Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...Αποφυλακίζεται για τις μίζες ο Κάντας, απολογείται για τα υποβρύχια

Αποφυλακίζεται για τις μίζες ο Κάντας, απολογείται για τα υποβρύχια
Λόγω συμπλήρωσης των 18 μηνών προσωρινής κράτησης αποφυλακίζεται τις επόμενες ώρες, ίσως και αύριο, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας.

Ο κατηγορούμενος για την μεγάλη υπόθεση της διακίνησης "μιζών" στο πλαίσιο προμήθειας των εξοπλιστικών προγραμμάτων είχε κριθεί προφυλακιστέος τον Δεκέμβριο του 2013 μετά την απολογία του στους ανακριτές και την παραδοχή του ότι είχε εισπράξει μίζες ύψους περίπου 14 εκατ. ευρώ για να προωθήσει ή να μην μπλοκάρει την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Προ μηνών το δικαστικό συμβούλιο είχε διατάξει την αποφυλάκιση του Αντώνη Κάντα με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 200.000. 
 Πλην όμως, όπως είχε γίνει γνωστό από πηγές του περιβάλλοντός του, ο κατηγορούμενος δεν μπορούσε να καταβάλλει το ποσό της εγγυοδοσίας με αποτέλεσμα να παραμένει έως σήμερα στη φυλακή.
Ο κατηγορούμενος από την στιγμή της προφυλάκισης του μέχρι και τον Ιούλιο του 2014 επέστρεψε στο ελληνικό δημόσιο ποσά ύψους 14 εκατ. ευρώ τα οποία εντοπίστηκαν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Τους επόμενους μήνες ο Αντώνης Κάντας αναμένεται να λογοδοτήσει ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων για κατηγορίες που αφορούν στην προμήθεια των συστημάτων «Ερμής» και των υποβρυχίων.http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=409549&catid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου