Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Εκπομπή του Το ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τη Δευτέρα 22/6/2015 στην ERTOPEN.COM

Φίλοι ακροατές και συναγωνιστές, καλησπέρα σας.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για ακόμη ένα βράδυ φιλοξενείται στην ERTOPEN.COM
Στη παρέμβαση μας αυτή θα σας μιλήσουμε για την νέα ελεύθερη και δημοκρατική δημόσια ραδιοτηλεόραση για την οποία πάλεψαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αλλά δεν έγινε πράξη από την πρώτη κυβέρνηση Αριστεράς.
Θα σας μιλήσουμε για την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων.
Και τις σημαντικές αντιδράσεις που ήδη καταγράφονται.
Σας θυμίζουμε ότι το τηλέφωνο επικοινωνίας μας είναι το 6932955437, ενώ στο ίντερνετ μπορείτε να μας βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση Diktiospartakos.blogspot.com
Τις υπέροχες μουσικές και απόψε επιλέγει ο Γιάννης Ασημακόπουλος

Φίλοι ακροατές,
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μαζί με Δεκάδες σωματεία ζητά να συνεχιστεί το πρόγραμμα της ΕΡΤ3.  ι
Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα διοίκηση της ΕΡΤ3 έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα διακοπούν εκπομπές που προβάλλονταν τα χρόνια της αυτοδιαχειριζόμενης λειτουργίας, παρότι αυτές μετέτρεψαν την κοινωνία σε πραγματικό συμμέτοχο μιας πραγματικά δημόσιας τηλεόρασης.
Για εμάς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 εδώ και 24 μήνες συνεχίζουν να αποτελούν φάρο αντίστασης για όλους τους εργαζόμενους. Για 24 μήνες παραδίδουν μαθήματα αγώνα και αξιοπρέπειας.
Δεν σταμάτησαν να εκπέμπουν, δε σίγησαν τη φωνή τους. Σε αυτούς τους 24 μήνες οι αγωνιζόμενοι της ΕΡΤ3, έχουν δώσει φωνή σε όλη την μαχόμενη κοινωνία μέσα από τα μικρόφωνα της ΕΡΑ, μέσα από την ΕΤ3 και το διαδίκτυο, αποδεικνύοντας ότι μπορούν οι εργαζόμενοι να προσφέρουν την καλύτερη ενημέρωση.
Τώρα χρειάζονται τη στήριξη μας στον αγώνα που δίνουν, απαιτώντας από την κυβέρνηση να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ3 με όλους τους εργαζόμενους και όλες της τις υπηρεσίες, άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις. Πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα η κανονική εκπομπή της ΕΡΤ και των ΕΡΑ μέσα από τις επίσημες συχνότητες.
Πολύ περισσότερο, γιατί την ώρα που η νέα διοίκηση της ΕΡΤ και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κόβουν τις πιο πολύτιμες για τα κοινωνικά  κινήματα και τηον κόσμο της εργασίας εκπομπές, επανιδρύουν την ΥΕΝΕΔ!
Τον Τσακνή τον γνωρίσαμε μέσα από τα τραγούδια του…
Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε
αφού η ιστορία σας ανήκει
σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε
Να γράφει στοίχους για ένα δημόσιο φορέα…
Πώς άξαφνα μου ήρθε δεν ξέρω
ν’ αλλάξω το φως της ημέρας
να γίνω μια φρίκη, μια μπόρα, ένα τέρας
το χάος στη χώρα να φέρω
Να μας συμβουλεύει για την αναγκαιότητα της Αριστεράς της εποχής μας, περνώντας σε χρόνο dt από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς, εκπροσωπώντας όλες τις εκδοχές μετώπου..
Για να γυρίσει πρόθυμα την πλάτη του σε όσους τον πίστεψαν, ως δημόσιος φορέας, κάνοντας μέτωπο με την κυβέρνηση, καταλήγοντας να κάνει πρόθυμα τα κέφια του ακροδεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ!
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Μιλιταρισμός και η κυβερνητική προπαγάνδα, στην ακροδεξιά και εθνικιστική εκδοχή των ΑΝΕΛ, επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση!
Επαναφέρουν την εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων,  «Η Αρετή και Τόλμη», που “χάθηκε” από τις τηλεοπτικές οθόνες μόλις έπεσε το “μαύρο” στην ΕΡΤ επί Σαμαρά, την οποία δεν τόλμησαν να παρουσιάσουν ούτε και σε αυτή την κατάπτυστη  ΝΕΡΙΤ.
Αυτό συμφώνησαν στην συνάντηση τους ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής.
Ουσιαστικά οι δύο τους ξαναστήνουν έναν ακόμη προπαγανδιστικό μηχανισμό του Υπουργού Εθνικής Άμυνας –δίπλα στο ΧΩΝΙ και το defencenet.gr-, ένα μέσο συστηματικής προβολής του εθνικισμού και του μιλιταρισμού, του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Φίλοι ακροατές,
Λέγαμε και προηγουμένως ότι Επαναφέρουν την εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων,  «Η Αρετή και Τόλμη».
Όλοι αυτοί οι φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση δημοσιογράφοι που θα ξαναμαζευτούν στην εκπομπή, όλα αυτά τα φερέφωνα και βολεμένα κομματικά παπαγαλάκια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα προβάλλουν συστηματικά τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το «κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων αποκρύπτοντας την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, θα απαιτούν νέους εξοπλισμούς για τα πολεμοκάπηλα κυβερνητικά σχέδια και το Μεγαλοιδεατισμό της αστικής τάξης.
Σε αυτή την εκπομπή, όπως παλιότερα, έτσι και τώρα δε θα υπάρχουν οι αυτοκτονίες φαντάρων και οι δολοφονίες τους κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων.
Δε θα υπάρχει η εργασιακή τους εκμετάλλευση, η μετατροπή τους σε άμισθους δούλους της υποχρεωτικής στράτευσης.
Δε θα υπάρχει η πραγματική κατάσταση των μονάδων, όπου χάνονται φαντάροι εξαιτίας των δραματικών συνθηκών που επικρατούν στο Υγειονομικό και της αδιαφορίας, όπου οι ελλείψεις στην συντήρηση εγκαταστάσεων και μέσων θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα και την ζωή μας.
Δε θα υπάρχουν οι φονιάδες Ισραηλινοί πιλότοι που συμμετείχαν στην τελευταία Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2015, οι οποίοι δήλωναν στους Έλληνες συναδέλφους τους ότι έχουν μεγάλη εμπειρία από τους βομβαρδισμούς αμάχων στη Γάζα (πραγματική εκμυστήρευση στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας).
Δε θα υπάρχει ο πόλεμος κατά των μεταναστών από τον ελληνικό στρατό, η προπαγάνδα μισαλλοδοξίας από τα στελέχη εν ώρα εκπαίδευσης, η δράση των φασιστών.
Δε θα υπάρχουν τα καψόνια, οι προσβολές, το χώσιμο των φαντάρων.
Δε θα καταγράφεται η ατιμωρησία των ακροδεξιών ΟΥΚάδων, η ενίσχυση από το Πεντάγωνο των εθνικιστικών Λεσχών Εφέδρων, η κοινή δράση του Υπουργείου Άμυνας με τις αντιδραστικές Ενώσεις Αποστράτων που κινούνται με καύσιμο το εμφυλιοπολεμικό μίσος.  
Δε θα υπάρχουν τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας και η αντιμετώπιση του κόσμου της εργασίας ως ασύμμετρης απειλής και εσωτερικού εχθρού!
Δε θα υπάρχει δηλαδή η πραγματική χακί καθημερινότητα την οποία αντιπαλεύει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και ολοένα περισσότερο, ακόμη και των στελεχών.
Είναι μια καθημερινή συνδικαλιστική μάχη, μια απόπειρα να αναπτυχθεί κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον Στρατό, που βρίσκεται  απέναντι και στο έργο του Τσακνή ως δημιουργού, καθώς εμείς δεν γυρνάμε την πλάτη μας στο μέλλον, αλλά αγωνιζόμαστε στο σήμερα για να ζήσουμε το παρόν και μέλλον της κοινωνικής απελευθέρωσης.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: εμείς δεν υπερασπιστήκαμε αυτή την ΕΡΤ που φτιάχνει ο Τσίπρας-Καμμένος, ο Τσακνής και ο Ταγματάρχης...  Εμείς υπερασπιστήκαμε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, το δικαίωμα στην ελεύθερη πληροφόρηση-ενημέρωση από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Φίλοι ακροατές,
Σας θυμίζουμε ότι το τηλέφωνο επικοινωνίας μας είναι το 6932955437, ενώ στο ίντερνετ μπορείτε να μας βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση Diktiospartakos.blogspot.com
Το αγωνιστικό μουσικό περιβάλλον καλλιτεχνεί ο Γιάννης Ασημακόπουλος
Ας πάμε σε ένα άλλο θέμα καθώς
Καθημερινά αποκαλύπτεται ότι ο μεγαλύτερος δουλέμπορος της νεολαίας είναι το Υπουργείο Άμυνας. Η νέα πολιτική ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα πατά πάνω στον θεσμό της υποχρεωτικής στράτευσης και εκμεταλλεύεται με βίαιο τρόπο εργασιακά και οικονομικά τους φαντάρους με σκοπό να καλύψει τα τεράστια κενά του κρατικού μηχανισμού που δημιουργούν τα παλιά και νέα Μνημόνια.
Πρόκειται για κτηνώδεις αντιδραστικές ταξικές επιλογές, που δεν γνωστοποιήθηκαν στο εκλογικό σώμα πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και στρέφονται κατάφωρα εναντίον της νεολαίας και συνολικά του κόσμου της εργασίας. 
Ουσιαστικά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιάνει το νήμα της εργασιακής εκμετάλλευσης από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί να επιβάλλει αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που τις προσπάθησε ανεπιτυχώς και ο πρώην Υπουργός Παιδείας Λοβέρδος, γνωρίζοντας την κατακραυγή του κινήματος και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.       
Σύμφωνα λοιπόν με σχετικό δημοσίευμα «Στρατιώτες εκπαιδευτικοί θα καλύψουν τα κενά στα σχολεία:
Το ίδιο και οι γιατροί που υπηρετούν την θητεία τους  στον ελληνικό στρατό
Σχέδιο για στρατιωτική θητεία και γιατρών στα θρανία και στα κέντρα υγεία νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας επεξεργάζεται η κυβέρνηση! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νεα», προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξυμμένα προβλήματα από την έλλειψη εκπαιδευτικού και υγειονομικού προσωπικού, η κυβέρνηση μελετά τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων σε τουλάχιστον δύο νευραλγικούς τομείς, την Παιδεία και την Υγεία.
ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και συζήτησαν «τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο υπουργείων σε τρέχοντα και δυσεπίλυτα προβλήματα του υπουργείου Παιδείας». Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ», αν και οι συζητήσεις κρατήθηκαν μυστικές και από τις δύο πλευρές, στο τραπέζι έπεσε η ιδέα να επιτραπεί από τον Σεπτέμβριο σε στρατευμένους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υπηρετήσουν τμήμα της στρατιωτικής τους θητεία σε σχολεία, κατά προτεραιότητα ακριτικών και δυσπρόσιτων περιοχών, παραδίδοντας μαθήματα στους μαθητές. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν με μισόλογα το απόγευμα από την πλευρά του υπουργείου Άμυνας, πηγές του οποίου παρέπεμπαν για λεπτομέρειες στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο όμως δεν έδινε καμία πληροφορία..
Παράλληλα θα θέλαμε να θυμίσουμε ένα άλλο στοιχείο που προκαλεί πονοκέφαλο στο Υπουργείο Παιδείας και αυτό είναι τα κενά εκπαιδευτικών της σχολικής χρονιάς που έρχεται. Όπως αναφέρει η Ημερησία  τα κενά θέσεων εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 22.000. Το ίδιο μοντέλο, προκρίνεται και για τους στρατεύσιμους γιατρούς. Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε πριν από λίγους μήνες αποδεχθεί αίτημα του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκου να εκπληρώσουν και οι γιατροί την υπηρεσία υπαίθρου σε άγονα νησιά παράλληλα με τη στρατιωτική τους θητεία.
Αξίζει όμως να θυμίσουμε την αντίστοιχη προσπάθεια του Λοβέρδου (7/11/2014)  όπου με 
Μόρια αντί για μισθό σε εθελοντές εκπαιδευτικούς μελετούσαν την κάλυψη 1.100 κενών θέσεων στα σχολεία!

Φίλοι ακροατές,
Θυμίζαμε την αντίστοιχη προσπάθεια του Λοβέρδου (7/11/2014)  όπου με 
Μόρια αντί για μισθό σε εθελοντές εκπαιδευτικούς μελετούσαν την κάλυψη 1.100 κενών θέσεων στα σχολεία!

Τι στάση κράτησε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ;  
«Το σκηνικό που διαμορφώνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τα τελευταία 24ωρα ξεπερνά κάθε φαντασία. Αποκορύφωμα είναι οι σκέψεις που δημοσιοποίησε ο υπουργός Παιδείας για εθελοντική εργασία των αδιόριστών εκπαιδευτικών» αναφέρει σε ανακοίνωση του βουλευτή και συντιονιστή της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσου Κουράκη. «Στις σκέψεις για μια πολιτική που στους εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων θα προσθέσει άλλη μία, τη 'νεκρή'  ταχύτητα. Αυτή των απλήρωτων εκπαιδευτικών που θα δουλεύουν και θα αμείβονται με υποσχέσεις και μόνο. Είναι άγνωστο σε ποιους εκπαιδευτικούς αναφέρεται ο κύριος  Λοβέρδος. Ίσως σε κάποιους που θα σιτίζονται  από το οικογενειακό τους εισόδημα, ενώ θα δουλεύουν χωρίς αμοιβή. Είναι προφανές ότι η δήλωση του Υπουργού δεν αποτελεί μόνο σκέψη, αλλά συγκεκριμένη κατεύθυνση της κυβέρνησης. Η μέχρι στιγμή μετατροπή της εργασίας σε απασχόληση, οργανώνεται να μετατραπεί σε χόμπι. Και σε όποιον αρέσει!  Για να σοβαρευτούμε λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει σήμερα ευθαρσώς ότι στοχεύοντας πάντα στην μόνιμη εργασία για όλες και όλους, θα καταργήσει κάθε αντεργατική διάταξη και δεν θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε προϋπηρεσία εθελοντικού χαρακτήρα και αν θεσμοθετήσει ο κύριος Λοβέρδος. Απορούμε τι άλλους 'άσους' θα βγάλει ο κύριος Λοβέρδος από το μανίκι του τις επόμενες ημέρες» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Κουράκη.
«Αγροτικό» κατά τη θητεία για γιατρούς και δωρεάν εργασία εκπαιδευτικών φαντάρων ώστε να καλύπτουν φθηνά  ή δωρεάν θέσεις εργασίας!
Η πρώτη φορά κυβέρνηση αριστερά αποδεικνύεται όχι απλώς συνέχεια της ταξικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά επιχειρεί να εμβαθύνει την οικονομική-εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας συνολικά. Στην «εθνική ενότητα τους» δρομολογούν τη μετατροπή μας σε καύσιμη ύλη του νέου γύρου καπιταλιστικής ανάπτυξης και κάλυψης των τοκογλυφικών απαιτήσεων!  Πως θα λυθούν σειρά προβλημάτων στην στελέχωση του Στρατού με εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, για να "πουλήσει μούρη" το Υπουργείο Άμυνας με τη ΜΟΜΑ και να καλύψει θέσεις Πολιτικού Προσωπικού; Πως θα προπαγανδίσει ο Π.Καμμένος και ο Κ.Ήσυχος "το κοινωνικό έργο του Στρατού" και θα καλυφθούν δωρεάν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες που προκάλεσαν τα Μνημόνια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δεν προβλέπει την απάντηση τους το νέο Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
Χαρακτηριστικό είναι το τι συμβαίνει σε νησιά-Έβρο που για 1,5-2 χρόνια παραμένουν χωρίς γιατρούς-φαρμακοποιούς! Εκεί, αντί για προσλήψεις ιατρών, στέλνουν τους φαντάρους-γιατρούς που θα έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν. Αφαιρώντας δηλαδή προσωπικό από τις στρατιωτικές μονάδες στις οποίες σημειώνονται ακόμη και θάνατοι στρατευμένων (π.χ. ΚΕΕΜ Σπάρτης, Λήμνο) από την αδιαφορία και τις τραγικές ελλείψεις του Υγειονομικού!  Με την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, που ο νυν Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ Ταφφύλης είχε δεσμευτεί προεκλογικά να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καλύπτουν θέσεις εργασίας, αυξάνοντας την ανεργία και μετανάστευση. Πιέζοντας προς τα κάτω αμοιβές και εξαφανίζοντας εργασιακά δικαιώματα. Για να μην αντιμετωπίσει τον ξεσηκωμό των φοιτητών φέρνει για ψήφιση τον νόμο μέσα στην Εξεταστική του Ιουνίου, ενώ είναι σχέδια που επεξεργάζονται χρόνια το στρατιωτικό κατεστημένο και δεν ψήφισαν λόγω του πολιτικού κόστους ούτε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ! 
Φίλοι ακροατές,
Σας θυμίζουμε ότι το τηλέφωνο επικοινωνίας μας είναι το 6932955437, ενώ στο ίντερνετ μπορείτε να μας βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση Diktiospartakos.blogspot.com
Τις υπέροχες μουσικές και απόψε επιλέγει ο Γιάννης Ασημακόπουλος
Περιγράφαμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς κάλυψης των τεράστιων κενών του κρατικού μηχανισμού από τη δωρεάν εργασία των φαντάρων.
Που επίσης εκτείνεται στον καθαρισμό ακτών, στην πυρόσβεση-πυρασφάλεια, στα ΚΑΑΥ. Όργιο εργασιακής εκμετάλλευσης και μετατροπής χιλιάδων φαντάρων σε Υπηρέτες των στρατιωτικών, για να κάνουν φθηνές διακοπές.
Ήδη μερίδα του τύπου κατακρίνει την επιλογή της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει στρατευμένους απόφοιτους Παιδαγωγικών σχολών για να καλυφθούν τα τεράστια κενά  που θα παρουσιαστούν την επόμενη σχολική χρονιά, αλλά και την επιστράτευση του Στρατού για τη μεταφορά των μαθητών. Καταγγέλλουν την χρήση άμισθων φαντάρων  για να καλυφθεί υποχρεώσεις που έχει το Δημόσιο προς τους πολίτες!
Οι δημοσιογράφοι θίγουν το ζήτημα της ύπαρξης αύριο στο ίδιο σχολικό συγκρότημα εκπαιδευτικών που θα πληρώνονται και άμισθων φαντάρων ή την διδασκαλία στους μαθητές από νεαρότατους στρατευμένους εκπαιδευτικούς που μόλις αποφοίτησαν από την Πανεπιστημιακή Σχολή, χωρίς καμιά εκπαιδευτική επάρκεια! Να θυμίσουμε ότι το ζήτημα αυτό είχε θέσει το Υπουργείο Παιδείας για να αλλάξει το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών, καταργώντας την Επετηρίδα! Τώρα, για να καλύψουν δωρεάν τα τεράστια κενά Μπαλτάς-Καμμένος θα κάνουν τα στραβά μάτια…
Επίσης, θίγεται το ζήτημα της ανευθυνότητας της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, των Π.Καμμένου-Κ.Ήσυχου και Ν.Τόσκα καθώς είναι ζήτημα αν οι φαντάροι δάσκαλοι θα παραμείνουν ως δάσκαλοι στη παραμεθόριο κάποιους μήνες και μετά εν μέσω της χρονιάς και κοντά στις εξετάσεις θα μετατεθούν ή θα απολυθούν, εγκαταλείποντας τους μαθητές (στην 9μηνη θητεία, με δύο σχεδόν μήνες παραμονή στο ΚΕΝ, αργότερα επιπλέον εκπαίδευση ή ΣΠΕΝ και ένα μήνα σχεδόν άδεια, πόσο μένει για την κάλυψη της σχολικής χρονιάς;).
Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στην εφαρμογή αυτών των αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων α) συγκεντρώνοντας τα στοιχεία των στρατευμένων που μπορούν να διδάξουν, β)  που υπηρετούν και με ποιες ειδικότητες, γ) καταγράφοντας τα κενά ανά νομό και δ) εξετάζοντας τη δυνατότητα μετάθεσης φαντάρων από περιοχή σε περιοχή!
Όλα αυτά προκαλούν και εσωτερικά ρήγματα στον ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα της Αριστεράς που αντέδρασε στις αντίστοιχες μεθοδεύσεις του Ανδρεά Λοβέρδου, όταν ο τότε Υπουργός Παιδείας επιχείρησε να στρατολογήσει «εθελοντές εκπαιδευτικούς» από την ανεργία που θα εργάζονταν δωρεάν για να καλυφθούν τα κενά, τάζοντας μοριοδότηση στους επόμενους διαγωνισμούς προσλήψεων. Πολλοί μιλούν για οργισμένες αντιδράσεις εναντίον των Υπ.Παιδείας Μπαλτά και ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, γνωστός ο τελευταίος εξάλλου, για τις επικίνδυνες και αντιδραστικές απόψεις του. Επίσης, τα τετελεσμένα που επιχειρεί να δημιουργήσει το Πεντάγωνο διαρρέοντας, όπως εικάζει μερίδα του τύπου, με δική του πρωτοβουλία τα πεπραγμένα της μυστικής σύσκεψης των δύο υπουργών, εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τον Τάσο Κουράκη.
Μάλιστα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν πως σε συνδικαλιστικούς φορείς οι ψηφοφορίες είναι συντριπτικές με απόλυτο τρόπο κατά του σχεδίου: «Ένα τέτοιο σχέδιο δημιουργεί καθηγητές και γιατρούς δύο ταχυτήτων, ενώ την ίδια ώρα αποκλείουν από την αγορά εργασίας έναν μεγάλο αριθμό υποψηφίων οι οποίοι έχουν λάβει μέχρι και δύο φορές μέρος σε εξετάσεις του ΑΣΕΠ, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν προσληφθεί. Επιπλέον, αν ισχύσει, νέοι 23-24 ετών οι οποίοι θα έχουν την τύχη να συμμετάσχουν στο σχέδιο ξαφνικά θα είναι… ανώτεροι συναδέλφων τους ακόμα και 30 ετών. Τελευταίο, το σχέδιο αυτό καταδικάζει τις γυναίκες, οι οποίες όπως είναι γνωστό δεν υπηρετούν στο στρατό».  
Φίλοι ακροατές,
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Εκπρόσωπος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πήρε μέρος στην σύσκεψη που κάλεσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 18/6,  για τη συνδιοργάνωση πανεργατικής – παλλαϊκής κινητοποίησης την Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:00μμ στο Σύνταγμα.
Σκοπός της παρέμβασης μας ήταν η ενημέρωση για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς κάλυψης κενών ολοένα διογκούμενων τομέων του κρατικού μηχανισμού από τη δωρεάν εργασία τον φαντάρων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την χρήση στρατευμένων ως εκπαιδευτικών σε σχολεία της παραμεθορίου.  
Αφού περιγράψαμε όλο το εύρος αυτής της μεθόδευσης, θίξαμε το ζήτημα της εμβάθυνσης της εργασιακής εκμετάλλευσης της στρατευμένης νεολαίας, αλλά και τις συνέπειες στο σύνολο της εργατικής τάξης, με την κάλυψη των θέσεων εργασίας από φαντάρους που θα εντείνει την Ανεργία και τη Μετανάστευση.
Ενημερώσαμε για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε μέσα στα στρατόπεδα, αλλά τονίσαμε την ανάγκη συντονισμού της πάλης και της ανάπτυξης ενός κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα των αντεργατικών επιλογών.
Ήδη η ΟΛΜΕ έχει εκδώσει σχετική  ανακοίνωση όπου τονίζει «Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μόνο ως αστεϊσμό μπορεί να δεχτεί την πρόταση για κάλυψη των χιλιάδων κενών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους, όπως καταγράφηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών και ζητάει από το Υπουργείο Παιδείας να καλυφθούν τα κενά με μόνιμους διορισμούς και οι προσλήψεις αναπληρωτών να γίνονται μόνο σε έκτακτα λειτουργικά κενά».
Φίλοι ακροατές,
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όχι μόνο προσπαθεί να ενημερώσει τους συναδέλφους φαντάρους, αλλά έκανε παρέμβαση μοιράζοντας εκατοντάδες κείμενα στην χθεσινή κινητοποίηση στο Σύνταγμα ενάντια στα Μνημόνια. Επίσης έκανε ανάλογη παρέμβαση στο Συνέδριο της ΔΟΕ που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες.
Να κρατήσουμε την καταδίκη των κυβερνητικών σχεδιασμών από το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.
Επίσης, σε οργισμένη τοποθέτηση της, η  Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Π.Ε.Α.Ε. δηλώνει:
«ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ Η ΘΗΤΕΙΑ: ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΒΕΡΔΕΙΑ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΗ ΑΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ… ΜΕ ΜΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΤΑΚΕΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ… ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ!
Με βάση δημοσίευμα του Έθνους (φύλλο 16/6/2015), σαν μαθητευόμενος μάγος η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάνε οι φαντάροι μας μπροστά, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Και χωρίς να μας αφήνουν να χάσουμε  τη βιτριολική μας διάθεση, θα το πούμε ξεκάθαρα από την αρχή: η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, η απαξίωση και ο εμπαιγμός της εργασίας των δεκάδων χιλιάδων αδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι ακίνδυνες αντιμνημονιακές τσαχπινιές στη θεωρία και οι επικίνδυνοι μνημονιακοί σχεδιασμοί στην πράξη για το μέλλον του διαλυμένου δημόσιου σχολείου έχουν και πάτο. Ζήτημα που ουδόλως φαίνεται να απασχολεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, που με περισσό θράσος απεργάζονται την κάλυψη των 27.000 κενών κατά το επόμενο σχολικό έτος και από φαντάρους που πρόκειται να υπηρετήσουν τη θητεία τους στα ακριτικά μέρη από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη».
Εμείς θεωρούνε ότι πρέπει να Μπλοκάρουμε τις χυδαίες αντεργατικές επιλογές. Να παλέψουμε μαζί, φοιτητές-εργαζόμενοι-άνεργοι, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, μισθοφόρους, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου.
Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com


diktiospartakos@blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου