Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕς ΚΑΜΜΕΝΟς ΗΣΥΧΟς

Θα περίμενε κανείς ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα νοιάζονταν για τα τρομερά οικονομικά αδιέξοδα των φαντάρων και των οικογενειών τους, τα μεγάλα θύματα του θεσμού της υποχρεωτικής στράτευσης και της σοβαρής έμμεσης φορολόγησης, που συνεπάγεται η θητεία στον ελληνικό στρατό….

Θα περίμενε κανείς ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα σεβόταν και θα υλοποιούσε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, καθώς υποσχέθηκε ότι δε θα διαχειριστεί την αστική πολιτική αλλά θα ενδιαφερθεί για τις λαϊκές ανάγκες, ανακουφίζοντας από την κοινωνική καταστροφή που προκάλεσαν τα Μνημόνια….    
 Θα περίμενε κανείς από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΠΕΘΑ, τον ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχο, να σεβαστεί τις υποσχέσεις που πρόθυμα έδωσε, σε συνέντευξη του στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» (9-12 Απριλίου 2015), όταν έλεγε:

«παράλληλα δίνουμε βάρος στην αναβάθμιση της θητείας και εξετάζουμε σοβαρά, ακόμα και στις σημερινές συνθήκες οικονομικής στενότητας, τις δυνατότητες για σημαντική αύξηση της μηνιαίας αποζημίωσης των στρατιωτών, καθώς ένα τέτοιο μέτρο αποτελεί μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης». Τους ίδιους προβληματισμούς «για την οικονομική στενότητα» δεν έχουν Καμμένος-Ήσυχος όταν πολλαπλασιάζουν τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και το κράτος δολοφόνο Ισραήλ!

Όμως μετά από τέσσερις (4) μήνες διακυβέρνησης και με ένα νομοσχέδιο για τη θητεία που έχει κατατεθεί αιφνιδιαστικά μέσα στην εξεταστική περίοδο των ΑΕΙ-ΤΕΙ για να μπλοκάρει κάθε αντίδραση του φοιτητικού κινήματος, εμείς βαρεθήκαμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τα εθνικιστικά και μιλιταριστικά, αριστερών και ακροδεξιών!  Γιατί δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διατηρεί το μισθό των φαντάρων στα 8,7 ευρώ, να υποχρεώνει τους συναδέλφους να πληρώνουν τα εισιτήρια στις άδειες (που φτάνουν τα εκατοντάδες ευρώ) γιατί δεν τηρεί την προεκλογική της υπόσχεση να επαναφέρει τις καταστάσεις επιβίβασης και να εντείνει την εργασιακή τους εκμετάλλευση αντιμετωπίζοντας μας ως δωρεάν εργατικό δυναμικό….

Και την ίδια χρονική περίοδο δίνουν αυξήσεις στους στρατιωτικούς 511,20 ευρώ ετησίως!

Γιατί είναι τρομερή κοινωνική και πολιτική πρόκληση η παρακάτω είδηση: «Σύμφωνα με την ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «αυξάνεται από 29,35€ σε 40,00€ η ημερήσια αποζημίωση για τις δαπάνες των μετακινουμένων, σύμφωνα με το σχέδιο Νόμου του Υ.Ο που δόθηκε σε διαβούλευση. Με την αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης, κατά 36,29%, για εκτέλεση υπηρεσίας εκτός έδρας το Στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί ή είναι απόσπασμένο στο Νομό Έβρου και στα παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου (πλην Κρήτης) ως και το Στρατιωτικό Προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρετεί ή τυγχάνει αποσπασμένο στα νησιά Σκύρο, Μύκονο και Θήρα και λαμβάνει  με διαταγή των επιτελείων παγίως τέσσερις (4) ημέρες αποζημίωση εκτός έδρας τον μήνα, θα του εγκρίνονται 160,00€ αντί για 117,40€ (μεικτά). Συνολικά δηλαδή για 12 μήνες θα εγκρίνεται το ποσό των 1.920,00 € από 1.408,80 που είναι σήμερα. Διευκρινίζεται ότι με ερμηνευτικές εγκυκλίους του Υ.Ο. το παραπάνω ποσό είναι αφορολόγητο και δεν υπόκειται σε εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 29 του Ν.3986/2011, παρά μόνο σε κρατήσεις υπέρ των Ταμείων Αλληλοβοήθειας των Στρατιωτικών των Οικείων Κλάδων».

Εμείς απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα των φαντάρων: Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων στο ύψος του βασικού μισθού, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις τώρα για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες και να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης. Κάλυψη όλου του κόστους της υποχρεωτικής στράτευσης από τον Στρατό.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου