Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ανήσυχοι οι Βρετανοί για την αξία των ενόπλων δυνάμεων…

Οι συνεχείς περικοπές στις αμυντικές δαπάνες έχουν οδηγούν τους μισούς Βρετανούς να θεωρούν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας τους ως μη ικανές να υπερασπιστούν το εθνικό έδαφος σε περίπτωση ανάγκης, σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύει η Telegraph.
Το αποτέλεσμα της έρευνας αποτελεί όμως και καμπανάκι για την κυβέρνηση Κάμερον η οποία δεν σκόπευε να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της Βρετανίας, καθώς, όπως υποστήριζαν σημαίνοντα στελέχη της, οι αμυντικές δαπάνες δεν είναι ζήτημα που απασχολεί τους ψηφοφόρους.
Τελικά φαίνεται όμως πως οι αμυντικές δαπάνες απασχολούν και με το παραπάνω τους Βρετανούς. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, πάντως, επίσης αρνήθηκε νέες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες της χώρας, αλλά δεν δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει το πλαφόν του 2% του ΑΕΠ που προβλέπει το ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες των χωρών μελών.
Όσον αφορά την έρευνα, το 65% των Βρετανών δηλώνουν αντίθετοι σε νέες περικοπές, ενώ το 46% δηλώνει πως όπως έχει σήμερα, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν μπορούν να την προστατεύσουν. Επίσης ένα ποσοστό 52% δηλώνει πως ισχυρές ένοπλες δυνάμεις είναι εξαιρετικά απαραίτητες για τη Βρετανία.
«Δεδομένης της σημερινής αστάθειας και των απειλών που η χώρα αντιμετωπίζει είναι λογικό οι Βρετανοί να σκέπτονται έτσι», δήλωσε ο υπεύθυνος για την έρευνα Ρόμπιν Μπέικον. «Οι πολίτες έδειξαν στην κυβέρνηση πως πρωταρχικό της μέλημα είναι η προστασία της χώρας», σχολίασε ο υποναύαρχος Κρις Πάιρι.http://www.defence-point.gr/news/?p=131485

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου