Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΘΗΤΕΙΑ: ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ, ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ-ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ!


Το Έκτακτο Χαράτσι - Πρόστιμο Ανυποταξίας, βίαιης Μιλιταριστικής Πειθάρχησης του Ευ.Βενιζέλου διαιωνίζει ο Κ.Ήσυχος
Από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε το νομοσχέδιο του Κ.Ήσυχου τα κανάλια πανηγυρίζουν που χαρίζονται τα πρόστιμα Ανυποταξίας. Αυτό που δεν λένε είναι ότι τα πρόστιμα χαρίζονται αν καταταγείς μέχρι το Δεκέμβρη του 2016. Αυτό που δεν λένε είναι ότι το Πρόστιμο Ανυποταξίας Διατηρείται παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ ότι θα το καταργήσει! Αυτό που δεν λένε είναι οι λόγοι για τους οποίους το σύστημα εξουσίας πιέζει με κάθε τρόπο για την αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων.  Και αυτό τον στόχο που επιχειρούσαν να ικανοποιήσουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με το μαστίγιο του προστίμου, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα προσπαθήσουν να το επιτύχουν με το καρότο (διαγραφή προστίμου για όσους υπηρετήσουν) και με το μαστίγιο (επιβολή του προστίμου που δεν Καταργείται). 
 Μια τεράστια προπαγανδιστική απάτη έχει στηθεί εις βάρος της νεολαίας. Μια πλάνη που συγκαλύπτει αφενός τα τυχοδιωκτικά πολεμικά τους σχέδια, τα οποία σχετίζονται με τον ΑΟΖ και την αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού κεφαλαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, τον πόλεμο κατά των μεταναστών και τις ευρύτερες ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις. Αφετέρου συγκαλύπτει ότι τα σχέδια τους απαιτούν αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων και των πολεμικών εξοπλισμών, ένταση της ελληνικής συμμετοχής στις νέες βάρβαρες επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Σχέδια που επίσης αναπαράγουν το πελατειακό κράτος και βασίζουν την νέα αστική ανάπτυξη επίσης στην οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση των στρατιωτών. Δεν είναι τυχαίο ότι προωθείται η ανασυγκρότηση του Α’ Σώματος Στρατού στα βόρεια σύνορα από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο με πρόσχημα την αντιμετώπιση ανύπαρκτων απειλών, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την οικονομική ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών από την παρουσία μεγάλου όγκου στρατιωτικού προσωπικού!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να καταργήσει το πρόστιμο ανυποταξίας των 6000 ευρώ όπως διαλαλούσε προεκλογικά έρχεται να το διαιωνίσει και να το χρησιμοποιήσει για να εκβιάσει την στράτευση όσο πιο πολλών νέων έως το Δεκέμβρη του 2016. Εκβιασμός της νεολαίας και απαίτησης του προστίμου εκ νέου είναι η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η μόνη διαφορά από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι ότι επί κυβερνήσεων των τελευταίων, αν είχες βγει ανυπότακτος και υπηρετούσες, θα πλήρωνες το πρόστιμο κανονικά. Τώρα υπηρετείς και γλυτώνεις το πρόστιμο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστή στο να αναιρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά την νεολαία που αντιμετωπίζει το βραχνά της υποχρεωτικής στράτευσης, δεν προχωρά σε κατάργηση της αισχρής ρύθμισης. Πως να γίνει αυτό όταν συστηματικά καλλιεργείται ο εθνικισμός και ο μιλιταρισμός, προσφέρονται νέες βάσεις σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, κλιμακώνεται «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» με ένταση της ελληνικής συμμετοχής, όπως δηλώνουν ολοένα συχνότερα μέλη της συγκυβέρνησης, ενίοτε χορεύοντας χωρίς αιδώ στο ΝΑΤΟ!
ΕΡΩΤΗΣΗ 46 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΝΥΠΟΤΑΞΙΑΣ

Αξίζει όμως να παρακολουθήσει κανείς μια πολιτική πρωτοβουλία που είχε ληφθεί σχετικά πρόσφατα, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στήριξαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Άμυνας για το πρόστιμο των 6000 ευρώ για Ανυποταξία. Η συγκεκριμένη πολιτική πρωτοβουλία, που επηρεάστηκε από την ανησυχία της νεολαίας για το τρομακτικό αυτό πρόστιμο το οποίο αποσκοπεί στην ισοπέδωση τμημάτων του αντιμιλιταριστικού κινήματος και την συνολική στρατιωτική πειθάρχηση των νέων ανθρώπων, προκαλώντας ακραία διλήμματα στους νέους μετανάστες, υποστηρίχθηκε μόλις από 46 εκ των 149 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το 29% όσων εκλέχθηκαν το 2015!  Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της σοβαρής μετάλλαξης του συγκεκριμένου αστικού κόμματος εξουσίας, που άσκησε δριμεία κριτική την περίοδο που έγινε η συγκεκριμένη ρύθμιση από τον πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ερώτηση δεν υπογράφουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που στο παρελθόν κατάγγειλαν το χαράτσι των 6000 ευρώ.

Για να διαπιστώσουμε το μέγεθος της κυριαρχίας της αστικής πολιτικής στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη διγλωσσία του εν λόγω κόμματος διαχείρισης του αστικού συστήματος εξουσίας, αξίζει να συγκρίνουμε την συνέντευξη του ηγέτη του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τους όρους της λούφας στρατιωτικής του θητείας, με το τι πράττει η κυβέρνηση του. Εξάλλου, η ανελέητη επίθεση του αστικού κατεστημένου και της ηγετικής του ομάδας όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και σήμερα, σε οτιδήποτε αριστερό, διεθνιστικό και ριζοσπαστικό εξέφραζε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκρυσταλλώνεται και στην εν λόγω ερώτηση των 46 βουλευτών που κυριαρχεί ο πατριωτισμός, η αγωνία για την είσπραξη του πιο μικρού κυμαινόμενου προστίμου ώστε να μπουν λεφτά στα ταμεία, αλλά και για την αύξηση της κατάταξης των υπόχρεων θητείας. Μια ερώτηση που προσπαθεί να τσουβαλιάσει τον εφιάλτη του μετανάστη που αντιμετωπίζει το δίλημμα «θητεία και χάνεις τη δουλειά» ή «συνεχίζεις να εργάζεσαι στο εξωτερικό και πληρώνεις 6000 πρόστιμο», με τα προτάγματα του στρατιωτικού κατεστημένου. Ένα κόμμα που πλέον εξυπηρετεί τους Μεγαλοϊδεατικούς στόχους της ελληνικής αστικής τάξης και τους πολεμικούς της τυχοδιωκτισμούς αγοράζοντας όπλα, προσλαμβάνοντας  1000 νέους Μισθοφόρους Στρατιώτες (ΟΒΑ).

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ερώτησης: «Με την άμεση μείωση του προστίμου, για παράδειγμα σε όσους προσέλθουν για κατάταξη μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016, εκτιμάται ότι και ο αριθμός των ανυπότακτων θα μειωθεί αλλά και θα αντληθούν σημαντικά έσοδα από τη μαζική προσέλευσή τους». ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή, η Αριστερά έχει προτάσεις και για να ντυθεί η νεολαία στο χακί και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα; Για να πληρωθούν τα χρέη, που δεν είναι «εθνικά» αλλά ταξικά: η αστική τάξη τα προκάλεσε, ο εργαζόμενος λαός τα πληρώνει, βιώνοντας την εργασιακή και κοινωνική κόλαση των Μνημονίων.

«Προτίθενται να προβούν σε δραστική μείωση του προστίμου, τουλάχιστον για ανυπότακτους -μέλη οικογενειών που θα υπαχθούν στις διατάξεις του πρόσφατου νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης;» ρωτούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους Υπουργούς Άμυνας. ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί όμως και πώς να πληρώσουν οι άνεργοι και κοινωνικά κατεστραμμένοι από τα Μνημόνια και την ταξική πολιτική;

«Επιβάλλεται λοιπόν η κλιμάκωση του προστίμου ανάλογα με τη χρονική διάρκεια της ανυποταξίας». ΕΡΩΤΗΣΗ: Όχι η κατάργηση του όπως απαιτεί το Αντιμιλιταριστικό Κίνημα και τα κείμενα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν.  

Ξεχωρίζουμε στην πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ την πιο ακραία ταξική έκφραση αυτού του αισχρού και αυταρχικού μέτρου, καθώς εντοπίζουν ότι  «Πέρα από τον  τιμωρητικό του χαρακτήρα, αυτό το μέτρο διακρίνεται  για την ταξική του μεροληψία υπέρ των λίγων. Αυτών που τους δίνεται η οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το παραπάνω πρόστιμο και να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό και εκείνων που συνήθως είναι μετανάστες εργαζόμενοι και καλούνται να παρατήσουν μια δουλειά και μια ζωή στις χώρες που εργάζονται για να υπηρετήσουν την πατρίδα» και προτείνουν:

«Θα μπορούν Έλληνες μετανάστες, οι οποίοι προσκομίζουν στο κράτος εργασιακή βεβαίωση από χώρα του εξωτερικού, να μην κηρύσσονται ανυπότακτοι;».

Στο νομοσχέδιο του ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχου δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για την νέα γενιά μετανάστευσης και την απειλή προστίμου που βιώνει.

Εμείς απαιτούμε την άμεση Κατάργηση του Προστίμου Ανυποταξίας. Είναι ανάγκη άμεσα να βγει στο προσκήνιο το αντιπολεμικό και αντιμιλιταριστικό κίνημα. Κυρίως για να μπλοκάρει τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει την νεολαία ως Αναλώσιμο. Για να μπλοκάρει τους 1000 νέους μισθοφόρους, τους εξοπλισμούς, τις νέες βάσεις και την συμμετοχή στις νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτει την συνέχεια την έντασης του κοινωνικού πολέμου, όπου τα νέα Μνημόνια και οι φόροι, η αντεργατική και αυταρχική πολιτική του Πανούση καταλήγουν στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Η αστική πολιτική και οι κάθε μορφής διαχειριστές της πρέπει να βρουν αντιμέτωπο τον κόσμο της εργασίας. Εμείς καλούμε την νεολαία να αντεπιτεθεί και να διεκδικήσει τα δικαιώματα της.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com diktiospartakos@blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου