Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κόβουν τις άδειες των φαντάρων που έλιωσαν για μήνες σε Έβρο και απόμακρα νησιά!

Πληθαίνουν οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων για το κόψιμο των αδειών που εξασφάλισαν με τον ιδρώτα και τον κόπο τους υπηρετώντας για μήνες στις πιο απόμακρες γωνιές της παραμεθορίου, από τους διοικητές των νέων μονάδων που μετατίθενται. Με πρόφαση πάντα την ανάγκη να βγουν οι υπηρεσίες και την έλλειψη φαντάρων…
Αλλά ποιος καθορίζει αυτές τις υπηρεσίες;
Που είναι τέλος πάντων οι δεκάδες χιλιάδες φαντάροι, που μάλιστα μετά την απόφαση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου υπηρετούν όλοι στη παραμεθόριο;    
Δεν έχει πάτο η αθλιότητα των διοικητών που πάντα θα βρουν τους φαντάρους όχι μόνο για να κάνουν τι δουλειά τους, να χώσουν αδίστακτα για να κάνουν κάθε χατίρι στον Ταξίαρχο, τον Στρατηγό και τον Υπουργό, αλλά και θα αδικήσουν με κάθε τρόπο.
Δυστυχώς, η ανθρωπιά συγκεκριμένων στελεχών αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα που θέλει την πλειοψηφία των στρατιωτικών να θεωρούν τον εαυτό τους κάτι το ανώτερο, κάτι το εξαιρετικό, μια επαγγελματική κατηγορία του πολέμου και της καταστολής που η κοινωνία τους χρωστάει και πρέπει να τους ευγνωμονεί.
Και φυσικά ο φαντάρος θεωρείται κατώτερος ως οντότητα, που πρέπει να τους υπηρετεί-εξυπηρετεί-υπακούει τυφλά… Που δεν πειράζει και να παραβιάσουν τα δικαιώματα του και τον αδικήσουν!
Από τη μια μεριά λοιπόν έχουμε αυτή τη θρασύδειλη συμπεριφορά των στελεχών που βαράνε προσοχή σε κάθε ανώτερο και καταπιέζουν τον αμέσως κατώτερο, κάνοντας πράξη την πραγματική καταπιεστική και διχαστική ουσία της Ιεραρχίας.
Αυτούς που για να βγουν οι υπηρεσίες, τις οποίες καθόρισε κάποιος ανώτερος, χωρίς αντίλογο από τους ίδιους που γνωρίζουν τις δυνατότητες της μονάδας τους  ή η προσωπική τους δίψα για επαγγελματική ανέλιξη που εξυπηρετείται από το αδίστακτο χώσιμο των φαντάρων.  
Οι ευθύνες όμως δε βαραίνουν μόνο αυτούς…
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ
Από την πρώτη στιγμή που ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ανακοίνωσε την αποστολή των χιλιάδων βυσμάτων στη παραμεθόριο είχαμε αφενός αισθανθεί δικαιωμένοι γιατί χρόνια τώρα καταγγέλλουμε τι άθλιο πελατειακό κράτος των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τη βυσματοκρατία των πολιτικών τους νεολαιών.
Αφετέρου, άμεσα αποκαλύψαμε τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της νέας πολιτικής ηγεσίας, το νέο πελατειακό κράτος που οικοδομεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν κλείνει άχρηστα στρατόπεδα και στέλνει στρατό στα βόρεια σύνορα, ενώ το ΓΕΣ δεν νοιάστηκε ποτέ για τα πραγματικά προβλήματα των φαντάρων.
Ποια είναι η νέα κατάσταση, που αρνείται να δει η νέα πολιτική ηγεσία  των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα ακόμη και όταν επισκέπτεται εθιμοτυπικά τις μονάδες;
Οι φαντάροι στις μονάδες της παραμεθορίου αντί να χαλαρώσουν είδαν να χώνονται ακόμη περισσότερο καθώς η αύξηση της επάνδρωσης ώθησε τους διοικητές να αυξήσουν τις υπηρεσίες!
Οι συνάδελφοι στις υπόλοιπες μονάδες, τις είδαν να αδειάζουν από τα βύσματα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερεύει με δραματικό τρόπο καθώς δεν υπήρξε καμιά πρόβλεψη για τη μετάθεση του απαιτούμενου αριθμού στρατιωτών.     
Τέλος, χιλιάδες συνάδελφοι πήραν μετάθεση ή απόσπαση στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις-ΚΑΑΥ, ώστε εργαζόμενοι Δωρεάν ως Υπηρέτες, να εξασφαλίσουν φθηνές διακοπές στους στρατιωτικούς.
Για όλους αυτούς τους λόγους οι φαντάροι βιώνουν ακραίες συνθήκες εργασιακής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.
Για όλους αυτούς τους λόγους χώνουν τους φαντάρους και οι συνάδελφοι δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι υπηρεσίες… Και για αυτό μας τρώνε τις άδειες!
Εμείς απαιτούμε από το ΓΕΣ να αντιμετωπίσει άμεσα τα ακραία προβλήματα που προκαλεί στην καθημερινότητα των φαντάρων και από το Υπουργείο Άμυνας να καταργήσει τα παράλογα προνόμια του στρατιωτικού κατεστημένου που διαιωνίζονται πάνω στις πλάτες μας.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην Αναφορά Παραπονούμενοι και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@blogspot.com 

5 σχόλια:

  1. Ουτε θελω,αλλα δεν ειμαι και σε θεση να αμφισβητησω στο ελαχιστο κατι απο τα γραφομενα σας. Ερωτηση κανω πιο πολυ,αν και κατα ποσον αληθευει ,η πληροφορια περι ''περιεργων''φαινομενων στην περιοχη του Εβρου,και μπορει να εχει σχεση με τις περικοπες αδειων! Ειναι ''καπως'' οι μερες που περνουμε,εγινε το κτυπημα στην Γκρενομπλ,.....υπαρχει τετοια πιθανοτητα,η απλα,για αλλη μια φορα,οι στρατευμενοι μας,ειναι παιδια κατωτερου θεου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν, ευχαριστούμε για τη παρέμβαση. Επίσης, το κείμενο αναφέρει καταγγελίες στρατευμένων που έχουν υπηρετήσει στη παραμεθόριο και τώρα έχουν μετατεθεί. Δε περιγράφει γεγονότα που σημειώνονται τώρα στη παραμεθόριο.

      Διαγραφή
  2. Σας ευχαριστω για την ενημερωση,χρησιμη η διευκρινηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι φανταροι χωνονται και οι εποπ στον αφρο απαλλαγες 3 4 υπηρεσιεσ το πολυ και υφακι ταξιαρχου κ βαλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχως οι ΕΠΟΠ το μονο που ξερουν ειναι ανελεητο φραπεδιασμα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή