Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ο Ψυχρός Πόλεμος επέστρεψε οριστικά στην Ευρώπη- Το ανακοίνωσε ο αμερικανός ΥΠΑΜ

Image
Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ, επιβεβαίωσε από το Ταλίν της Εσθονίας, ότι οιΗΠΑ θα “μεταφέρουν όπλα σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης" κυρίως άρματα μάχης και κινητό εξοπλισμό πυροβολικού.
Τα αμερικανικά οπλικά συστήματα θα μεταφερθούν στην Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία. «Ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ασκήσεις," ανέφερε η Άστον Κάρτερ, και ένα μέρος του θα μπορούσε επίσης να σταλεί στη Γερμανία για την ενίσχυση του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ).
Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ αναπτύσσουν βαρέα όπλα και στον ανατολικό τομεα του ΝΑΤΟ, που κάποτε ανήκε στη σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Υπουργός Άμυνας είχε συναντήσεις την Τρίτη σε τρεις χώρες της Βαλτικής με ομολόγους του.
Το σχέδιο των ΗΠΑ για την μεταφορά βαρέων όπλων στην Ανατολική Ευρώπη, αποκαλύφθηκε στις 14 Ιουνίου από την εφημερίδα New York Times, και την επόμενη ημέρα επιβεβαιώθηκε από τις αμερικανικές αρχές.
Την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα είχε καταγγείλει την αμερικανική πρωτοβουλία καιεξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν το φόβο κατά της Ρωσίας μεταξύ των ευρωπαίων συμμάχων».
Ο Πούτιν ανακοίνωσε επίσης στις 16 Ιουνίου ότι 40 πύραυλοι θα προστεθούν στο ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο.

Και η ΕΕ ,όπως είχε δημοσιεύσει το Onalert.gr θεωρεί πλέον πιθανό ακόμη κι έναν πόλεμο στην Ευρώπη! 

Καλά πάμε…

1 σχόλιο:

  1. ... «Ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ασκήσεις," ανέφερε Ο Άστον Κάρτερ, και ένα μέρος του θα μπορούσε επίσης να σταλεί στη Γερμανία για την ενίσχυση του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή