Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Φυλάκια εθνικισμού και πελατειακών σχέσεων στα βόρεια σύνορα της χώρας

Image
Ο UCK βολικός-ανύπαρκτος εθνικός κίνδυνος για να επανέλθει το Α’ Σώμα Στρατού!

Τραμπάλα καιροσκοπισμού με την Ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων παίζουν Τόσκας και Καμμένος

Όταν πριν από λίγες μέρες σημειώθηκε μια ξεχωριστή ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση μεταξύ Αλ.Μητρόπουλου και του Νίκου Τόσκα, καθώς σε ένα ανεπανάληπτο άδειασμα, σε μια ιστορική διακωμώδηση του εθνικισμού και της θεωρίας περί «Εξ Ανατολάς Κίνδυνο», ο πρόεδρος στην Ολομέλεια Αλέξης Μητρόπουλος σχολίασε την σχετική αναφορά του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Τόσκα, λέγοντας: “το «εξ Ανατολών» οι νέοι εκεί πάνω στα θεωρεία να μην το πάρουν και πολύ σοβαρά. Το είπε έτσι ο κύριος Υπουργός, εν τη ρύμη του λόγου”, πολλοί ήταν εκείνοι που εκτίμησαν ότι η βασική κόντρα έπεται.
 Και το εκτίμησαν αυτό γιατί ο ΥΦΕΘΑ Ν.Τόσκας ανακοινώνοντας ότι στην ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων που πρόκειται να εξαγγελθεί περιλαμβάνεται ο περιορισμός των Κέντρων Εκπαίδευσης και των μονάδων στα βόρεια σύνορα της χώρας, ουσιαστικά έριξε το γάντι στον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο, που σκεπτόμενος βασικά ως αρχηγός των ΑΝΕΛ, το πολιτικό κόστος το οποίο πρόκειται να υποστούν από το στρατιωτικό κατεστημένο που χάνει θέσεις διοίκησης και τα τοπικά οικονομικά-πολιτικά συμφέροντα, ήταν σίγουρο ότι θα αντιδρούσε.

Πολύ περισσότερο που ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος παρουσιάζεται ήδη διπρόσωπος απέναντι στο πελατειακό κράτος. Μεταθέτει τα βύσματα στη παραμεθόριο αλλά συμφωνεί με τον βουλευτή της ΝΔ Στυλιανίδη να ανοίξει νέο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στις Σάπες Ροδόπης δηλώνοντας «το υπουργείο Άμυνας βρίσκεται στην ίδια λογική της πρότασης του κ.Στυλιανίδη, στα πλαίσιο της γενικής αναδιοργάνωσης των δομών του Υπουργείου Άμυνας».

Θυμίζουμε ότι μεταξύ των βασικών επιχειρημάτων του βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ ήταν «η τόνωση της τοπικής οικονομίας και το δημογραφικό ζήτημα της περιοχής που βιώνει την εγκατάλειψη»!  Όλα αυτά θα τα λύσουν οι φαντάροι που θα συντηρούν ταβέρνες-πιτσαρίες-καφετέριες στην έξοδο τους! Μιλάμε για σοβαρό σχεδιασμό μιας «αριστερής» κυβέρνησης που θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για τον πλέον αδύναμο, τον φαντάρο και την λαϊκή οικογένεια που αντιμετωπίζει ακραία αδιέξοδα. 

Η ίδια μεθόδευση ακολουθείται και στην περίπτωση με τα φυλάκια στα βόρεια σύνορα της χώρας. Οι εξαγγελίες Τόσκα για εξοικονόμηση προσωπικού από τις εκεί μονάδες δε φαίνεται να λαμβάνουν υπόψη τους σχεδιασμούς του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου. Έγκαιρα, με την ανακοίνωση μας «ΟΙ ΑΝΕΛ ΞΕΠΑΤΙΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΦΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!», στις 2 Απριλίου 2015, είχαμε αποκαλύψει τους σχεδιασμούς των ΑΝΕΛ:

«ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Χάρης Κάτανας μιλώντας στην εκπομπή Forum Επικαιρότητας της Γιάννας Λούσιου, έκανε λόγο για δέσμευση ότι θα επανδρωθούν πλήρως καθ όλη την διάρκεια του έτους τα στρατιωτικά φυλάκια των νομών Καστοριάς και Φλώρινας. Στόχος είναι να επανέλθει το Α΄ Σώμα Στρατού».

Αποκαλύπτοντας ότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ακολουθεί την πολιτική πελατειακών σχέσεων και χρήσης του στρατού για ψηφοθηρικούς λόγους, όπως και οι προκάτοχοι του των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αντί λοιπόν να κλείσουν τα άχρηστα στρατόπεδα ανοίγουν και αυτά που μόλις έκλεισαν στο πλαίσιο ενός κάποιου περιορισμού τους, που σωστά επιχειρήθηκε πριν ορισμένους μήνες». Θυμίζουμε την σχετική μας ανακοίνωση της Τρίτης 4 Φεβρουαρίου 2014: «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΝΔ-ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΦΥΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ "ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ"! Όπου και αποδεικνύαμε όλη την παλαιοκομματική και εξίσου επικίνδυνη μεθόδευση τους:

«Eπαναλειτουργούν τα στρατιωτικά φυλάκια “Άι Γιάννη” και “Βροντερού” στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Σήμερα το πρωί τα στρατιωτικά φυλάκια του Άι Γιάννη στον Πολεάνεμο Καστοριάς και του Βροντερού στη Φλώρινα επανδρώθηκαν με την προβλεπόμενη στρατιωτική δύναμη, ώστε να επιτελέσουν την αποστολή τους που είναι:

1) Εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους των ακριτικών χωρίων της Καστοριάς και Φλώρινας. 2) Αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών 3) Αποτροπή λαθροϋλοτομίας και άλλων παράνομων ενεργειών από αλλοδαπούς στη μεθόριο. Σύμφωνα με πληροφορίες τουfouit.gr, τοπικές κοινωνίες και δήμοι έχουν βοηθήσει σε πολλά πρακτικά και τεχνικά θέματα κατά την ανακατασκευή των φυλακίων, ενώ οι κάτοικοι των χωριών υποδέχτηκαν με χαρά και ανακούφιση τους οπλίτες μας. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία του φυλακίου του Τριλόφου πριν λίγους μήνες, αλλά και τη λειτουργία αυτών της Διποταμίας και της Ιεροπηγής, έρχεται να ικανοποιήσει ένα καίριο αίτημα των αρχών του τόπου μας για φύλαξη των συνόρων αλλά και της ευρύτερης μεθορίου περιοχής. Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος τόνισε  χαρακτηριστικά: «Mε την επαναλειτουργία ενός ακόμη φυλακίου, αυτό του Πολυανέμου,  ικανοποιήσαμε ένα αίτημα,  κοινό των τοπικών αρχών και των πολιτών, που είχαμε υποβάλλει στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας από τον Αύγουστο. Μάλιστα η επάνδρωση των φυλακίων με εννέα στρατιώτες σημαίνει ότι θα μπορούν να γίνονται περιπολίες, οι οποίες στοχεύουν πρωτίστως στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής, στον περιορισμό λεηλασιών, στην αποτροπή λαθραίας εισόδου μεταναστών αλλά και  του φαινομένου της παράνομης υλοτόμησης» ΠΗΓΗ:Fouit.gr

Και θέταμε τα εξής ερωτήματα: «H ψηφοθηρική πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θέτει τους φαντάρους σε θανάσιμο κίνδυνο. Οι στρατιώτες θα αντιμετωπίσουν επικίνδυνους λαθρεμπόρους; Πως είναι δυνατόν όμως η κυβέρνηση και ο ΑΓΕΕΘΑ να ρίχνουν στο στόμα του λύκου νεαρούς στρατιώτες για να αναλάβουν αυτοί τη φύλαξη των συνόρων, να χρεωθούν αστυνομικά καθήκοντα και να έρθουν αντιμέτωποι με επικίνδυνους λαθρεμπόρους ανθρώπων, ναρκωτικών και όπλων; Πως είναι δυνατόν στο όνομα της εξυπηρέτησης των αναγκών του κράτους των πελατειακών σχέσεων και για τις ψήφους των δημάρχων-πολιτευτών των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, νέοι που ντύθηκαν υποχρεωτικά στα χακί να αντιμετωπίζονται ως Αναλώσιμοι; Για να αντιμετωπίσουν κινδύνους που ακόμη και οι επαγγελματίες άνδρες των Αστυνομικών Δυνάμεων όχι μόνο δυσκολεύονται, αλλά η εμπειρία τους δε φτάνει για να τους προφυλάξει! Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος τόσο γρήγορα ξέχασε την οικογένεια Ρωμιόπουλου, που έχασε το παλικάρι της σε μια αντίστοιχη περίπτωση; Τι έχει να απαντήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  στην παρακάτω παρέμβαση;»   

Φυσικά ο τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος δεν απάντησε τίποτε. Αντί για αυτόν, σήμερα ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος έρχεται να  συνεχίσει το έργο του της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καλλιεργώντας και αυτός το κλίμα «εθνικών κινδύνων» εκμεταλλευόμενος τα δραματικά γεγονότα στην ΠΓΔΜ, προβάλλοντας παράλληλα  το αναπτυξιακό έργο του Στρατού. 

Αρχικά «ήχησε συναγερμός πολέμου στα Γιάννενα με αποτέλεσμα ο κόσμος να ανησυχήσει. Πρόκειται για τη μεγάλη άσκηση με την επωνυμία Πυθίας με την συμμετοχή και 250 επιστράτων. Το σκηνικό της άσκησης είχε ως εξής: η διασπορά της μεραρχίας με τρεις  φάλαγγες, ο λόχος διαβιβάσεων και ο λόχος στρατηγείου ταξιαρχίας να πηγαίνουν Βελισάριο και στο βουνό του Περάματος όπου διαμένουν σε αντίσκηνα μαζί με τους επιστράτους. Χαμηλές πτήσεις ελικοπτέρων έλαβε χώρα πάνω από την πόλη σε συνθήκες πολέμου. Στο δε Καλπάκι Ιωαννίνων έφθασε δύναμη της μοίρας καταδρομών που εδρεύει στην Βέροια με σενάριο την επίθεση με έφοδο εισβολή και κατάληψη των τριών στρατηγείων  Βελισαρίου-Περάματος και Μεραρχίας».

Και αφού στήθηκε το σκηνικό πολέμου, ήρθαν οι εξαγγελίες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου. Κατά την διάρκεια περιοδείας στα ακριτικά στρατιωτικά φυλάκια της Ηπείρου και απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε: «Ήδη ανασχεδιάζουμε όλη την περιοχή. Ο ανασχεδιασμός της αμυντικής δομής, θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό. Το καλοκαίρι , στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης που γίνεται, και σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί και από εμένα αλλά και από τον Αρχηγό του Στρατού, από την πρώτη σειρά ,τις επόμενες μέρες, θα ενισχυθεί περεταίρω η παρουσία των κληρωτών στην περιοχή. Θα υπάρξει επαναλειτουργία φυλακίων, μονάδες καταδρομέων που θα κάνουν ασκήσεις στην περιοχή, αλλά και ελικόπτερα θα επιχειρούν στην περιοχή, για να δώσουν στους κατοίκους αίσθημα ασφάλειας». Ο ΥΕΘΑ, επισήμανε ότι οι υφιστάμενες δυνάμεις, ο Στρατός, η Ελληνική αστυνομία αλλά και οι τοπικές αρχές καταβάλουν προσπάθειες, κάνουν καλά τη δουλειά τους, όμως «πρέπει να ζωντανέψουν τα χωριά». Όπως τόνισε, τα «νέα παιδιά που έφυγαν από τον τόπο τους και είναι άνεργα στην Αθήνα, να επιστρέψουν , να καλλιεργήσουν και πάλι τη γή μας. Πρέπει να βάλουμε μπροστά την πατρίδα να δουλεύει».

Ουσιαστικά δηλαδή η «ασφάλεια» που επικαλείται ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος είναι το πρόσχημα για την αναβάθμιση της παρουσίας του Στρατού στην περιοχή, της ανάληψης αστυνομικών καθηκόντων από τους στρατιώτες και την ανάδειξη του «αναπτυξιακού» ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων!

Τέτοια ανάπτυξη ούτε ο Χότζα δεν είχε σκεφτεί!

Και όλα αυτά με πρόσχημα τον «αλβανικό κίνδυνο», με τις ανύπαρκτες Ένοπλες Δυνάμεις και την προβολή «του επεκτατισμού της ΠΓΔΜ», παραμύθια μόνο για ακροατήρια «εθνικά ευαίσθητων» όπως Φαήλος Κρανιδιώτης και οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής.   

Εμείς απαιτούμε να κλείσουν τώρα τα άχρηστα στρατόπεδα. Πρέπει να γκρεμίσουμε τώρα το άθλιο πελατειακό κράτος, την αναδόμηση του οποίου ζούμε από την προκλητική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ανεμίζει τις άθλιες σημαίες του εθνικισμού και μιλιταρισμού. Πρέπει τώρα το Υπουργείο Άμυνας να δει τις τεράστιες ανάγκες του προσωπικού, έφεδρου και μόνιμου. Να σταματήσει η εργασιακή-οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων. Λέμε όχι στους εξοπλισμούς και τις πολεμικές προμήθειες. 

Με τους γειτονικούς λαούς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε. Ούτε ΑΟΖ, ούτε ενεργειακά κοιτάσματα, ούτε Ζωτικούς Χώρους. Αυτά είναι τα συμφέροντα του Λάτση και του Βαρδινογιάννη, των τραπεζών και των εργολάβων.

Για όλους αυτούς εμείς είμαστε οι Αναλώσιμοι.

Να μην τους κάνουμε τη χάρη.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου