Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Στη Μυτιλήνη οι μετανάστες στιβάζονται στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Βροντάδου

 Βρέθηκα στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Βροντάδου…. Με πηγαν για να δω την κατάσταση … Έμεινα άφωνος… Ο Αστυνομικος ευγενέστατος . Ο Δημητρης και η Νατασσα εκει.<< Γραψε στο φεις , χρειαζόμαστε κουβέρτες… >>
Βρεθηκα στο Μερσυνιδι…Εκει που άνθρωποι ξεριζωμένοι στιβαζονται σχεδον καθημερινά… Τους βγαζει η θαλασσα. Παιδια δικα μας προσπαθουν να βοηθησουν…. Πλεον είναι κατι καθημερινό… Δεν προξενεί πια την καρδια της καρδιας μας… Μας εγινε συνηθειο όπως ακριβώς περιγράφει ο Σεφέρης για κεινον τον άνθρωπο που πηγαίνει κλαίγοντας :
<<….Τὸν συνηθίσαμε δὲν ἀντιπροσωπεύει τίποτα
Σὰν ὅλα τὰ πράγματα ποὺ ἔχετε συνηθίσει
Καὶ σᾶς μιλῶ γι᾿ αὐτὸν γιατὶ δὲ βρίσκω τίποτα
Ποὺ νὰ μὴν τὸ συνηθίσατε
Προσκυνῶ….>>
Αληθεια τι κανει η Δημοτικη Αρχη για τούτο το τεράστιο πρόβλημα; Πολιτισμός δεν είναι να διαλύεις μια Πινακοθήκη, έτσι από βίτσιο , ουτε να φτιάχνεις κασόνια για να θάψεις πινακες για μια έκθεση φωτογραφίας. 
Ο χώρος του Δημοτικου Νεκροταφειου , δεν είναι χωρος κατασκήνωσης ανθρώπων κατατρεγμένων… Δεν είναι τόπος για να στοιβάζονται μωρα, παιδάκια, γυναίκες , νέοι άνθρωποι … Ο χώρος του Νεκροταφείου , χώρος ιερός για όσους έχουνε δικούς τους ανθρώπους εκεί , δεν είναι για να στοιβάζονται ζωντανές ψυχές…. Ούτε οι τάφοι κρεβάτια…
Οι άνθρωποι αυτοί-πολιτικοί προσφυγές στην ουσία - χρειάζονται μια καλύτερη μεταχείριση… Ένα καλύτερο μέρος υποδοχής. ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ. Η Ευρώπη της Μεργκελ και του Νεοφιλελευθερισμού που συν- ευθύνεται για την καταστροφή των εστιων τους ,αυτή θα πρέπει να πληρώσει ετούτο το τίμημα… Η Αμερικη ετσι κι αλλιως είναι μακρια . Πανω απ όλα ν αγκαλιάσει όλους αυτούς τους άμοιρους…. Η Ελλάδα δεν μπορει να συνεχισει να είναι αποθήκη ψυχών. Η Ελλάδα δεν αντέχει… Την εχουνε κι αυτή Σταυρώσει… Οι άνθρωποι αυτοι θα πρέπει να μπορούν να φεύγουν ελεύθερα για την Γη της επαγγελίας τους….
Αλλα μεχρι τοτε η Δημοτική αρχη θα πρέπει να βρει μια καλύτερη λυση… ένα καλύτερο τοπο υποδοχής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου