το φαΐ των φαντάρων, είτε να μην εμφανίζεται ποτέ όπως το Πρόγευμα.
Σε κάποιες περιπτώσεις κάτι που ισχύει μόνο για τους φαντάρους του στρατοπέδου, μιας και οι στρατιώτες που έρχονται από Αλεξανδρούπολη για αγγαρείες να τρώνε με εντολή διοίκησης Πρόγευμα από το κυλικείο.
Aπό την άλλη μεριά ο διοικητής δηλώνει αυτολεξεί ότι δεν είναι έτοιμος για συμβιβασμούς.
Να προσθέσουμε ότι στις τρώγλες που ονομάζουν θαλάμους στοιβάζουν υπέρογκους αριθμούς ατόμων σε ένα θάλαμο ή κοντέινερ που μέχρι πρότινος βρισκόταν κοριοί.
Επιπλέον, ενώ η διοίκηση ενημερώθηκε πολλές φορές για την έλλειψη ζεστού νερού δεν έκανε κάτι για να το αλλάξει και κάθε μέρα οι στρατιώτες έκαναν μπάνιο με κρύο νερό.
Έπειτα υπήρχε διαταγή να μην μπορούν οι φαντάροι να κάνουν μπάνιο στην παραλία λες και ήταν σκουπίδια και θα την λέρωναν.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι ΕΠΟΠ βάζουν στους φαντάρους να κάνουν τις δουλειές για τις οποίες πληρώνονται και αυτοί έπιναν μπύρες μπροστά στη παραλία. Τέλος έβαλαν φαντάρο να κουβαλήσει βαριά σακιά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο γόνατο και σε άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα να εκτελούν αγροτικές εργασίες.
Στην παρακάτω φωτογραφία παραθέτουμε μια απόδειξη στο γεγονός ότι υπήρχαν ζώα στη λάντζα με κίνδυνο για την υγεία όλων από ασθένειες παρότι και γι αυτό είχε ενημερωθεί η διοίκηση».
Εμείς θυμίζουμε:
Διαβάζουμε στο left.gr «Ένοπλες Δυνάμεις νέου τύπου: η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα» (12.2.2014), το απόσπασμα της παρουσίασης των θέσεων του τότε κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «για την Άμυνα και το ριζικό μετασχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα την τοποθέτηση του Γιάννη Ταφύλλη, υπεύθυνου της Επιτροπής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ:
«Η στρατιωτική θητεία θα αναβαθμιστεί και θα περιοριστεί σε καθαρά επιχειρησιακά καθήκοντα με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των στρατευμένων μέσω μιας δημοκρατικής διαδικασίας».
Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση. Υπουργοί Άμυνας είναι ο Π.Καμμένος και ο Κ.Ήσυχος, ενώ Γενικός Γραμματέας στο ΥΠΕΘΑ είναι ο Γιάννης Ταφύλλης.
Βλέπουμε επομένως πως γίνονται πράξη οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιάννη Ταφύλλη μέσα από την επιστολή-καταγγελία των συναδέλφων φαντάρων που υπηρετούν στα ΚΑΑΥ Αλεξανδρούπολης.
Ουσιαστικά, με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο περιγράφεται μια από τις σημαντικότερες αποστολές του εχθρικού για την νεολαία αστικού θεσμούς, αυτού της υποχρεωτικής στράτευσης. Δηλαδή η εργασιακή εκμετάλλευση ενός σοβαρού τμήματος της νεολαίας που υπηρετεί στον Ελληνικό Στρατό.
Οι χιλιάδες φαντάροι που υπηρετούν στα ΚΑΑΥ-ΚΕΔΑ κλπ. αποτελούν άμισθους δούλους, που για ένα εξάμηνο οι περισσότεροι προσφέρουν δωρεάν την εργασία τους ώστε να κάνουν φθηνές διακοπές υπαξιωματικοί και αξιωματικοί.
Είναι ένα απαράδεκτο προνόμιο των στρατιωτικών που εγκαινίασαν και επέκτειναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις,   υποσχέθηκε να το καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απλά σήμερα το διαιωνίζει για να τα έχει καλά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το στρατιωτικό κατεστημένο.
Εμείς απαιτούμε να σταματήσει κάθε μορφή εργασιακής εκμετάλλευσης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.
Οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις να λειτουργήσουν με πολιτικό προσωπικό αποκλειστικά και να ανοίξουν στον εργαζόμενο λαό μας και την νεολαία, παρέχοντας του τη δυνατότητα να απολαύσει και αυτός τις υπηρεσίες τους.
Αλήθεια, το Υπουργείο Άμυνας τι έχει να απαντήσει σε όλα αυτά;
Πολύ περισσότερο που τα επιτελεία θέτουν αύξηση της χρονικής διάρκειας της θητείας με πρόσχημα τα προβλήματα επάνδρωσης των μονάδων της παραμεθορίου, ενώ προχωρούν σε χιλιάδες μεταθέσεις-αποσπάσεις  φαντάρων στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους στρατιώτες να βγουν Παραπονούμενοι και να Αρνηθούν τις μεταθέσεις-αποσπάσεις στα ΚΑΑΥ, απαιτώντας φύλλο πορείας κοντά στα σπίτια τους.
Χωθήκαμε στον Έβρο και στα νησιά, δε θα τους κάνουμε ατελείωτες ώρες και τον σερβιτόρο.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου