Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Προβλέπεται μεγάλη νίκη του Κόμματος της Δημοκρατίας των λαών. Σπάει η παντοδυναμία του Ερτογάν. Η καθεστωτική τρομοκρατία δε πέρασε

Του Σεϊτ Αλντογκάν
πηγη βαθυ κοκκινο
Με κομμένη την ανάσα οι λαοί της Τουρκίας παρακολουθούν από τις τηλεοράσεις τα αποτελέσματα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα  για την ανάδειξη των 550 βουλευτών της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται αυτή την στιγμή το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), φαίνεται να επιτυγχάνει μια μεγάλη νίκη συγκεντρώνοντας ποσοστό που αγγίζει το 11%.

 Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις και το HDP ξεπεράσει το όριο του 10% που απαιτείται αποκτώντας περίπου 60 βουλευτές τότε θα είναι πολύ δύσκολο το σημερινό κυβερνητικό Κόμμα Δικαιοσύνης  και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Ολοκληρωμένη εικόνα για τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να έχουμε μετά τις 11 το βράδυ και για πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια φαίνεται ότι μπαίνει σε δοκιμασία η παντοδυναμία του συντηρητικού - ισλαμικού κόμματος  Δικαιοσύνης  και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.
Η φωτογραφία που παραθέτουμε –και η οποία κάνει τον γύρο του κόσμου- είναι από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Εβρενσέλ και δείχνει σοβαρά τραυματισμένο από την χθεσινή δολοφονική προβοκάτσια με 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στο Ντιγιαρμπακίρ, οπαδό του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών να προσέρχεται στις κάλπες.
Τα μέχρι στιγμής -7.25 πμ- αποτελέσματα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου