Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ο Στρατός κατά των Μεταναστών: άρθρο καταγγελία από το 2013

Σημαντική ανταπόκριση γνωρίζει η πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με την οποία καλούμε όλους τους συναδέλφους φαντάρους που για 23 χρόνια δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Συνάδελφος μας απέστειλε ένα σχετικό άρθρο που αναρτήθηκε στο tvxs.gr και το αποδεικνύει τη δράση των Ειδικών Δυνάμεων σε παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών:  
«Οι Ειδικές Δυνάμεις απωθούν μετανάστες σε τουρκικά ύδατα», 12 Νοε. 2013

 Ένοπλες ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής ΜΚΟ Pro Asyl, μεταφέρουν μετανάστες και αιτούντες ασύλου στα σύνορα της Τουρκίας – είτε πρόκειται για χερσαία είτε για θαλάσσια – αφήνοντάς τους εκεί. Η ΜΚΟ κατέληξε σε αυτό το πόρισμα μετά από 90 συνεντεύξεις με μετανάστες που συνελήφθησαν αλλά και με δυο Γάλλους δημοσιογράφους. Οι πηγές των καταγγελιών της ΜΚΟ διατηρούν την ανωνυμία τους – το μόνο γνωστό στοιχείο είναι πως πρόκειται και για Σύριους πρόσφυγες.
Ναυαγοί
«Αυτού του τύπου οι "απελάσεις" γίνονταν με βίαιο και απειλητικό για την ζωή τρόπο σε καθημερινή βάση», είπε ο Κάρλ Κοπ, διευθυντής της Pro Asyl, σε συνέντευξη Τύπου κατά την παρουσίαση της έκθεσης. Την συνέντευξη Τύπου διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και τους Διωγμένους (ECRE) στις Βρυξέλλες.
«Βάρκες με μετανάστες αφέθηκαν στην τύχη τους ή ρυμουλκήθηκαν από τις Ειδικές Δυνάμεις μέχρι τα τουρκικά χωρικά ύδατα», είπε ακόμη. Σύμφωνα με την έκθεση, σχεδόν σε κάθε μια από αυτές τις «απελάσεις» οι άνθρωποι που τις πραγματοποίησαν «φορούσαν μαύρες στολές, κρατούσαν όπλα, και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με full-face».
Σύμφωνα με Σύρους πρόσφυγες που μίλησαν στην ΜΚΟ, οι άντρες με τις μάσκες τους πήραν τις ταυτότητές τους, τα κινητά τους τηλέφωνα, και τα πορτοφόλια τους. Σε αρκετές περιπτώσεις έριχναν προειδοποιητικές βολές γύρω από τις βάρκες, ενώ σε άλλες οι εμβόλιζαν τα σκάφη ή έπαιρναν τις μηχανές και τις άφηναν στο έλεος της θάλασσας.
Ένας Σομαλός μετανάστης, που βρέθηκε σε ένα τέτοιο περιστατικό τον Μάιο του 2013, είπε ότι οι Έλληνες κομάντο αρχικά επιχείρησαν να ηρεμήσουν τον κόσμο στην βάρκα. «Μην φοβάστε, τώρα έχετε φτάσει. Είστε ασφαλείς», εξιστορεί ότι τους είπαν. Στην συνέχεια, όμως, τους πήραν τα σωσίβια και τα πέταξαν στην θάλασσα.«Μας πήραν την μηχανή της βάρκας και τα καύσιμα. Μετά μας έσπρωξαν. Μείναμε εκεί τρεις ώρες περιμένοντας να φτάσουμε στην τουρκική ακτή», είπε.
Στις 24 Αυγούστου ένα ακόμη περιστατικό έλαβε χώρα στο Φαρμακονήσι. Σύροι μετανάστες μεταφέρθηκαν εκεί σε μια βάση του στρατού. «Οι αξιωματικοί ήταν ευγενικοί μαζί μας, αλλά οι κομάντο μας απειλούσαν. Μας έβαλαν όλους να ξαπλώσουμε στο πάτωμα. Μείναμε κάτω για 2 ώρες. Μας χτυπούσαν στο πρόσωπο και αλλού. Μας έλεγαν: "Είστε σκουπίδια από την Συρία"», λέει ένας πρόσφυγας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου