Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

"Οι Τούρκοι διευκόλυναν την επίθεση τζιχαντιστών στο Κομπάνι"!

Image
Την Αγκυρα κατηγορούν Κουρδοι  - αλλά και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας CHP- οτι   διευκόλυνε την αιματηρή επίθεση της ISIS-ISIL στο Κομπάνι με τους σχεδόν 150 νεκρούς , αφήνοντας τους τζιχαντιστές να περάσουν από την Τουρκία και να επιτεθουν στις κουρδικές δυνάμης άμυνας.
Ο αρχηγός της οργάνωσης των Κούρδων της Συρίας PYD, κ. Saleh Muslim, ο οποίος επιδίωξε να συναντηθεί με αρμοδίους της τουρκικής κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να γίνει δεκτό το αίτημά του, είπε ευθέως πως οι μαχητές της ISIL – ISID μπήκαν στο Κομπάνι από την Τουρκία.
 Η Συμπρόεδρος τουκουρδικού κόμματος  HDP, της Τουρκίας κ.Φιγκέν Γιουκσέκνταγ  και ο κ. Μεχμέτ Σεκέρ του CHP επίσης δήλωσαν ότι οι μαχητές πέρασαν στη Συρία, μέσω της συνοριακής πύλης του Μουρσίτπιναρ και  ότι παρέχεται υποστήριξη σε επιχειρησιακό επίπεδο από την τουρκική κυβέρνηση και το τουρκικό κράτος στην ''συμμορία ISID-ISIL''(...)  Οι συμμορίες της ISID-ISIL-πρόσθεσε -  κάθε περίοδο χρησιμοποιούν με μεγάλη άνεση τα σύνορα της Τουρκίας και πραγματοποιούν εισόδους και εξόδους και για αυτό υπάρχουν αναρίθμητα στοιχεία από καταγραφές με κάμερες μέχρι και φωτογραφίες. Οι συμμορίες της ISID-ISIL που χρησιμοποιούν σε κάθε περίοδο άνετα αυτές της συνοριακές εισόδους καταρχήν δεν είναι λογικό να μην χρησιμοποίησαν αυτήν την συνοριακή είσοδο κατά τη σημερινή επίθεση. Εμείς σκεπτόμαστε ότι χρησιμοποιήθηκε''.Η κ. Γιουκσέκνταγ είπε ακόμα: 

«Πραγματοποιούνται ταυτόχρονα επιθέσεις στο Βορρά, στο Νότο και στην Ανατολική πλευρά της Συρίας. Όμως εκείνο που ενδιαφέρει εμάς είναι το πώς χρησιμοποιούνται τα σύνορα της Τουρκίας. Εάν αυτό απορρίπτεται από τις κυβερνητικές πηγές, ας αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους. Εμείς πλέον, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αποδείξουμε τον δικό μας ισχυρισμό». Πάντως ο εκπρόσωπος του σYPG, του τρατιωτικού τμήματος του PYD , κ. Ρεντούρ Καλίλ, λέει ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί ο ισχυρισμός περί στήριξης της επίθεσης από την Τουρκία.

Νταβούτογλου :''διεθνής εκστρατεία αμαύρωσης''

Από την πλευρα της η Αγκυρα αρνειται καθε αναμειξη :Ο Πρωθυπουργός κ Α. Νταβούτογλου, σε ομιλία που έκανε σε στελέχη του κόμματος του, αντέδρασε στα όσα είπε η Συμπρόεδρος του HDP, κ. Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, αναφορικά με την επίθεση στο Κομπάνι και τον ισχυρισμό της ότι η Τουρκία παρείχε βοήθεια, και είπε «Η Γιουκσεκντάγ είπε ‘εάν η Τουρκία δε βοήθησε, να το αποδείξει’. Σε ποιο σημείο του κόσμου μπορεί να γίνεται έκκληση για να αποδειχθεί κάτι το οποίο δεν έγινε; Καλώ όσους μιλούν εναντίον μας και πρώτα τη Συμπρόεδρο του HDP, να ζητήσει συγνώμη. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία διεθνή εκστρατεία αμαύρωσης, επειδή στηρίζουμε τους καταπιεσμένους στη Συρία και επειδή δεν υποκύπτουμε στο θέμα της Παλαιστίνης. Γίνεται προσπάθεια να διαδοθεί ένα ψέμα ότι η Τουρκία προέβη σε συνεργασία με μία τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία. Η εκστρατεία αυτή βάζει στο στόχο τον Πρόεδρό μας, εμένα, τους κρατικούς θεσμούς μας και πρώτα τη ( μυστική υπηρεσία) ΜΙΤ.Απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες μας, ζητώ να μη ξεχάσουν το παιχνίδι που είχε παιχθεί στις 6-7 Οκτωβρίου. Η Τουρκία, σαν ένα ενωμένο έθνος, έχει τη δύναμη να χαλάσει όλες αυτές τις σκευωρίες. Εκείνοι οι οποίοι συνεργάζονται με την ISID-ISIL, τώρα προσπαθούν να ενοχοποιήσουν την Τουρκία. Εκείνοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η Τουρκία προβαίνει σε συνεργασία με την ISID-ISIL,  είναι υποχρεωμένοι να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους αυτούς. Δεν υπήρξε ποτέ συμβολή της Τουρκίας σε καμία αιματοχυσία στη Συρία».

Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης, κ. Νουμάν Κουρτουλμούς, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι οι μαχητές της ISID-ISIL πέρασαν από την Τουρκία και επιτέθηκαν στο Κομπάνι και είπε «Πρόκειται για μέρος των προσπαθειών που γίνονται για να παρουσιαστεί η Τουρκία μαζί με την εν λόγω σκοτεινή τρομοκρατική οργάνωση. Διαψεύδουμε τις πληροφορίες αυτές και λέμε ότι πρόκειται για μία σκοτεινή χειραγώγηση και επιχείρηση».
Στον τυπο αναφέρεται  ακόμα ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 134 άτομα, που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση της ISID-ISIL στο Κομπάνι, μεταφέρθηκαν στην Τουρκία και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία στο Σούρουτς και στη Σανλιούρφα, όπου νοσηλεύονται. Από τα τραυματισμένα άτομα που μεταφέρθηκαν στην Τουρκία, τα 4 έχασαν τη ζωή τους.

Βιντεοσκόπηση της επίθεσης

Οσον αφορά την επίθεση η Hurriyet. γράφει ότι έχοντας εκτοπιστεί από την περιοχή και ομονυμη συνοριακή πύλη Tal Afyar, οι μαχητές του ISIL – ISID ξεκίνησαν εκστρατεία εκδίκησης στο Κομπάνι.
Η Turkiye συμπληρώνει ότι οι μαχητές της ISIL – ISID πραγματοποίησαν την επίθεση στο Κομπάνι με τη στολή του λεγόμενου ''Ελεύθερου Συριακού Στρατού'' και της YPG. H κουρδική Özgür Gündem γράφει ότι οι μαχητές φορούσαν τουρκικές στολές, ενώ ισχυρίζεται ότι ομάδα του πρακτορείου Anadolu, είχε στηθεί στα σύνορα χθες από νωρίς, προφανώς για να καταγράψει την επίθεση. «Πώς ήξεραν άραγε για την επίθεση;» αναρωτιέται η εφημερίδα.

Η Yenı Safak με το σχόλιό της επιχειρεί προπαγανδιστική αντιστροφή, υποστηρίζοντας  ότι εντέλει, η επίθεση της ISIL στο Κομπάνι ...μετατράπηκε σε επιχείρηση που στοχοθετεί την Τουρκία. Η άποψη ότι οι τρομοκράτες μπήκαν στο Κομπάνι από την Τουρκία διαδόθηκε από  τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων, με τη στήριξη του Ομίλου Ντογάν και των ΜΜΕ της λεγόμενης ''παράλληλης δομής'' του αυτοεξποριστυου ιμαμη Γκιουλέν, εχθρου του Ερντογάν.. Οι κάμερες ασφαλείας, που είχαν τοποθετηθεί στα σύνορα, δείχνουν ότι οι μαχητές πέρασαν στο Κομπάνι από την συριακή Τζαραμπλούς, λέει. Σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας, η συγκεκριμένη επίθεση της ISIL συνιστά συνέχεια των επιθέσεων στα Άδανα, τη Μερσίνη και το Ντιγιάρμπακιρ, γράφει η εφημερίδα.  Η επίθεση στο Κομπάνι από 50 μαχητές της ISIL – ISID, παραπέμπει σε μία μυστική συνεργασία της οργάνωσης και του YPG, γράφει η Yeni Safak. Στόχος είναι να περάσει η εικόνα της Τουρκίας, ως μια χώρα που υποθάλπει την τρομοκρατία. Σύμφωνα με την Aksam ακόμα και το YPG διέψευσε τους δυτικούς σχετικά με την τουρκική στήριξη στην ISIL –ISID, ισχυριζόμενο ότι οι μαχητές πέρασαν από την συριακή Τζαραμπλούς.

Η Star αναφέρει ότι παρόλο που η Τουρκία προσφέρθηκε να βοηθήσει τους τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της χώρας, οι εχθροί της Τουρκίας επιδόθηκαν σε μια εκστρατεία δυσφήμησης της χώρας. Μάλιστα, η Συμπρόεδρος του HDP Φιγκέν Γιουκσέκνταγ, κατηγόρησε την Τουρκία χωρίς μπορεί να το αποδείξει. Όσοι κατηγόρησαν την Τουρκία, θα έπρεπε λογικά να το ξανασκεφτούν όταν ο Νομάρχης του Σουρούτς αποκάλυψε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι βομβιστές προέρχονταν από Τζαραμπλούς, γράφει η Star
http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου